Відеоурок "Як влаштована і функціонує нервова система людини"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь, що відбувається з організмом людини, коли вона росте і розвивається. Такі зміни відбуваються зараз і з тобою. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 53 Як змінюється організм людини, коли росте й розвиваєтьсяrrrrr

Номер слайду 2

Період життя людини, в якому перебуваєш зараз ти й учнівство 5-9 класів, називається підлітковим. Що тобі про нього відомо?

Номер слайду 3

Набуття організмом людини нових ознак і властивос­тей має назву розвиток. Він пов’я-заний з різними зміна­ми, що відбуваються в органах і частинах тіла людини, її поведін-ці, мисленні, психіці, розумових здібностях.

Номер слайду 4

Ти з легкістю помітиш, як росте і розвивається твій організм, якщо переглянеш свої світлини. Або пригадаєш, як молоч­ні зуби замінювались постійними, зростала сила м’язів.

Номер слайду 5

Речовини, які регулюють діяльність органів організму людини, впливають на ріст і роз-виток називають гормо­нами. Гормони виробляються органами, що мають назву зало-зи внутрішньої секреції. З них гормони надходять у кров, з якою потрапляють до орга-нів.

Номер слайду 6

Не менш важливо дбати про здоров’я дихальної системи та якість повітря, що вдиха-єш. Для росту та зміцнення кісток необхідно споживати продукти, що містять хімічний елемент Кальцій (молочні продукти) і вітаміни (фрукти й овочі).

Номер слайду 7

ЗАВДАННЯ 1. Наведи власні приклади змін, якими супроводжується ріст і розвиток людини. Як пов’язані ці процеси?

Номер слайду 8

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
21 березня
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку