Узагальнення теми "Створення презентації" 5 клас НУШ

Про матеріал
Закріпити знання по даній темі. Виконати практичну частину по створенню презентації.
Перегляд файлу

Тема: «Комп’ютерні презентації»

 «Створення презентації»

Мета:  Створити умови для узагальнення і систематизації знань учнів з теми «Комп’ютерні презентації»; сприяти формуванню інформаційної компетентності учнів, вивчаючи та повторюючи поняття презентації, розвитку пізнавальної активності, уваги, культури мовлення, вихованню навичок самоконтролю і самоаналізу, інтересу до інформатики, здоров’язбережувальної компетентності, культури користувача ПК, уважності; систематизації здобутої інформації; логічного мислення; комунікативної компетентності, пізнавального інтересу, швидкості виконання дій на комп’ютері.

Сприяти забезпеченню ключових компетентностей: спілкування державною мовою(надавання переваги використання програмних засобів та ресурсів з інтерфейсом державною мовою); спілкування іноземними мовами (розуміння необхідності володіння іноземними мовами для онлайн- навчання ); математична компетентність; інформаційно-цифрова компетентність; уміння вчитися впродовж життя(усвідомлення необхідності та принципів навчання протягом усього життя, відповідальності за власне навчання); обізнаність і самовираження у сфери культури(усвідомлення впливу інформатики на людську культуру та розвиток суспільства )

Очікувані результати:

знаннєва складова: учні називають ПЗ для створення й перегляду комп’ютерних презентацій, етапи створення і принципи естетичного оформлення, наводять приклади об’єктів презентації;

діяльнісна складова: створюють презентації; планують представлення презентацій;

Тип уроку: комбінований

ХІД УРОКУ

І. Орієнтація. (привітання, налаштування на роботу, мотивація)

 Доброго дня діти. Сьогодні у нас незвичайний урок. До нас завітали гості. А ми з вами працюємо у звичному режимі.

-Діти, ми продовжуємо працювати над темою «Комп’ютерні презентації».

Красива презентація- запорука успіху. Коли ми виступаємо перед аудиторією, то презентація допомагає слухачам зрозуміти те, що ми розповідаємо.»

Чи згодні Ви?

Дотримання правил роботи з комп’ютером та поведінки в комп’ютерному класі.

Вчитель називає правила роботи: якщо це можна робити в комп’ютерному класі, учні показують великий палець, а якщо не можна – великий палець, опущений донизу.

  •         До кабінету інформатики треба заходити лише за дозволом вчителя C:\Users\Диретор\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\53JWBHU2\220px-Thumbs_up[1].jpg
  •         Можна їсти в кабінеті інформатики 
  •         Біля комп’ютера треба сидіти рівно C:\Users\Диретор\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\53JWBHU2\220px-Thumbs_up[1].jpg
  •         Можна бігати біля комп’ютерів та в кабінеті взагалі
  •         На монітор комп’ютера не можна ставити квіти, класти книги тощо C:\Users\Диретор\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\53JWBHU2\220px-Thumbs_up[1].jpg
  •         Не можна торкатися руками дротів під напругою C:\Users\Диретор\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\53JWBHU2\220px-Thumbs_up[1].jpg
  •         Для зручності можна ставити клавіатуру на коліна
  •         За комп’ютером треба працювати сухими, чистими руками C:\Users\Диретор\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\53JWBHU2\220px-Thumbs_up[1].jpg

 

ІІ. Цілепокладання. (Тема , цілі.)

Добре!!!

Як ви гадаєте, чим ми займемося на сьогоднішньому уроці?

Ми вивчили теоретичний матеріал і приступимо до створення презентації та планування  її представлення.

Записуємо тему уроку «Створення презентації

ІІI. Проектування. (план роботи)

То що ж таке презентація і де її можна створити??????

Презентація – це набір слайдів з певної теми, призначені для демонстрації текстових графічних даних найчастіше під час усного виступу.

  1. ПЗ для створення презентацій

-       PowerPoint

-       Он-лайн сервиси

-       Libre Office Impress

-       https://learningapps.org/1459741

-       https://learningapps.org/1307959

-       https://learningapps.org/1757418

  1. Етапи створення та вимоги оформлення

-      Визначення мети та теми презентації. Чітко сформульована тема дозволить уникнути пошуку зайвих матеріалів, а отже прискорить розробку презентації.

-      Пошук і відбір матеріалів з теми (текст, малюнки, анімація, відео, звук) та розподіл його за слайдами (структурування). Подальша робота проводиться у середовищі програми для створення презентацій.

-      Визначення структури залежно від мети розробки, можуть бути використані зразки оформлення з колекції Power Point або розроблене власне оформлення.

-      Створення презентації при цьому, залежно від виду та обсягу матеріалів, для кожного слайда вибирають готову розмітку або налаштовують власну.

ГІМНАСТИКА ДЛЯ ОЧЕЙ

https://www.youtube.com/watch?v=ghXH3WAOcf4

https://www.youtube.com/watch?v=u_fLRqqJ59E

https://www.youtube.com/watch?v=8gvoPGoxnxA

https://www.youtube.com/watch?v=8G87kg9s1HM

 

IV. Практична робота – «Робота над проектом»

Створення проекту на задану тему

Вчитель.

Є край, де найкращі у світі пісні

І цвітом чарує калина,

Де сонечко вперше всміхнулось мені,

Де дім мій – моя Україна.

Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій землі – багатій і мальовничій Україні. Кожна нація, кожен народ мають свої звичаї, що виробились протягом багатьох століть і освячені віками. Звичаї розрізняють і об'єднують людей в один народ, одну націю. І зараз наші учні спробують розказати нам про деякі традиції та звичаї зимових свят за допомогою

презентацій,які вони зараз виконають.

Отже, приступимо до виконання презентацій і перевіримо ваші знання з інформатики та побачимо як ви знаєте українські традиції.

Перше свято  яке ви готували це ДЕНЬ СВЯТОГО АНДРІЯ ПЕРВОЗВАННОГО. З усіх свят річного календарного циклу день Андрія Первозваного є одним із найтаємничіших, найцікавіших, цього дня відбуваються заклинання й угадування майбутнього.

Наступне свято – ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

Різдвяні свята починалися зі Свят-вечора, або ж Багатої куті. За святковим столом збирається вся родина, щоб протягом року  трималися вкупі. Не можна спізнюватись до святкового столу, бо будеш весь рік блукати.  

Різдво Христове - це свято любові, яка святкується на п’ятнадцятий день після найдовшої ночі. У давніх словян – це Свято зимового сонцестояння – КОЛЯДА. Під Різдво й досі запалюють гуцули «живий вогонь», а вуглини від тієї ватри вважають помічниками від усіх хвороб.

А також - Нови́й рік — свято, яке відзначають багато народів відповідно до прийнятого календаря. Свято наступає в момент переходу останнього дня року в перший день наступного року. А детальніше зараз ми почуємо від учнів.

ГОЛОДНА КУТЯ відзначають переддень останнього різдвяного свята Хрещення Господня – Водохресний Свят-вечір. Цього дня треба дотримувати суворого посту  до першої зірки, як і в Різдвяний Свят-вечір – не дозволяється їсти м’ясо, молочні продукти, яйця і навіть рибу. До трапези необхідно було провести генеральне прибирання і повимітати бруд навіть з найдальших кутків.

VI. Підсумок уроку.

Ми завершили вивчати тему “Комп'ютерні презентації” і зараз ви висловите свої враження як від уроку так і від вивченої теми.

До нас наближається Новий рік і  уже є ялинка, а вашим завданням буде прикрасити її своїми емоціями, враженнями та знаннями. У кожного на столі є сніжинки, якщо жовтий колір — це факти про знання та вміння; синій– настрій, емоції, та якщо оранжева - важливість уроку. Ви оберіть один із них та висловіть свою думку про урок.

 

VІ. Домашнє завдання.

Повторити весь теоретичний матеріал по темі «Комп’ютерні презентації»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
228
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку