Урок-квест до Дня щастя

Про матеріал
Матеріали для проведення круглих столів та годин спілкування для учнів 3-7 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КВЕСТ-ГРА «У ПОШУКАХ ЩАСТЯ»

Номер слайду 2

ВИСЛОВИ ДУМКУЩо таке щастя? Що потрібно для того, щоб бути щасливим? Чи маєте ви право бути щасливими? Чи відчуваєш ти себе щасливою людиною? З яким кольором ви порівнюєте слово щастя?

Номер слайду 3

Шановні учасники квест-гри,виконайте запропоновані завдання та ДІЗНАЙТЕСЯ ДЕ ЖИВЕ ЩАСТЯ? Для цього отримайте «ключі» – це частини пазла, які дасть вам модератор після успішного виконання вами завдань, які вказані в маршрутній карті. Успіхів в роботі!

Номер слайду 4

Маршрутна карта. Зупинка «Дешифратор»Зупинка «Зайві літери»Зупинка «Асоціативний кущ»Зупинка «Вірш про щастя»Зупинка «Портрет щасливої людини»Зупинка «Прислів'я про щастя»Зупинка «Кольори щастя»Зупинка «Закони щастя»

Номер слайду 5

Маршрутна карта. Зупинка «Дешифратор»Зупинка «Зайві літери»Зупинка «Асоціативний кущ»Зупинка «Вірш про щастя»Зупинка «Портрет щасливої людини»Зупинка «Прислів'я про щастя»Зупинка «Кольори щастя»Зупинка «Закони щастя»

Номер слайду 6

ЗУПИНКА«ДЕШИФРАТОР»

Номер слайду 7

ЗУПИНКА «ДЕШИФРАТОР»Розшифруйте дешифратор, щоб дізнатися одну із асоціацій до слова «ЩАСТЯ». 12345 А Б ВГ Д ЄЖ З ИК Л МН О П67890 Р С ТУ Ф Х Ц Й ШЩ І ЬЧ Е Ю Я40151

Номер слайду 8

ЗУПИНКА«ЗАЙВІ ЛІТЕРИ»

Номер слайду 9

ЗУПИНКА «ЗАЙВІ ЛІТЕРИ»У всіх рядках закресліть літери, які повторюються більше ніж два рази. З літер, що залишилися складіть слово та дізнайтеся другу асоціацію до слова «ЩАСТЯ» та запишіть її до асоціативного куща в наступній станції. ГЯРПКЙОЗМВЇДЇВЙИКТЯЗГПТЇВЙНМВГЗТКЇПКЯМАГЗЙВідповідь:

Номер слайду 10

ЗУПИНКА«АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»

Номер слайду 11

Зупинка «Асоціативний кущ»РИМРОЗДОВ’ЯСТЬРАДІРІМЇШКАПОМІСЗІДРУХИСУПІРозшифруйте анаграми та складіть асоціативний кущ до слова «ЩАСТЯ».

Номер слайду 12

ЗУПИНКА«ВІРШ ПРО ЩАСТЯ»

Номер слайду 13

ЗУПИНКА «ВІРШ ПРО ЩАСТЯ»Складіть вірш-сенкан до слова «ЩАСТЯ». ЩАСТЯПерший рядок складається з одного слова (іменника) – назва поняття. У другому рядку представлений опис, що складається вже із двох слів (прикметників)Третій – визначає характерні дії й складається із трьох слів (дієслів)У четвертому рядку формується фраза, що складається з чотирьох слів і виражає ставлення до теми. Останній рядок складається з одного слова (синоніма до теми), у якому відбито суть або сформульований висновок.

Номер слайду 14

ЗУПИНКА«ПОРТРЕТ ЩАСЛИВОЇ ЛЮДИНИ»

Номер слайду 15

ЗУПИНКА «ПОРТРЕТ ЩАСЛИВОЇ ЛЮДИНИ»Знайдіть в угорському кросворді риси характеру притаманні щасливій людині. ДОБРОЗИЧУЙЧЕСНБЩЕДОПТУВАРАДІСПІВЧУТПРАЦЬОВЧЛИВІСТІСТЬБОВИМІЗМЖИСНІСТЬЬТЯКТОВНИТІСТЬЬЬВИЬНЬДОПИТЛИВІСТЬЯЙК

Номер слайду 16

ЗУПИНКА«ПРИСЛІВ’Я ПРО ЩАСТЯ»

Номер слайду 17

ЗУПИНКА «ПРИСЛІВ’Я ПРО ЩАСТЯ»Зберіть та поясніть прислів'я про щастя. Людина – творець. Щасливий той, Добрі справи – Людина починається. Хочеш бути щасливим, Не родись багатий та вродливий, власного щастя.хто радість пізнає.дорога до щастя.з добра.не будь лінивим.а родись при долі та щасливий.

Номер слайду 18

ЗУПИНКА«КОЛЬОРИ ЩАСТЯ»

Номер слайду 19

ЗУПИНКА «КОЛЬОРИ ЩАСТЯ»Пофантазуйте та намалюйте як виглядає щастя.

Номер слайду 20

ЗУПИНКА«ЗАКОНИ ЩАСТЯ»

Номер слайду 21

ЗУПИНКА «ЗАКОНИ ЩАСТЯ»_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Складіть пам'ятку «ЗАКОНИ ЩАСТЯ».

Номер слайду 22

ДЯКУЮ!Ви молодці!

Номер слайду 23

ЩАСТЯ ЖИВЕ В КОЖНОМУ З НАС!

Номер слайду 24

ЩАСТЯ ЖИВЕ В КОЖНОМУ З НАС!

pptx
Додав(-ла)
Гандз Mаряна
Додано
8 травня 2023
Переглядів
1755
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку