Відеоурок "Невидимий світ живої природи"

Про матеріал
На уроці ви почуєте про дуже маленькі мікроорганізми, які живуть поруч із нами і навіть всередині нас. Дізнаєтесь, чим вони небезпечні і як можуть допомогти людям. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 40 Невидимий світ живої природиrrrrr

Номер слайду 2

Телескоп. Мікроскоп. Винайдення телескопа дало змогу астрономам спостерігати небесні тіла на величезних відстанях, а завдяки мікроскопу біологи відкрили крихітні організми, розміри яких менше 1 мм.

Номер слайду 3

Мікроскоп – прилад для отримання збільшеного зображення малих тіл, невидимих неозброє­ним оком. Малюнок знайомить з тим, як змінювався вигляд і збільшувальна здатність мікроскопів з часу ви­найденого у XVII столітті й дотепер. Мікроскоп 17 століття. Збільшує у 200 разів. Мікроскоп 20 століття. Збільшує у 1000-3000 разів. Електронний мікроскоп 21 століття. Збільшує у 1000 000 і більше разів

Номер слайду 4

Префікс мікро означає малий, тож наявність його у слові свідчить про щось маленьке: мікроорганізм організм маленьких розмірів (менше 1 мм), мікробіологія — наука, що вивчає мікроорганізми.

Номер слайду 5

Дослідники використовують сучасні мікроскопи для дослідження клітин багатоклітин-них організмів і світу мікроскопічних істот (мікроорганізмів).

Номер слайду 6

Існують одноклітинні гри­би, рослини, твариноподібні організми, бактерії. Вони мешка-ють в усіх середовищах життя, оселяються на по­верхні й всередині багатоклітинних організмів.

Номер слайду 7

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
26 січня
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку