Виховна година:Обережено! Соціальні мережі!

Про матеріал

Мета: розширити й поглибити знання про соціальні мережі, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які очікують на них в соціальних мережах і про шляхи їх подолання; мотивувати поширювати цю інформацію у своєму середовищі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обережено! Соціальні мережі!

Номер слайду 2

Мета: розширити й поглибити знання про соціальні мережі, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які в соціальних мережах і про шляхи їх подолання, мотивувати поширювати цю інформацію у своєму середовищі.

Номер слайду 3

Соціальна мережа – це структура, що базується на людських зв’язках або ж взаємних інтересах. В якості інтернет-сервісу соцмережа може розглядатися як платформа, за допомогою люди можуть здійснювати зв’язок між собою та групування за специфічними інтересами. Першу цеглину у фундаменті нового напрямку веб-сервісів заклав американський сайт Classmates.com, котрий відкрився ще у 1995 році, пропонуючи відшукати своїх однокласників та старих друзів. Через десять років, у 2005, шалений успіх «My. Space» призвів до швидкого розростання соціальних мереж та збільшення їх популярності серед користувачів.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У скількох соц. мережах зареєстровані?

Номер слайду 7

Скільки часу проводите в соц. мережах за день?

Номер слайду 8

Скількох віртуальних друзів маєте?

Номер слайду 9

Скількох реальних друзів Ви маєте?

Номер слайду 10

Про які злочини в соц. мережах Ви знаєте?

Номер слайду 11

Кожну секунду кількість користувачів соцмереж збільшується на 8 осіб. Близько 50% всіх користувачів соцмереж витрачає на спілкування в них від 1 до 5 годин на тиждень. Якби Facebook був державою, то він би зайняв 3 місце за чисельністю населення, відразу ж після Китаю та Індії. Так, більше мільярда людей - це не жарт!Кожне третє розлучення в розвинених країнах, так чи інакше, пов'язане з активністю в соціальних мережах. Щорічно в світі реєструється близько 100 вбивств, причиною яких стало образливе повідомлення в соціальній мережі. Приблизно 18% користувачів стежить за іншими людьми з допомогою соціальних мереж., останній часом цим займаються і спецслужби. Дослідження показали, що надмірне захоплення соціальними мережами збільшує ризик суїциду і підриває імунітет. Несподівані факти про соціальні мережі

Номер слайду 12

Більше 83% компаній у світі використовують соціальні мережі для підбору персоналу. 10 друзів потрібно було видалити зі свого списку контактів на Facebook, щоб отримати безкоштовний бургер від Burger King. 55 тисяч користувачів з легкістю розлучилися з десятком «друзів» заради безкоштовної їжі. З'ясувалося, що більшість популярних соціальних сервісів продовжують зберігати зображення після видалення його користувачем. Щороку в світі близько 100 чоловік розплачуються життям за повідомлення, залишене в соціальній мережі. Статистика показує, що завдяки соцмережам в 26 разів зросла кількість злочинів проти неповнолітніх на сексуальному ґрунті. У 2011 році четверо з 5 грабіжників у Великобританії використовували соціальні мережі для підготовки пограбування . На просторах українського інтернету існує соціальна мережа для тварин. Ну, само собою, аккаунт для улюбленця доводиться заводити його господареві. Зате тут можна викласти фото і відео з життя домашнього вихованця, а також познайомитися з іншими собаківниками, число яких становить не одну тисячу. Відсоткова частка українських користувачів соціальних мереж складає 54,7% чоловіків і 45,3% жінок. Основний вік активних учасників — 14-26 (42% від усієї маси респондентів в Україні) і 27-36 роки (33% респондентів). Різні угруповання, у тому числі терористичної спрямованості, використовують соціальні сервіси для вербування до своїх лав. Самостійне користування соціальними мережами в середньому починається з 10 років.69% батьків включають своїх дітей у друзі в соцмережах. Своїх батьків додали в друзі у соцмережах тільки 32% дітей.

Номер слайду 13

Як соціальні мережі впливають на Вас?Ви не можете не перевіряти свою сторінку. А раптом прийшло повідомлення? Цікавий запис на стіні, за який потрібно терміново поставити лайк? Нова фоточка ? Насправді Ви так не думаєте. Ви просто перевіряєте сторінку, тому що не можете її не перевіряти.80% опитаних дослідниками користувачів соцмереж зізналися, що не можуть не перевірити сторінку хоча б раз на добу. А третина опитаних займається цим з хворобливою регулярністю і приходить в жах при думці, що щось трапиться з їх записом. Психологічна залежність від соцмереж не менш міцна, ніж у курця від сигарет. Вона навіть отримала назву у американських психологів «Facebook Addiction Disorder» (щось на зразок «розлад фейсбук-залежності»).

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Кібер-булінг в соціальних мережах. Одна із форм переслідування дітей та підлітків за допомогою ІКТ. Для цього можуть створюватися сайти, на яких розміщуються матеріали, що компрометують дитину (фото, відеозйомки тощо). З метою кібер-булінгу використовуються сервіси миттєвих повідомлень, електронна пошта, соціальні мережі, ігрові та розважальні сайти, соціальні мережі, форуми та чати.

Номер слайду 16

Кібер-грумінг в соц. мережах. Кібер-грумінг – входження в довіру до дитини, з метою її використання в сексуальних цілях

Номер слайду 17

https://www.youtube.com/watch?v=p2 Cv. Lqz. Ersc

Номер слайду 18

Вбивства с соц. мережахhttps://www.youtube.com/watch?v=Cuab4un. XOY4

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Не зазначайте дату і місце свого народження. Не вказуйте домашню адресу. Не діліться планами на відпустку. Не розказуйте про ваші "скелети у шафі“. Вводьте адресу соціальної мережі безпосередньо в адресовому рядочку браузера або використовуйте закладки на знайомий сайт. Не реєструйтеся в усіх, які тільки є соціальних мережах, а також не додавайте в друзі усіх підряд. Не виставляйте провокативних фото. Не виставляйте фото з пам'ятними датами. Не вказуйте всіх своїх родичів. Висновки

Номер слайду 21

Соціальна Мережа. Дивлюся у вікно і бачу аватарку І кожен день одне і теж - одне і теж Життя летить і все воно насмарку Закрите за стіною соц-мереж Ховаєм почуття за дивними словами Лиш обраним ми пишемо привіт Ми вже забули жити почуттями Бо інтернет є наш єдиний світ У статусах ми душу проливаєм Хто "лайкнув" нас той вже нас зрозумів Ми пишем тим кого в житті не знаєм. Стандартну заготовку "дружніх слів" Лиш мишки "klick" дарує нам свободу Ми сонце бачим трошечки у вікно Нам комікси дарують насолоду Як треба жить забули ми давно Хтось скаже що залежності немає Хтось ставить "лайк" для когось із своїх Хтось всім на стіну пише що кохає Але це все породжує лиш "сміх"Так буде завжди, життя віртуальне Блокує наші справжні почуття Коли навчимося жити ми нормально Тоді й відчуєм справжній смак життя... LEaf

pptx
Додано
27 січня 2020
Переглядів
2228
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку