Виховна година" Коли атакують дрони- камікадзе"

Про матеріал
Презентація до виховної години з техніки безпеки " Коли атакують дрони -камікадзе". 1.Що така дрони- камікадзе? 2.Як визначити за виглядом і звуком, чи не летить до вашого будинку дрон-камікадзе? 3. Де найкраще сховатись, залежно від того, ви у приміщенні чи на вулиці. Використано матеріали із сайту osvitoria.media
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година для учнів 1-4 класів. Коли атакують дрони-камікадзе

Номер слайду 2

Під час повномасштабної війни, яку веде Росія на території України, росіяни почали застосовувати проти українських міст та селищ нову зброю –це дрони-камікадзе, які оснащені потужною вибухівкою. Дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

Номер слайду 3

Як визначити за виглядом і звуком, чи не летить до вашого будинку дрон-камікадзе? Де найкраще сховатись, залежно від того, ви у приміщенні чи на вулиці. І чого точно не можна робити, якщо ваше місто атакують безпілотниками?

Номер слайду 4

Що таке дрони-камікадзе Shahed 136? Як виглядають і який у них принцип дії?Дрон-камікадзе - особливий вид літальних апаратів. Їхня офіційна назва - баражуючий боєприпас. Він є безпілотником, який здатний довго перебувати в повітрі, вибираючи ціль, а потім атакує її, як крилата ракета.Їхня відмінність у тому, що ракета зазвичай летить до цілі за наперед визначеною і більш-менш передбачуваною траєкторією, здійснюючи маневри з урахуванням місцевості, а дрон здатний літати як літак, змінюючи курс, швидкість і розташування у просторі активно й непередбачувано.

Номер слайду 5

Дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed-136, які використовує російська армія для атак на українські міста, не можуть самостійно знаходити цілі, тож здебільшого їх запускають у бік великих немобільних цілей. Вони мають приблизно 40 кілограмів вибухівки і літають зі швидкістю в середньому 180 км/год. Від удару спричиняють потужну вибухову хвилю і велику кількість дрібних уламків. Оскільки такий БПЛА літає на малій висоті — до 5 км, то його складно виявити силами ППО.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Як дізнатись, що летить дрон Shahed 136 і ви чуєте саме його звук?Під час прольоту цей БПЛА видає дуже багато шуму, – в дроні «зашитий» двотактовий двигун, чий звук нагадує:гудіння старого мопеду;звук газонокосарки;звук двигуна без глушника;

Номер слайду 8

Розмір дрона-камікадзе – близько 3×3 метри. Із землі «шахід» має вигляд чорного трикутника. Очевидці ще порівнюють його з «літаючою праскою» – розмах його крила менший за довжину.

Номер слайду 9

За яких умов і коли вибухає дрон Shahed 136? Чи далеко летять уламки?Для того, щоб дрон-камікадзе вибухнув, він має ударитись об перешкоду, ціль або землю. Вибух станеться, навіть якщо він пошкоджений в повітрі. Також ці дрони можуть оснащуватись таймероми самознищення під час м’якої посадки. Радіус ураження уламками від цього дрона – достатньо великий, не менше 100 метрів. Його руйнівна потужність теж висока, адже бойова частина становить 20-40 кілограмів. Варто пам’ятати: іранський дрон з легкістю пробиває цегляні стіни та перекриття із бетонних плит.

Номер слайду 10

Що робити, коли бачите у небі дрон Shahed -136?   Якщо ви побачили дрон чи почули характерне гудіння, найкраща дія для збереження життя – заховатись між двох стін, якщо ви в приміщенні, чи впасти на землю в будь-яке заглиблення, якщо ви на вулиці.

Номер слайду 11

Якщо атака дронами застала вас у приміщенні: Спустіться в підвал (якщо він є) або на нижні поверхи будівлі. Переховуйтеся в кімнаті з опорними стінами або на сходових клітинах. Для безпекових правил під час атаки дронів також діє правило «двох стін». Перша стіна може бути повністю зруйнована після удару, друга – залишиться і може врятувати вам життя. Закрийте вуха долонями та відкрийте рот, щоб уберегтися від контузії.

Номер слайду 12

Якщо атака дронами Shahed розпочалася, коли ви на вулиці: Щойно почули характерне гудіння дронів – негайно падайте на землю. Прийміть захисну позу: витягніться на землі, п’яти разом, руки зігніть у ліктях, кулаками прикривайте шию, обличчям до землі, відкрийте рот для запобігання контузії. Якщо пролунав вибух – уважно роззирніться через декілька секунд, аби швидко знайти безпечніше місце для укриття. Що це може бути? Будь-яке заглиблення, навіть біля бордюру чи в канаві. Якщо ви перебуваєте в транспорті, негайно залишіть його та знайдітьукриття. Перебігайте короткими перебіжками, відразу після почутого вибуху.

Номер слайду 13

Що не можна робити під час атаки дронами-камікадзе?Не визирайте у вікна з цікавості, щоб «тільки подивитись» чи зазнімкувати на відео політ «машини вбивства»;Не користуйтесь ліфтом;Не залишайтесь сидіти в транспорті, біля нього чи неподалік від автозаправок;Не ховайтесь у місцях, заставлених контейнерами, ящиками, будматеріалами;Не стійте під стінами сучасних будівель, офісів і магазинів – це не сховок, там дуже небезпечно;Не біжіть відкритою місцевістю;Не торкайтесь уламків.

Номер слайду 14

Виконання цих простих правил – запорука твоєї БЕЗПЕКИ. Уважно прислухайся до порад батьків та вчителя!БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇХ РІДНИХ!Пам’ятай

pptx
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку