Урок англійської мови "Свята та традиції. Великдень." для 1 класу

Про матеріал

Урок з англійської мови для учнів 1 класу. Тема : "Свята та традиції. Великдень".

Перегляд файлу

Тема: Свята та традиції. Великдень.

Мета: ознайомлення зі словами по темі Великдень, повторення цифр, кольорів, ознайомлення з деякими традиціями святкування Великодня в Англії, українськими «хлібними» правилами; розвиток уваги, пам`яті; виховувати шановливе ставлення до хлібу, охайність, інтерес до предмету.

На кінець уроку: діти зможуть зрозуміти значення слів пов’язаних зі святом. Вони зможуть відповісти про кількість і колір предметів. Учні зможуть заспівати пісеньку про пасхального кролика. Діти зможуть розказати українською мовою про деякі традиції святкування Великодня і українські прикмети пов’язані із хлібом. Вони зможуть створити та прикрасити аплікацію пасхального хліба.

Хід уроку І. Вступна частина

1. Привітання.

   Good morning, children. (Діти декламують вірш «Good morning»).

   I am glad to see you too.

   How are you? (Відповіді дітей)

2. Повідомлення теми та мети уроку.

                    Look at the pictures. Як ви гадаєте, яка тема нашого сьогоднішнього заняття? Так, сьогодні ви вивчите нові слова, пригадаєте кольори, пограєте, заспіваєте нову пісню. Ви дізнаєтесь про деякі традиції святкування Великодня і, навіть, самостійно зробите аплікацію пасхального хліба.

ІІ. Основна частина.

1.     Фонетична хвилинка.

                    Але спочатку нам треба підготувати язички для правильної вимови англійських слів. Давайте пригадаємо вправи мавпочки Monkey. (Звуки [I:],

[e], [r]).

2.     Ознайомлення з новими словами.

а) Мова на уроці буде йти про традиції святкування Великодня. Англійською мовою це свято називається “Easter”. (Діти кілька разів повторюють). А щоб привітати з Великоднім ми скажемо Happy Easter!

                    Існує кілька символів цього свята. Які? Малюнки на дошці вам допоможуть. (Діти називають слова українською мовою, а вчитель перекладає. Клас повторює слова за вчителем: egg, pysanka, hot cross buns, Easter cake).  b) Які традиції святкування Великодня ви знаєте?

                    Скажіть, які яйця ми з вами фарбуємо та розмальовуємо? (Варені курячі). Look at the picture. What is it? Yes, it is a chocolate egg. В Англії є традиція обмінюватись шоколадними яйцями. Хто на Великдень приносить дітям в Англії такі шоколадні яйця? Правильно, це Easter Bunny.

                    Діти в Англії вірять, що на Великдень до них приходить кролик та ховає у саду шоколадні яйця. Тож у Великодній ранок вони беруть кошик та намагаються знайти всі ці яйця.

3. Опрацювання та закріплення нових слів.

– Давайте заспіваємо пісеньку і попросимо великоднього кролика принести кілька яєць. 

Easter Bunny. Easter Bunny.

Small and white.

Put some eggs into my basket In the night.

d)Спробуйте знайти та порахувати усі яйця, що розміщено на дошці. (Діти рахують англійською мовою яйця – 10 штук). –What colour is this egg? 

–How many red (blue …) eggs?

3.     Фізкультхвилинка

4.     Виготовлення пасхального хліба.

     Хліб може бути різним: білим (зроблений із пшениці), чорним (спечений із  житнього борошна) та сірим (спечений із суміші борошна). Він може бути звичайним (батон, паляниця) та здобним (калач, булочка). З давних давен хліб шанували та берегли і в багатих, і в бідних сім`ях. У побуті існувало чимало «хлібних» правил. Через кусень, який валявся на дорозі, ніколи не переступали - його піднімали та клали на видноті. Крихти зі стола ніколи не змахували у сміття. До такої ощадливості дітей привчали змалку. Бабуся повчала онуків, що той, хто їстиме пліснявілий хліб і гризтиме чорну цілушку, добре плаватиме і не лякатиметься грози. Навіть якщо хліб погано пропікся, його все одно з`їдали. «Хліб глевкий на зуби легкий», - говориться в українському прислів`ї. 

       Хліб завжди займав почесне місце в українській звичайності. Він символізував 

міцну родину, гостинність, добробут. Тож скажіть, як треба ставитись до хліба?

      Неможливо уявити Великдень без пасхального хліба, який на Україні називають паскою або бабою. Паски, хоча і відрізняються розмірами, але майже всі мають високу круглу форму. Шапка в них прикрашена поливою, посипана зерном. (На дошці аплікація). 

      Зараз ми з вами зробимо великодню аплікацію. Але спочатку нагадайте мені правила користування ножицями. (Діти розповідають правила, потім роблять аплікацію пишуть привітання).

ІІІ. Заключна частина.

1.Підсумки

   Яка тема нашого сьогоднішнього уроку?

   Які нові слова ви вивчили?

   Що нового ви дізнались? – Чи сподобався вам урок?

   Ви всі сьогодні молодці, дуже гарно працювали. А той пасхальний хліб, що зробили, ви подаруєте своїм батькам та привітаєте з Великоднем. Як ви це зробите? (Happy Easter!)

 

pdf
Додано
8 листопада 2020
Переглядів
1833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку