Урок природознавство . Презентація "Атоми і молекули"

Про матеріал
Презентація до уроку природознавства з теми "Атоми та молекули".. РОЗДІЛ І. ТІЛА, РЕЧОВИНИ ТА ЯВИЩА НАВКОЛО НАС. При вивченні теми можна застосувати наочні та практичні методи навчання.Використовувати прийоми для розвитку критичного та креативного мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Так / НіМаса тіла вимірюється мікроскопом. Папір, гума, дзеркало- це штучні тіла. Об’єм вимірюється в літрах. Нежива природа  - тіла природи та тіла зроблені людиною. Речовина – це те, із чого створене фізичне тіло. Речовини у газоподібному стані зберігають форми та об’єму. Одна та сама речовина не може перебувати у трьох різних станах. Фізичні властивості речовин: колір, блиск, запах, прозорість. Контури, зовнішні межі предмета, які визначають його зовнішній вигляд – це форма. Усе , що існує в природі, - живе і неживе -  складаються із речовин. Вода – фізичне тіло, краплина води – це речовина.

Номер слайду 2

Так / НіМаса тіла вимірюється мікроскопом. Папір, гума, дзеркало- це штучні тіла. Об’єм вимірюється в літрах. Нежива природа  - тіла природи та тіла зроблені людиною. Речовина – це те, із чого створене фізичне тіло. Речовини у газоподібному стані зберігають форми та об’єму. Одна та сама речовина не може перебувати у трьох різних станах. Фізичні властивості речовин: колір, блиск, запах, прозорість. Контури, зовнішні межі предмета, які визначають його зовнішній вигляд – це форма. Вода – фізичне тіло, краплина води – це речовина. Усе , що існує в природі, - живе і неживе -  складаються із речовин.

Номер слайду 3

Природа складається з ….. З чого складаються тіла?

Номер слайду 4

«Природа речей»«На березі морському, що розбиває хвилі, сукня мокріє завжди, а на сонці висячі, вона висихає. Бачити, проте, неможливо, як волога на ній осідає. Та й не видно того, як вона зникає від спеки. Значить ,ділиться вода на такі дрібні часточки, що недоступні вони зовсім для нашого ока». Тит Лукрецій Кар.

Номер слайду 5

Атоми та молекули. Дифузія.урок природознавства5 клас

Номер слайду 6

Атом - це найменша частинка речовини.«Кекс з родзинками»«Сонячна система»

Номер слайду 7

Молекула- це найменша частинка речовини, що визначає її властивості.

Номер слайду 8

«Робота з підручником»Опрацювати текст на сторінці 36

Номер слайду 9

Агрегатний стан речовини

Номер слайду 10

Дифузія- взаємне поширення частинок однієї речовини між частинками іншими.

Номер слайду 11

«Роблю висновок»

pptx
Додано
18 травня 2020
Переглядів
1033
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку