ВИХОВНА ГОДИНА ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Про матеріал
ВИХОВНА ГОДИНА ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ. Для школярів 10-11 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИХОВНА ГОДИНА ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Номер слайду 2

А сотню вже зустріли небеса.. Летіли легко, хоч Майдан ридав.. ​І з кров’ю перемішана сльоза…А батько сина ще не відпускав. Небесна Сотня- герої незборені,Найкращі , найвідважніші сини,Яскравим сяйвом в небі засвітились,Щоб інші мріяли, любили і жили…

Номер слайду 3

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Номер слайду 4

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

Номер слайду 5

У цьому документі сказано: «На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».

Номер слайду 6

Революція гідності або ж Єврореволюція, Євромайдан проходила с листопада 2013 по лютий 2014. Чому ж днем пам’яті героїв Небесної Сотні стало 20 лютого? Бо саме у цей день силові структури вперше відкрито стали застосовувати справжню зброю проти учасників революції.

Номер слайду 7

Сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірочок на українському небосхилі, сотня героїв! Оплакує Героїв Небесної сотні вся українська спільнота… Ми повинні завжди пам’ятати про цих мужніх людей, які не боялись померти за Україну…Пам’ятати і розповідати про них. На прикладі Героїв Небесної Сотні маємо виховувати наступні покоління.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
21 лютого
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку