Відомості про Одеську область та м.Ізмаїл

Про матеріал
Робочі аркуші допомагають засвоїти та узагальнити знання рідного краю, особливості географічного розташування та природні комплекси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯПротяжність області: _________________________________________________________Географічні координати: _____________________________________________________Кількість населення: ___________________Площа: _______________________________Значення символів на гербі та прапорі:_______________________________________________________ОБЛАСТЬ МЕЖУЄ: Пн __________________________________Сх ___________________________________Пвд __________________________________Зах __________________________________До складу входить: _____________________Головні районні міста області: __________________________________________________________________________________________________________________________________Головні смт області: _____________________________________________________________________________________________________________________________________________Головні села області: _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Водні ресурси обл.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Висновки: Яке важливе стратегічне значення посідає Одеська обл. у своєму географічному розташуванні?

Номер слайду 2

Завдання: Познач на карті місце розташування міста. ЗАПОВНИ ГЕОГРАФІЧНУ ВІЗИТІВКУм.Ізмаїл розташований на _______ _______ обл. На лівому березі _. ________13 км вздовж ___________ ________За 80 км від ____________ ____Це адміністративний центр _________________________________Друге в області за _________________Місто розташоване на кордоні з сусідньою державою _______________Ізмаїл лежить на півдні __________ _________, у межах ___________ степу. Висота над рівнем моря = ___ м. Місто знаходиться у ________________ часовому поясі. Клімат: __________________________Історико-культурні пам’ятники:1.________________________________2.________________________________3.________________________________4.________________________________5.________________________________Важливі транспортні шляхи міста : _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Заповни: Координати: _____ пн.ш. _____ сх.д. Природоохоронні комплекси: Природні: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Антропогенні:____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

pptx
Пов’язані теми
Географія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
8 травня 2023
Переглядів
213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку