Урок математики за STEM методикою, на тему «Трикитник та його види»

Про матеріал
Мета даного уроку показати впровадження STEM-освіти на уроках математики з метою виконання наскрізних ліній навчальної програми, а саме, проведення інтегрованих уроків математики з предметами інформатики, природознавства, екології, історії. На даному уроці формуються такі компетентності як володіння рідною мовою, математична, інформаційна, комунікативна, соціальна та громадянська, розкриваються закономірності ідей, відображень, теорій у різних науках і відповідних їм навчальних предметах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трикутник  Мета: домогтися засвоєння учнями поняття трикутника, класифікації трикутників за сторонами і кутами, формули периметра рівностороннього трикутника; формувати первинні уміння будувати трикутники за двома сторонами і кутом між ними та за стороною і прилеглими до неї кутами за допомогою транспортира та лінійки. Сприяти розвитку пізнавального інтересу, самостійності, уміння досліджувати, навичок самоконтролю. Виховувати культуру спілкування ,культуру геометричних побудов, усного мовлення, працьовитість, вміння швидко і правильно  приймати відповідальні рішення, патріотичні почуття до України.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Тестові завдання ???

Номер слайду 10

Триєдина природа всесвіту: Небо, Земля, Людина; батько, мати, дитя. Містичне число три... Рівносторонній трикутник символізує завершення. Трикутник, обернений вершиною вгору, є сонячним і має символіку життя, вогню, полум'я. Трикутник, обернений вершиною вниз, є місячним і має символіку води, природи, тіла.

Номер слайду 11

Трикутник в колі означає мир форм, укладений у колі вічності. У християн рівносторонній трикутник або трикутник, утворений трьома пересічними колами, символізує Трійцю. У єгиптян трикутник символізує Триаду. У греків дельта символізує двері життя, жіноче начало, родючість. У піфагорійців рівносторонній трикутник символізує Афіну як богиню мудрості. Ми бачимо, яке заначення в житті людини відіграє трикутник.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Перші згадки про трикутник і його властивості ми знаходимо в єгипетських папірусах. Деяким більше 4000років. Через 2000 років – спостерігаються в древній Греції

Номер слайду 14

Єгипетські піраміди — найбільший архітектурний пам'ятник Стародавнього Єгипту, одне з семи чудес світу. Піраміди — це величезні кам'яні споруди пірамідальної, ступінчатої чи башто подібної форми, збудовані як гробниці для фараонів Давнього Єгипту. Всього в Єгипті знайдено 118 пірамід.

Номер слайду 15

Ребра бічних граней єгипетських пірамід утворюють рівносторонні трикутники

Номер слайду 16

Побудуй довільну Єгипетську піраміду, виміряй її сторони та кути, обчисли периметр і суму кутів твоєї піраміди.

Номер слайду 17

Проект "Трикутник" . 180-метровий прозорий хмарочос має 50 поверхів. У конструкції будівлі "Кристала" використано 3500 тонн сталі і близько 38 тонн різних кріплень. Площа понад 16 000 квадратних метрів, у будинку 10 поверхів. Кожен кристал має трикутну форму.

Номер слайду 18

Це одне з найцікавіших споруд 20 століття. Воно є головною візиткою Австралії. Будівництво театру тривало протягом 14 років

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Математичний диктант Периметр трикутника – це … довжин усіх… трикутника. Формула: P=… У рівнобедреного трикутника дві рівні сторони називають …, а третю - … Трикутник, у якого три сторони рівні називається … Якщо в трикутнику є прямий кут, то він називається … Якщо в трикутнику всі кути гострі, то він називається …

Номер слайду 21

Відповідь: Периметр трикутника – це сума довжин усіх сторін трикутника. Формула: P=a+b+c У рівнобедреного трикутника дві рівні сторони називають бічними , а третю - основою Трикутник, у якого три сторони рівні називається рівностороннім. Якщо в трикутнику є прямий кут, то він називається прямокутним. Якщо в трикутнику всі кути гострі, то він називається гострокутним.    

Номер слайду 22

Місце, окреслене носо-губними складками і верхньою губою, недаремно названо трикутником  смерті - воно безпосередньо пов'язане з венами головного мозку і тому вкрай небезпечне.

Номер слайду 23

Трикутник на долоні - знак, що символізує схильності до наук, знань, розумової праці. Знак багатства на руці, і достатку в житті людини в хіромантії виражається знаком, грошовим трикутником розташованим в центрі долоні.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Поворотний трикутник - з'єднання залізничних та трамвайних шляхів у вигляді трикутника.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Дякую за урок САМООЦІНКА: Твій настрій:

ppt
Додано
10 лютого 2020
Переглядів
1346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку