Урок на тему: "«Мікрохвильові печі. Принцип роботи та правила експлуатації»

Про матеріал
Урок проведено у незвичайній формі – у вигляді телепередачі. На протязі уроку, всі здобувачі освіти отримують кольорові фішки синього та червоного кольорів за виконані завдання та відповіді. На уроці здобувачів освіти знайомлять із принципом роботи мікрохвильової печі, правилами експлуатації та техніки безпеки при роботі; розвивають вміння працювати в групах, вести діалог, формулювати та висловлювати думку, моделювати ситуацію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок -телепередача

Номер слайду 2

Інтерактивна вправа «Відповідність» За допомогою програми studystack потрібно виконати інтерактивну вправу. Вам потрібно з’єднати питання та відповідь. На екрані відкриється картинка – пов’язана з темою нашого уроку. Відповідати будуть команди почергово та заробляти бали. За кожну правильну відповідь команда отримує 1 бал.

Номер слайду 3

Тема програми: Сучасне теплове устаткування. Тема уроку: Мікрохвильові печі. Принцип роботи та правила експлуатації. Мета уроку: Ознайомитися з принципом дії мікрохвильової печі, правилами експлуатації та правила безпеки праці при роботі.

Номер слайду 4

План уроку 1. Принцип роботи мікрохвильової печі. 2. Правила експлуатації мікрохвильової печі. 3. Техніка безпеки при роботі з мікрохвильовою піччю.

Номер слайду 5

Правила експлуатації мікрохвильової печі1. Під'єднайте шнур живлення. 2. Покладіть їжу на скляний поворотний стіл і закрийте дверцята. Їжа повинна бути в посуді. 3. Виберіть потрібний рівень потужності.

Номер слайду 6

4. Встановіть таймер. 5. Коли ви встановили час приготування, готування починається. Якщо вам потрібно зупинити готування, під час роботи пічки – просто відкрийте дверцята. Коли ви закриєте дверцята – готування продовжиться.6. Коли час приготування закінчиться, ви почуєте сигнал і лампа всередині мікрохвильової печі також погасне.

Номер слайду 7

Посуд для мікрохвильової печі

Номер слайду 8

Посуд не придатний для мікрохвильової печі

Номер слайду 9

Техніка безпеки при роботі з мікрохвильовою піччю.

Номер слайду 10

Сортування за групами: Перща група – посуд, який використовують для мікрохвильової печі. Друга група – посуд, який заборонено використовувати для мікрохвильової печі. Вам необхідно правильно розмістити картинки з посудом.

Номер слайду 11

Робота з інтерактивною вправою «Потяг» Проставити послідовність експлуатації мікрохвильової печі.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Саєнко Н. П. Устаткування підприємств громадського харчування, с 212-218

pptx
Додав(-ла)
Тетяна Бражник
Додано
20 вересня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку