Урок №35 Складання автобіографії, характеристики, графіку відпусток

Про матеріал
ТЕМА НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ Навчальний модуль АДМ-2 ОРГАНІЗАЦІЯ ДОКУМЕНТАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ, В УСТАНОВІ, ОРГАНІЗАЦІЇ ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА №35 за темою виробничого навчання «Складання автобіографії, характеристики, графіку відпусток»
Перегляд файлу

ТЕМА НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

Навчальний модуль АДМ-2

ОРГАНІЗАЦІЯ ДОКУМЕНТАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ, В УСТАНОВІ, ОРГАНІЗАЦІЇ

ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА №35

за темою виробничого навчання

«Складання автобіографії, характеристики, графіку відпусток»

Завдання – навчитись складати автобіографію, характеристику та графік відпусток.

№ з/п

Обладнання, пристрої, матеріали,

нормативні документи

Інструкційно-технологічні вказівки

 

1.

ПК, Інтернет, телефон, папір, канцелярське

приладдя,  ксерокс

 

АВТОБІОГРАФІЯ

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе.

 

Автобіографія має бути вичерпною й лаконічною, може писатися від руки або з використанням технічних засобів.

 

Основними складовими частинами тексту автобіографії є:

1. Прізвище, ім’я, по батькові (повністю, у називному відмінку).

2.Число, місяць, рік і місце народження.

3. Відомості про навчання (роки й місце, одержана освіта й спеціальність за дипломом тощо).

4. Відомості про трудову діяльність (коли, де, на якій посаді працював автор автобіографії, останнє місце роботи чи навчання, посада).

5. Відомості про громадську роботу, досягнення, заохочення, захоплення.

6. Відомості про родичів (батьків, братів, сестер їхнє прізвище,ім’я, по батькові, дата народження, де й ким працюють, посада або останнє місце роботи).

7. Сімейний стан, та склад сім’ї. (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, де й ким працюють або навчаються, посада або останнє місце роботи).

8. Дані про перебування під судом та слідством.

9. Паспортні дані, домашня адреса, номери телефонів.

10. Повна дата, підпис з ініціалами та прізвищем.

 

Зразок Автобіографії:

Автобіографія

 

Я, Шевченко Василь Павлович, народився 3 листопада 1973 року в м.Лозова Харківської області.

 

У 1980 році пішов у перший клас ЗОШ І — III ступенів № 3 м. Лозова.

 

У 1990 році після закінчення школи вступив до Харківського державного університету на філологічний факультет, відділення «Українська мова та література». У 1995 році закінчив повний курс згаданого університету за спеціальністю «Українська мова та література». Після закінчення університету присвоєно мені кваліфікацію вчителя української мови та літератури. З вересня 1997 року й до цього часу працюю вчителем у ЗОШ І— III ступенів № 199 м. Харкова. З вересня 2005 року заочно навчаюся в аспірантурі при кафедрі української мови філологічного факультету Харківського національного університету ім. В.М. Каразіна.

 

Маю перший розряд із шахів, кандидат у майстри спорту з важкої атлетики. У 2001 році став переможцем конкурсу «Кращий учитель року Харківщини».

 

Батько, Шевченко Павло Вікторович, 1956 року народження, працює інженером-механіком в АТП-20164 у місті Лозова Харківської області.

Мати, Шевченко Надія Олегівна, 1959 року народження, працює директором ЗОШ І — III ступенів №2 м. Лозова Харківської області.

 

Склад сім’ї:

Дружина: Шевченко Ольга Іванівна, 1975 року народження, працює вчителем української мови та літератури в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 106 м. Харкова;

Син: Шевченко Андрій Васильович, 1997 року народження, студент Харківського національного університету ім. В.М. Каразіна.

Донька: Шевченко Катерина Василівна, 2001 року народження, учениця Харківської гімназії № 34

 

Я, та мої близькі родичі під судом та слідством не перебували.

Зараз проживаю із сім’єю за адресою: 12986, м. Харків вул. П. Сагайдачного, 9, кв. 12. Тел. 11-23-45; 050 359 41 64; 068 221 47 55 Паспорт серія ММ, № 178254, виданий РУ МВС України в м. Харкові 9 березня 1999 року.

 

30 березня 2017 року                                                          (Підпис)                                              В.ШЕВЧЕНКО

2.

ПК, Інтернет, телефон, папір, канцелярське

приладдя,  ксерокс

 

ХАРАКТЕРИСТИКА

 

Характеристика на працівника — це документ, у якому викладено відомості про його службову (трудову) та громадську діяльність, а також надано оцінку ділових і моральних якостей.

 

Це офіційний документ, який видає адміністрація на прохання працівника. Характеристику пишуть або друкують у двох примірниках, один з яких видають особі, а другий (копію) підшивають до особової справи.

 

Основні реквізити характеристики:

 

1. Назва документа й прізвище, ім'я, по батькові того, кому видається характеристика.

 

2. Рік народження, освіта.

 

3. Текст, де зазначено, з якого часу працює чи вчиться особа, як ставиться до виконання своїх службових обов'язків, який має рівень професійної майстерності, авторитет у колективі.

 

4. Дата складання.

 

5. Підпис відповідальної службової особи й гербова печатка організації, яка видала характеристику.

 

Текст викладається від третьої особи.

 

Зразок Характеристики:

Назва організації або підприємства

 

Характеристика


Ткаченко Антоніни Андріївни,
студентки музично-педагогічного
факультету, 1974 року народження,
освіта вища незакінчена.

 

Ткаченко А.А. вчиться на V курсі музично-педагогічного факультету Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова. До навчання ставиться сумлінно, постійно підвищує свій професійний рівень, За час навчання в університеті Ткаченко підготувала й провела відкриті уроки, організувала концерти для інвалідів-«афганців». З першого курсу працює над темою дипломної роботи, виступала на звітній науковій конференції студентів.

 

Ткаченко А. А. виконує громадські доручення, успішно працює старостою 51-ої групи. Вимоглива до себе, вона користується повагою серед товаришів і викладачів факультету.

 

Характеристика видана для...

 

 

Декан музично-педагогічного факультету                             (п і д п и с)                                           С. А. Коваленко

3.

ПК, Інтернет, телефон, папір, канцелярське

приладдя,  ксерокс

ГРАФІК ВІДПУСТОК

 

Графік відпусток - це локальний нормативний акт роботодавця, який належить до організаційно-розпорядчої документації.

Графік відпусток розробляється щороку на наступний календарний рік.

У графіку відпусток можна вказати такі відомості щодо відпустки:

      вид;

      місяць початку;

      місяць закінчення;

      кількість календарних днів.

При оформленні Графіку відпусток слід враховувати норми ДСТУ 4163:2020, який поширюється на організаційно-розпорядчу документацію незалежно від носія інформації.

 

Готовий графік відпусток посадова особа, якого його готувала, подає роботодавцю. Роботодавець погоджує графік відпусток з виборним органом пeрвинної профспілкової організації (профспілковим представником) aбо іншим уповноваженим на представництво тpудовим колективом органом.

Графік відпусток затверджується як окремий документ шляхом накладання затверджувальної візи керівника. Слід врахувати, що це документ управлінської документації, тому у нього має бути номер, дата і всі необхідні реквізити. Відповідно зміни будуть вноситися за такою ж самою формою і в такому самому порядку, як затверджувався графік (у змін теж має бути дата та номер).Такий варіант обирають у разі, якщо до виконання цього графіка немає додаткових вказівок.

 

Відсутність графіку відпусток, як це зазначено в листі Міністерства соціальної політики вiд 29.07.2015 р. №191/10/136-15, може кваліфікуватися як «порушення інших вимог трудового законодавства».

Слід зазначити, що в ч. 1 cт. 41 КпАП встановлено вiдповідальність також за «інші порушення вимoг законодавства про працю», пiд які пiдпадає відсутність графіка відпусток; посадовим особам роботодавця загрожує адміністративний штраф у загальному випадку в розмірі від 510 до 1700 грн.

А роботодавцеві загрожує штраф у розмірі мінімальної заробітної плати за кожне таке порушення (абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП).

 

Зразок графіку відпусток:

 

Форма № П-1

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом по підприємству

від «15» листопада 2019 року

 

ГРАФІК ВІДПУСТОК ПРАЦІВНИКІВ

Графік відпусток — 2021: від теорії до практики. Оплата праці, № 24/1,  Грудень, 2020 | Factor

 

 

 

Примітка: ДСТУ 4163:2020 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів» за посиланням:

http://www.kdu.edu.ua/Documents/DSTU41632020v1.pdf

 

docx
Додано
17 квітня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку