Урок на тему: "Моя молитва"

Про матеріал

Молитва… Молитва – звертання до Бога. Вона є наймогутнішим засобом розкриття закладених у нас духовних і фізичних потенцій. Люди різних часів і відповідно різних релігійних вірувань зверталися з молитвами до всіх Вищих Сил . Цей стан людина має плекати безнастанно: «Невпинно молиться той, хто поєднує молитву з працею і навпаки. Тільки так можемо сповнити заповідь щодо невпинної молитви». Особиста, чи приватна, молитва завжди має церковний вимір.

Сам Христос, учитель і наставник єдності, бажав, щоб кожен молився за всіх, подібно як Він, зібравши всіх у Самому Собі, привів їх до Отця. Отже, той, хто молиться в ім'я Христа, завжди молиться в Церкві, Тілі Христовому, і для Церкви. Кожний християнин, коли славить Господа чи благодарить Його чи чогось просить для себе або для інших, стає голосом свого ближнього. Така молитва має за основу спільну участь християн у Христовому священстві для освячення світу.

Перегляд файлу

«Моя молитва»

Молитва… Молитва – звертання до Бога. Вона є наймогутнішим засобом розкриття закладених у нас духовних і фізичних потенцій. Люди різних часів і відповідно різних релігійних вірувань зверталися з молитвами до всіх Вищих Сил . Цей стан людина має плекати безнастанно: «Невпинно молиться той, хто поєднує молитву з працею і навпаки. Тільки так можемо сповнити заповідь щодо невпинної молитви». Особиста, чи приватна, молитва завжди має церковний вимір. Святий Кипріян навчає: «Коли молимося, то молимося не тільки за себе самих, а й за весь народ, бо ми всі є одним народом». Сам Христос, учитель і наставник єдності, бажав, щоб кожен молився за всіх, подібно як Він, зібравши всіх у Самому Собі, привів їх до Отця. Отже, той, хто молиться в ім’я Христа, завжди молиться в Церкві, Тілі Христовому, і для Церкви. Кожний християнин, коли славить Господа чи благодарить Його чи чогось просить для себе або для інших, стає голосом свого ближнього. Така молитва має за основу спільну участь християн у Христовому священстві для освячення світу.

Господня молитва

Отче наш, Ти, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі.

Хліб наш насущний дай нам днесь; і прости нам довги наші, як і ми прощаємо довжникам нашим; і не введи нас у спокусу, але ізбав нас от лукавого. Амінь.

МУЗИКА

«Отче наш», - почув уперше з подивом

З материнських вуст, а чи з бабусиних.

Ця молитва тиха є Господньою,

І тече до серця, наче музика.

 

Роки йшли, за обрій десь відходили,

Лиш в’язались мозолі, як вузлики.

Все ж буда мені святою прохолодою

Та найперша, найдорожча музика.

 

Ось і зараз вже літами зморений,

З кожним днем, прощаючись, як з друзями,

Безліч раз молитву цю повторюю,

Бо вона звучить мені, як музика.

 

«Отче наш»… Скажу, не перебільшую,

Слів оцих зректись   - мене не змусити.

Тішусь тим, що й нині в світі грішному

Не змовкає ця одвічна музика.

Сергій Рачинець

Молитва до Пресвятої Богородиці

Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти між жонами і благословенний плід утроби Твоєї, бо Ти породила Христа Спаса, Ізбавителя душ наших.

Достойно є воістину величати блаженною Тебе, Богородицю, присноблаженну і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів, і незрівнянно славнішу від серафимів, що без дотління  Бога Слово породила, сущу Богородицю, Тебе величаємо.

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими у скорботах не погорди, але від бід ізбав нас, єдина чиста і благословенна.

Преславна Приснодіво, Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому, щоб спас задля Тебе душі наші.

НАРОДЖЕННЯ ХРИСТА

Велике чудо уночі звершилось –

Явився людям Предковічний Бог.

А до землі аж небо прихилилось.

Відкрився раптом Вічності Чертог.

 

Родилось Світло Божого Престолу,

Пітьма жахнулась, відступила враз.

Не владою, а Правдою Святою

Осуджений лукавий віку князь.

 

О, дивне Світло, що зоріє в  яслах!

Його собі на душу покладу.

В очах пітьму розвію передчасну,

І за Христом з надією піду.

Сергій Рачинець

Символ віри

Вірую в Єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, і всього видимого і невидимого.

І в єдиного Господа Ісуса Хреста, Сина Божого Єдинородного, від Отця родженого перед усіма віками. Світло для світла. Бога істинного від Бога істинного родженого, несотвореного, єдиносущного з Отцем, що через нього все сталося.

Він задля нас, людей, і нашого ради спасення, зійшов із небес, і воплотився з Духа Святого і Марії Діви, і стався чоловіком.

І був розп’ятий за нас за Понтія Пілата, і страждав, і був похований, і воскрес у третій день, згідно з Писанням, і вознісся на небо, і сидить праворуч Отця, і вдруге прийде зо славою судити живих і мертвих, а його царству не буде кінця.

І в Духа Святого, Господа животворящого, що від Отця і Сина ісходить, що з Отцем і Сином рівнокланяємий і рівнославимий, що говорив через пророків. В єдину, святу, соборну і апостольську Церкву.

Ісповідую одне хрещення на відпущення гріхів. Очікую воскресеннях мертвих і життя будучого віку. Амінь.

НЕ ВІДРІКАЮСЬ

Не відрікаюсь я ні від чого –

Ні від землі, де спочили батьки,

Ні від своєї гіркої дороги,

Тої, якою іду крізь роки.

 

Не відрікаюсь від рідної мови,

Що розпинали не раз на хрестах,

Ані від Правди, ні від Любові,

Що привели до Ісуса Христа.

 

Не відрікаюсь від того, що маю –

Роду, народу, своєї мети.

Знаю: за це ще не раз постраждаю.

Не відрікаюсь, мій друже. А ти?

Сергій Рачинець

Молитва до Ангела Хоронителя

Ангеле Божий, Хоронителю святий, Богом з неба даний мені на охорону. Щиро благаю тебе: просвічуй мене сьогодні, хорони від усього злого, заохочуй д добрих діл і провадь на спасенну дорогу. Амінь.

ДАЙ ДЛЯ МЕНЕ

Що миліше серцю і дорожче

В час, коли над прірвою вже крок?

Дай для мене, мій Небесний Отче,

Життєдайний мудрості ковток.

 

Поможи здолати вся незгоди,

Душу, що втомилась, освіжи,

Щоб з любов’ю я служив народу,

Мудрістю Твоєю дорожив.

Сергій Рачинець

Молитва дітей за батьків

Всемилостивий Боже! Дякую Тобі за моїх батьків, за всі ті добра, що Ти мені подав через них. Вони виховали мене, навчили любити Твої святі заповіді та уникати гріха. Я люблю їх і хочу їх завжди шанувати і слухати. А Ти, Господи, поможи мені Твоєю ласкою, щоб я цю постанову виконав. Благослови їх, Господи, всяким добром, здоров’ям та довгим і щасливим життям, хорони від злого, дай їм силу перемогти всі труднощі, дай, щоб вони на старості своїх літ діждалися потіхи від своїх дітей, а передусім від мене, а по смерті прийми їх і мене до Небесного царства. Амінь.

МОЯ МОЛИТВА

Спокою і витримки

Дай мені, Боже,

Серцем прийнять,

Що змінити не можу.

 

Мужності дай мені,

Боже, як сину,

Те помінять,

Що для мене під силу.

 

Мудрості дай,

Бо важливо це дуже –

Вміть розрізнити

І перше, і друге.

Вадим Крищенко

 

 

Псалом 90(91)

Хто живе під покровом Всевишнього, в тіні Всевишнього мешкає, той скаже до Господа: «Охороно моя та твердине моя, Боже мій», - я надіюсь на Нього. Бо він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної.

Він пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його заховаєшся ти!

Щит та лук Його правда.

Не будеш боятися страху нічного, ані стріли, що вдень пролітає, ані зарази, що в темряві ходить, ані моровиці, що нищить опівдні.

Впаде тисяча збоку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не дійде!..

Тільки своїми очима подивишся, - і заплату безбожним побачиш, бо ти сказав: «Господь – охорона моя, Всевишнього ти учинив за своє пристановище! Тебе зло не спіткає, і до намету твого зараза не наблизиться, бо своїм Анголам Він накаже про тебе, щоб пильнували тебе на всіх дорогах твоїх.

На руках вони будуть носити тебе, щоб не вдарив об камінь своєї ноги! На лева й вужа ти наступиш, левчука і крокодила ти будеш топтати!

«За те, що полюбив він Мене, возволю його, збережу його, - бо знає він Ім’я Моє; як він кликатиме Мене, то йому відповім, я з ним буду в недолі, врятую його та прославлю його, і довгістю днів  я насичу його, і він буде бачити спасіння Моє!».

«НІКОЛИ НЕ ПІЗНО ПОСТАВИТИ КРАПКУ…»

Ніколи не пізно поставити крапку

І жити отак по-новому, спочатку.

Ніколи не пізно зустрітися з Богом,

Йому принести і гріхи, і тривоги.

 

І більше не знати їх, більше не треба.

І світлою стане душа, наче небо,

Наповниться серце любов’ю по вінця,

Засяє веселкою радість в зіницях.

 

І думи розквітнуть, і мрії, як зорі…

Нехай собі інші про тебе говорять.

Ніколи не бійся поставити крапку,

Щоб жити отак по-новому, спочатку.

Сергій Рачинець

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
21 грудня 2018
Переглядів
1046
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку