Відеоурок "Робота з текстом в редакторі Inkscape"

Про матеріал
Навчимося створювати текстові написи в графічному редакторі Inkscape. Ви побачите як створити напис, форматувати та змінювати його. Учитель все показує та детально пояснює. Дивимося і вчимося!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з текстомв редакторіInkscape. Дистанційне Навчання 2022

Номер слайду 2

Як і в інших графічних редакторах, до створеного зображення в середовищі Inkscape можна додавати текстові написи. Для цього використовують інструмент Створення та зміна текстових об’єктів з Панелі інструментів.

Номер слайду 3

Створений текстовий напис можна редагувати та форматувати. Для виконання дій з текстом використовують вказівки меню Текст.

Номер слайду 4

Налаштувати параметри форматування тексту можна за допомогою вказівки Текст  Текст та шрифт.

Номер слайду 5

Найпростіший спосіб змінити колір символів — обрати потрібний колір на палітрі кольорів.

Номер слайду 6

А для повного форматування символів текстового напису у вікні Заповнення та штрих з меню Об’єкт можна обрати параметри:

Номер слайду 7

До текстового напису можна застосувати й інші параметри. Наприклад, якщо під час редагування напису виконати команду Контур  Зв’язане втягування, обрати маркер втягування, то отримаємо художній текст, як, наприклад, на малюнку.

Номер слайду 8

Щоб текст розміщувався вздовж кривої або контуру фігури, слід виділити текстовий напис і відповідний графічний об'єкт при натисненій клавіші Shift та виконати вказівку Текст  Розмістити по контуру.

Номер слайду 9

Для оформлення текстового блоку текст треба ввести в один рядок, виділити текстовий об'єкт і об'єкт, у який цей текст буде вміщено, і вибрати команду Текст  Огорнути в рамку

Номер слайду 10

Текст  Відокремити від контуру. Текст  Вийняти з рамки. Можна повернути його до початкового вигляду текстового напису.

Номер слайду 11

У середовищі графічного редактора Inkscape можна: змінювати відстані між літерамизмінювати нахил літеррозміщувати літери на різній висотіДля цього в текстовому написі текстовий курсор встановлюють перед літерою, до якої будуть застосовувати ефект, і використовують різні комбінації клавіш.

pptx
Додано
5 травня 2022
Переглядів
1454
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку