Урок 16 з біології НУШ "Тварини"

Про матеріал
Презентація "Тварини" створена для супроводу дистанційного уроку з біології 7 клас НУШ (підручник В. Соболь). Презентація містить інструкцію до Практичної роботи з посиланнями до онлайн вправ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини

Номер слайду 2

Доводимо! У праці «Життя тварин» відомого німецького зоолога та мандрівника Альфреда Брема є рядки: «Кожен рот вміє осягати їжу, на яку заслуговує тіло, чи то слабке й беззубе, чи щелепа з потужними зубами; у кожному разі придатний орган передає живлення кінцівкам». У чому ж сутність цього зв’язку між живленням та рухом тварини?

Номер слайду 3

Визначальні ознаки тварин. Гетеротрофне живлення: РослиноїдніХижаки (м’ясоїдні)ВсеїдніПаразити. Мертвоїди (сапротрофи)

Номер слайду 4

Визначальні ознаки тварин. Типи травлення: Внутрішнє травлення в організмі (риби, птахи) Зовнішнє травлення поза організмом (павуки)

Номер слайду 5

Визначальні ознаки тварин. Локомоція тварин (лат. «локус» – місце, «моціо» – рух) – здатність тварин до активного переміщення в середовищі існування.

Номер слайду 6

Тварини + Анімація 2012 року в лісах острова Борнео було виявлено новий вид організмів, який назвали Губка Боб квадратні штани на честь персонажа відомого мультсеріалу. Чому науковці віднесли цей вид до грибів, а не до тварин?

Номер слайду 7

Особливості будови тваринної клітини. Відрізняються розмірами, формою, будовою, тому що виконують різні функції.

Номер слайду 8

Особливості будови тваринної клітини. Тонка гнучка клітинна мембрана, що може утворювати внутрішні пухирці (ендосоми) для поглинання та транспортування речовин у клітині. Жорсткої клітинної оболонки, що обмежує здатність клітин змінювати свою форму, у тварин немає. Надмембранний комплекс – глікокалікс.

Номер слайду 9

Особливості будови тваринної клітини. Травні вакуолі (внутрішньоклітинне травлення). Запасають глікоген.

Номер слайду 10

Тварини + Екологія Панда – символ WWF. Чому?

Номер слайду 11

У сучасній системі еукаріотичних організмів тварини належать до найбільшої за кількістю видів супергрупи Аморфеї.

Номер слайду 12

Тварини є мешканцями різних середовищ

Номер слайду 13

Тварини + Суспільство Всесвітній день тварин (англ. World Animal Day) – міжнародний день, покликаний звернути увагу людства на тварин. Його відзначають щороку 4 жовтня. Чому й для чого існує такий день?

Номер слайду 14

ПРАКТИЧНА РОБОТА 4. Особливості будови тваринної клітини1)Переглянути відеоhttps://youtu.be/ef2le4f5 CGs?si=y1 Fr. Qswa. Gry. BBb. Dg 2) Виконати онлайн вправиhttps://wordwall.net/uk/resource/33938036 https://wordwall.net/uk/resource/60247881 3) Зробити висновокhttps://wordwall.net/uk/resource/79318795

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
17 жовтня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку