Українська література (7-Б) 08.04

Про матеріал
Навчальні матеріали з української літератури під час карантину. Любі учні! Не забувайте виконувати завдання та надсилати мені на поштову скриньку:)
Перегляд файлу

08.04.2020

Тема: Позакласне читання. М. Трублаїні «Шхуна «Колумб»

https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=6541 – натисніть на посилання та прочитайте

Шхуна “Колумб” аналіз.

 Тема: розповідь про життя людей острова Лебединого, цікавий винахід професора Ананьєва, за який відбувається боротьба між підлітками та жорстокими іноземними піратами.

Ідея: возвеличення любові до рідного краю, прагнення боротися з його ворогами, навіть якщо для цього потрібно пожертвувати життям; уславлення доброти, чуйності, уваги, небайдужості до горя ближнього; засудження жорстокості підступності, корисності, хитрості (Анч), зрадництва (Ковальчук).

Основна думка: людина перевіряється у складних життєвих випробуваннях; тільки мужній, сильний, порядний може отримати перемогу над ворогом і допомогти ближньому.

Жанр: пригодницька повість. Пригодницьким називається твір, сюжет якого наповнений великою кількістю пригод і незвичайних подій. У ньому багато цікавих епізодів, у яких героям загрожує небезпека, а часто — навіть загибель, але вони чудом рятуються. Пригоди головних героїв — це результат їхніх прагнень і вчинків, їхньої веселої вдачі.

Проблематика твору “Шхуна “Колумб”

 • життя і смерть;

• добро і зло;

• любов і ненависть;

• щирість і підступність;

 • вміння долати будь-які труднощі;

• самопожертва;

• винахід, його подальша доля.

 

 

docx
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
1043
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку