ВЕЛИКОДНЯ ПИСАНКА презентація до уроку

Про матеріал
"Великий день" або "Пасха" — це християнське свято, яке відзначає воскресіння Ісуса Христа з мертвих. Воно є одним із основних і святкових днів у християнському календарі. Великдень традиційно відзначається неділю після першої повної місячної ночі весняного рівноення. Свято асоціюється з весною, відродженням, надією і новим життям. Традиції святкування Великодня можуть відрізнятися в різних християнських конфесіях і країнах, але багато з них включають у себе церковні служби, обряди та традиційні страви.
Перегляд файлу

image

image
image

imageВеликодня писанка

image

image
image

imageЗ першим променем сонця священик в церкв спов щає: «Христос воскрес!», а прихожани хором в дпов дають: «Во стину воскрес!». П д час урочистого обходу храму святять паски, крашанки та р зний наїдок. Пот м ус розходяться по дом вках, щоб спов стити одне одного про велику рад сть та прив тати з св тлим урочистим святом.

 

imageВеликдень — родинне свято. За традиц єю, розпочинаючи урочистий сн данок, господар обр зав з свяченої паски скибочки з 3 бок в, приказуючи:

— Бог Отець, Бог Син  Бог Дух Святий!

Ц окрайц тримали до зак нчення свят  пот м в ддавали худоб . П сля святкового сн данку д ти носили старшим родичам гостинц  отримували за це ласощ та писанки, якими пот м гралися.

До свята готуються заздалегдьпечуть паски, роблять крашанки й писанки.

imageЖовт , червон , жовтогаряч кружальця, багатокутн зрки на писанцзображення Сонця. Хвил означають воду. Ще зображують листядубове або вишневе. Малюють пвникв, козликв, пташок, рибок, метеликв, бджлок.

imageimageimageimageСимволка кольорв писанок

image

Жовтий –   Блакитний –   Червоний –   Чорнийсимвол   символ неба,    колр життя,   память мсяця,    простору, кров ,    про своє зрок,   втру,   радост та   корння. врожаю,   здоровя. повноти духу, життя.   любов .

image

image

Музей народної писанки  у м. Коломиї на Івано-Франк вщин

ВІРТУАЛЬНА ПОДОРОЖ

image image

imageЗ ВЕЛИКОДНЕМ
pdf
Додано
11 січня
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку