Узагальнююча домашня контрольна робота 7 клас

Про матеріал
Узагальнююча, домашня контрольна робота, складена за темами, які вивчаються протягом 7 класу навчального предмета Фізика. Придатна для роздрукування. Складена з рівнорівневих задач, орієнтованих на середній та достатній рівень компетентності учня. Використовується індивідуально: при вирішенні спірної оцінки за навчальний рік, або для втановлення нового рівня знань але вже за присутності учителя.
Перегляд файлу

Домашня контрольна робота (7 клас)

  1. Після того як Василь повністю занурив у ванну, рівень води в ній піднявся на 4 см. Поверхня води у ванній мала форму прямокутника зі сторонами 0,7 та 1,3 м, стінки ванни вертикальні. Знаючи, що його маса дорівнює 40 кг, хлопчик обчислив густину свого тіла. Яке значення він отримав?

 

  1. Площа поверхні куба дорівнює 150 см2, маса куба 112,5 г. з якої речовини виготовлено куб?

 

  1. Для виготовлення сплаву використали однакові маси олова та свинцю. Визначити густину сплаву. Об᾿єм сплаву дорівнює сумі об᾿ємів його складників.

 

  1. Яка сила тяжіння діє на віконне скло, розміри якого 100 х 50 х 0,5 см?

  1. У сталевому диску, радіус якого дорівнює 20 см, а товщина 1 см, вирізано отвір, діаметр якого дорівнює радіусу диска (див. рис.). Визначте вагу диска з отвором.

 

  1. Обчисліть найбільший та найменший тиск на стіл дубового бруска, розміри якого 20 х 10 х 5 см.

 

  1. Тонкий лід витримує тиск 10 кПа. Чи пройде по цьому льоду лижник, маса якого 60 кг? Довжина лижі дорівнює 1,8 м, а ширина 8см. Чи можна йти по такому льоду без лиж, якщо площа одного черевика 200 см2?

 

  1. C:\Users\Иван\Desktop\Без имени-1.jpgМаса алюмінієвого куба дорівнює 2,7 кг. Чому дорівнює тиск, який чинить куб на горизонтальну поверхню?

 

  1. Якою має бути висота стовпа води у водонапірній башті, щоб тиск води в крані квартири на п᾿ятому поверсі дорівнював 200 кПа (див. рис.)? Висота одного поверху 3 м, кран міститься на висоті 1 м від підлоги.

 

  1. Дерев᾿яний кубик, густина якого 400 кг/м3, лежить на дні порожньої склянки. До якої висоти слід налити у склянку воду, щоб кубик почав спливати? Вода підтікає під нижню грань кубика. Довжина ребра кубика становить 10 см.
docx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
8 лютого 2021
Переглядів
2904
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку