Відновна електроенергетика в країнах Європи: регіональні особливості та відмінності

Про матеріал
Мета дослідження: Закріпити й поглибити знання про відновну електроенергетику та види електростанцій, які працюють на альтернативних джерелах, отримати уявлення про географію відновної електроенергетики в Європі, виявити переваги й недоліки відновної електроенергетики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відновна електроенергетика в країнах Європи: регіональні особливості та відмінностіРоботу виконавучень 10-Б класу. КЗ “Кегичівський ліцей ”Прокопчук Данило

Номер слайду 2

Мета дослідження: Закріпити й поглибити знання про відновну електроенергетику та види електростанцій, які працюють на альтернативних джерелах, отримати уявлення про географію відновної електроенергетики в Європі, виявити переваги й недоліки відновної електроенергетики.

Номер слайду 3

Відновна електроенергетика. Відновлювана енергетика (англ. renewable energy) – енергетичнагалузь, що спеціалізується на отриманні та використанні енергії з відновлюваних джерел енергії.

Номер слайду 4

Електроенергетика в ЄвропіЧастка відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у виробництві електроенергії в Європейському Союзі знову збільшилася в 2018 році, досягнувши 32,3%. Це відповідає зростанню більш ніж на два процентних пункти в порівнянні з попереднім роком.

Номер слайду 5

2017 – рік рівня якостіУ 2017 році в європейських країнах кількість електроенергії з відновлюваних джерел вперше перевищила кількість електроенергії, одержуваної від вугільних електростанцій. Про це йдеться в доповіді, опублікованій центрами з вивчення зміни клімату Sandbag (Великобританія) і Agora Energiewende (Німеччина). 

Номер слайду 6

За інформацією міжнародної організації “REN21” (підрозділ “ Міжнародного агенства з відновних джерел енергії ”), тільки за 2016 рік у ВДЕ інвестували 287,5 млрд. дол. Найактивніше альтернатива енергетика розвивається в Китаї, Великобританїї, США, Японія й Німеччині. Щорічно вводиться в експлуатацію безліч електростанцій, що працюють на ВДЕ. Використання відновних джерел

Номер слайду 7

Статистика Частка альтернативних джерел у встановленій річній потужності у світі за минулий рік уже перевищила 50%. На думку експертів “ Глобальної енергії “, до 2100 року частка нафти й вугілля у світовому паливно-енергетичному балансі складе 2.1% і 0.9% відповідно, а більше за чверть усієї світової електроенергії буде вироблятися завдяки сонцю.

Номер слайду 8

Електроенергія з відновлюваних джерел. У 2017р. в європейських країнах електроенергії з відновлюваних джерел вперше перевищила кількість електроенергії, одержуваної від вугільних електростанцій. Про це йшлося в доповіді, опублікованій центрами з вивчення зміни клімату Sandbag i Agora Energiewende.

Номер слайду 9

Розвиток енергетики. Відновлювана енергетика стрімко розвивається не лише в ЄС. У 2016 р. темпи зростання сонячних електростанцій в усьому світі вперше перевищили темпи розвитку вугільних. За даними Міжнародного енергетичного агенства приріст досяг 74 ГВт, а вугільних – тільки 57 ГВт.

Номер слайду 10

Німеччина. У Німеччині впевнено зростає частка чистої енергетики.

Номер слайду 11

Обсяги енергії в НімеччиніУ Німеччині впевнено зростає частка чистої енергетики. Вперше в історії Німеччини обсяги виробленої в країні сонячної енергії зрівнялися з обсягами, виробленими атомними електростанціями.

Номер слайду 12

Інвестиції в альтернативну енергетику України. Незважаючи на значний потенціал майже всіх видів нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії (НВДЕ) в Україні, велика кількість прийнятих нормативно-законодавчих актів, частка НВДЕ в енергетичному балансі країни залишається незначною – менше 5%.

Номер слайду 13

Зелений тариф“Зелений” тариф, що діє до 2030 року, став привабливим стимулом для інвестицій, в тому числі і іноземних. У цих умовах представляється обнадійливим підписання протоколів.

Номер слайду 14

Висновок: Регіональні відмінності використання відновної електроенергетики полягають у особливостях рельєфу та розміщення ( поблизу морів чи океанів), наявністю постійних вітрів, достатнього сонячного випромінювання, термальних підземних вод, річок з швидкими течіями тощо.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рудак Максим
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
11348
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку