Виховна година "Здорова дитина - багата країна"

Про матеріал

Виховна година "Здорова дитина - багата країна" привернути увагу дітей до свого здоров'я та здоров'я інших людей, а також поглибити знання по даній темі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здорова дитина – багата країна. Найбільше багатство – здоров’я. Народна мудрість

Номер слайду 2

Здоров‘я маємо не дбаємо, а втративши плачемо. (Народне прислів‘я) Без здоров‘я ніщо людині не миле. (Народне прислів‘я) Головним скарбом життя є здоров‘я, щоб його зберегти потрібно багато знати. (Авіценна)

Номер слайду 3

Що таке здоров’я?Основним показником ефективності заходів з охорони здоров’я дітей є рівень здоров’я кожної дитини. Здоров’я – це не тільки відсуність хвороб і пошкоджень, а й гармонійний фізичний і нервово – психічний розвиток, нормальне функціонування всіх органів і систем, відсутність захворювань, достатня здатність адаптуватися до незвичних умов середовища.

Номер слайду 4

Здорова дитина – здорова нація Здорові діти — це радість і щастя батьків, щастя нашого народу і держави. Народна мудрість каже, що без здоров’я немає щастя. І найбільше в світі багатство — це здоров’я. Здоров’я всьому голова.

Номер слайду 5

Здорова дитина – здорова нація Коли людина здорова, то вона дужа, весела, красива, сильна, витривала смілива. Тому що вона себе прекрасно почуває і може наполегливо працювати і навчатись, може робити те, що їй до душі, займатись улюбленою справою. А коли щось болить, то сили немає, радості також.

Номер слайду 6

Здоровий спосіб життя це: відсутність шкідливих звичок; правильне харчування; рухова активність; загартування; режим дня; вміння долати стреси, конфлікти.

Номер слайду 7

Що впливає на здоров‘я?Умови навколиньогосередовища. Спосіб життя. Медичні послуги. Спадковість20%50%20%10%

Номер слайду 8

Діти – це наше майбутнє, здорові діти – здорова нація. Такі гасла ми проголошуємо коли, щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Номер слайду 9

У нашій країні постійно проводяться акції “Стоп СНІД”.

Номер слайду 10

З метою забезпечення умов для розвитку здібностей та обдарувань учнів, створення умов для розвитку здорової особистості, формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу життя організовують роботу спортивних гуртків і секцій.

Номер слайду 11

«КВІТКА ЗДОРОВ’Я»Мета: дати дітям знання про складові здорового способу життя та їх значення для здоров’я: користь праці, рухів, харчування, природи, злагоди в родині; шкідливість тю­тюнової та алкогольної залежності; вихову­вати дбайливе ставлення до свого здоров’я. Матеріал: квітка з пелюстками.Ігрова дія: дитина обирає пелюстку будь-якого кольору, на зворотній стороні якої на­мальована певна складова способу життя. Дитина за малюнком розповідає все, що вона про це знає. 

Номер слайду 12

Доповни прислів’я. Здоров’я -найдорожчій скарб. У здоровому тілі -здоровий дух. Здоров’ю ціни -немає. Здоров’я - усьомуголова. Здоров’я за гроші -не купиш.

Номер слайду 13

Висновок: Здоров’я всьому голова. Коли людина здорова, то вона дужа, весела, красива, сильна, витривала, смілива. А коли щось болить, то сили немає, радості також. Нація — це стійка спільність людей, що історично склалася, виникла на базі спільної мови, території, економічного життя і психологічного складу, який проявляється в спільності культури. Діти — це майбутнє кожної нації, її завтрашній день. І якщо діти ростимуть здорові, то з них виростуть здорові, сильні, мужні і щасливі люди, які вміло управлятимуть державою, будуть самовіддано працювати, робити нові відкриття, вестимуть здоровий спосіб життя, а це означає розквіт нашої неньки України і щастя для всіх людей, для всієї нації.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Саф'янік Олена Миколаївна
    Величезне дякую за матеріал!!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 липня 2018
Переглядів
4395
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку