Виховний план для учнів 4 класу

Про матеріал
• Формування національної свідомості, любові до рідної землі, родини, бажання працювати задля розквіту держави, готовності її захищати. • Виховання духовної культури особистості та створення умов для вільного формування нею власної світоглядної позиції. • Формування духовного світу дитини засоба¬ми інтеграції всіх ланок розвивального процесу на основі виробленого досвіду як народної, так і наукової педагогіки. • Формування основ світогляду, цілісного бачення навколишнього світу і самих себе, свого місця та ролі в природі і суспільстві. • Удосконалення знань, умінь і навичок вихованців через спеціально підібрані і адаптовані засоби різних видів діяльності. • Створення умов для реалізації фізичних, естетичних, мо-ральних і духовних можливостей кожної дитини. • Орієнтувати пізнавальну та практичну діяльність на ознайомлення з кращими надбаннями національної культури. • Поєднувати практичну роботу з науково-пізнаваль¬ною та пошуковою діяльністю. • Збагачувати вихованців основами знань з історії рідної культури. • Виховувати почуття національної гідності та гордості за культурні надбання українських народних традицій. • Задовольняти власні потреби учнів в пізнавальній та практичній діяльності. • Шанобливе ставлення до історичних пам’яток, активна діяльність школярів по поліпшенню умов життя в рідній місцевості, участь у відроджені забутих та створені нових національно-культурних традицій регіону.
Перегляд файлу

Результат пошуку зображень за запитом "рамка в українському стилі" 

 

 

ПОГОДЖЕНО

                                                                      Заступник директора з

                                                                           виховної роботи

___________________________

                                       

 

 План виховної роботи 

учнів 4  класу

на 2021-2022

 навчальний рік

                

          Класний керівник: _______________________________________

 

 

       Розглянуто на засіданні шкільного методичного об’єднання

класних керівників  протокол № _1_  від   ______ р._______

 

Керівник ШМО класних керівників _____________

 

 

 

02 

 

 

MCj04326650000[1]Загальні відомості

про класного керівника

 

 

 

       Прізвище, ім’я, по батькові: ___________________

 

 

        Освіта  :  вища

 

        Закінчила: __________________________

 

        Спеціальність за дипломом: _________________

        Кваліфікація : _____ категорія

        Стаж  роботи:  ___  років

     Посада: вчитель ________________________

 

«Якщо вчитель має тільки любов до справи, він буде

гарним учителем .

Якщо вчитель поєднує в собі любов до справи і до учня,

він — досконалий      учитель».
Л. Толстой

 

 

 

 

 

 

 

ЗАВДАННЯ ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ:

 

  • Формування національної свідомості, любові до рідної землі, родини, бажання працювати задля розквіту держави, готовності її захищати.
  • Виховання духовної культури особистості та створення умов для вільного формування нею власної світоглядної позиції.
  • Формування духовного світу дитини засоба­ми інтеграції всіх ланок розвивального процесу на основі виробленого досвіду як народної, так і наукової педагогіки.
  • Формування основ світогляду, цілісного бачення навколишнього світу і самих себе, свого місця та ролі в природі і суспільстві.
  • Удосконалення знань, умінь і навичок вихованців через спеціально підібрані і адаптовані засоби різних видів діяльності.
  • Створення умов для реалізації фізичних, естетичних, мо­ральних і    духовних можливостей кожної дитини.
  • Орієнтувати пізнавальну та практичну діяльність на ознайомлення з кращими надбаннями національної культури.
  • Поєднувати практичну роботу з науково-пізнаваль­ною та пошуковою діяльністю.
  • Збагачувати вихованців основами знань з історії рідної культури.
  • Виховувати почуття національної гідності та гордості за культурні надбання українських народних традицій.
  • Задовольняти власні потреби учнів в пізнавальній та практичній діяльності.
  • Шанобливе ставлення до історичних пам’яток, активна діяльність школярів по поліпшенню умов життя в рідній місцевості, участь у відроджені забутих та створені нових національно-культурних традицій регіону.

 

 

 

PE03254_

Тема, над якою працює класний керівник з класом:

«Виховання патріотів крізь призму національної культури»

Завдання виховної роботи класного - керівника на 2021-2022 н.р.

  •    Виховання в учнів активної громадянської позиції
  • Формування ціннісного ставлення до Батьківщини, свого народу, його культурних надбань
  • Формування свідомого ставлення бути відповідальним за свої вчинки

-Виховання культури поведінки

АНАЛІЗ ВИХОВНОЇ РОБОТИ

ЗА 2020-2021 навчальний рік

Виховна робота в класному колективі складна та різноманітна: це виховання  в процесі навчання, виховання в суспільстві та у колективі, в сім’ї та у школі, це самовиховання та перевиховання, це різноманітна  виховна робота в процесі праці, гри, спілкування, суспільної діяльності, самодіяльності та самотворчості.

У класі навчається  _  учнів. Колектив класу дiяльний, живий, енергiйний. За два роки життя в колективі діти здружилися один з одним, більше дізналися про кожного. В класі з перших днів навчання учні намагаються вчитися слухати один одного, розуміти, вчитися домовляться один з одним. Загалом стосунки у класi товариськi, приятельськi. Дiти можугь органiзовувати самостiйно справи, пiдтримувати одне одного й допомагати в критичних ситуацiях.

Дiти класу активнi, люблять i вмiють виконувати рiзнi доручення.

Дуже люблять приймати участь в шкільних та класних заходах.

Діти виявляють повагу один   до одного, до вчителів, батьків. Більшість учнів товариські, чуйні, дуже люблять разом проводити вільний час. Охоче виконують доручення, проявляють ощадливість, намагаються дотримуватися правил поведінки. Діти із задоволенням беруть участь у конкурсах шкільного рівня, в класних конкурсах на кращий  проект, малюнок.

Упродовж минулого року ми всiляко пiдтримували рiвень громадської активностi, зацікавленостi життям класу, навчанням, що сприяло створенню позитивного мiкроклiмату в колективi.  За рік ми досягли успiхiв у вихованнi таких якостей  як iнiцiативнiсть, чеснiсть, акуратнiсть, вiдповiдальнiсть за власнi вчинки.

Більшість дітей виховується в сім’ях, де панує взаєморозуміння та повага один до одного. У спілкуванні з учителями учні намагаються проявляють вихованість і тактовність. В цілому діти чуйні один до одного і за складних обставин  кожен знаходив підтримку в однокласників.

Учні класу мають достатній навчальний потенцiал i хорошi здiбностi до навчання. За підсумками минулого навчального року успішність складає:

  •   Високий рівень – ___ учнів.
  •   Достатній рівень – ___ учні;
  •   Середній рівень – ___ учень;

Основною метою виховної діяльності є створення оптимального соціально-культурного мікроклімату в колективі, який би сприяв творчому саморозкриттю, саморозвитку, дозволяв би їм легко освоїтись у своєму виховному просторі, спонукав би їх до діяльності, яка б дозволяла кожному вступати в реальні відносини з оточуючим світом.

 Протягом двох років я виховую даний колектив,  і дана робота поєднала в собі традиційні  та нетрадиційні форми та методи діяльності класного керівника. Для цього використовую: елементи превентивного виховання, бесіди, диспути, залучаю до виховної роботи батьків. Як класний керівник багато часу приділяю морально-етичному вихованню учнівського колективу засобами казки, формуванню обов’язку, відповідальності, культурної поведінки. Для цього учнів було залучено до участі у різних шкільних та класних святах, проводились виховні бесіди, рольові ігри та вікторини  на дану тематику.

 Впроваджую ефективні технології превентивного виховання, які виконують розвивальну функцію і формують громадську активність учнів. Для реалізації всіх цілей та завдань добирала такі виховні технології як:

  •   Бесіди: « Я і колектив», «Шкідливі звички» та ін..;
  •   Рольові ігри: «Про дружбу», «Весняночка-паняночка», «Нумо, дівчатка!»;
  •   Вікторини, виховні заходи (шкільні та класні) різної тематики.

Значну увагу приділяю формуванню у своїх вихованців комплексу особистісних якостей та рис характеру: (чесність, порядність). З цією метою щоденно проводила бесіди та роз'яснювальну роботу, старалась обговорити кожен маленький чи великий інцидент, що траплявся у класі та спонукала своїх вихованців до адекватних висновків щодо назрівших ситуацій.

Формую екологічну культуру школярів, залучаючи їх до організації та проведення таких заходів: прибирання території та класного приміщення, проведення бесід та рольових ігор .

Взаємовідносини класного керівника і учнів класу на достатньому рівні. Діти мене розуміють, підтримують, прислухаються до зауважень та порад .

В цілому клас характеризується позитивно. Учні класу незалежні, доброзичливі у спілкуванні, емоційно-відкриті. До них достатньо добре ставляться учителі, вважаючи їх «маленькими чомучками». Клас із достатнім рівнем вихованості.  Часто своєю непосидючістю, надмірним виявом енергійності вирізняється ___________, під впливом якого часто знаходиться  _____________, що й впливає на їх поведінку. Ефективною роботою з такими дітьми є заохочення їх до класних справ, взаємодопомога однокласників.

В становленні та розвитку учнів спираюсь на допомогу батьків. Важливим питанням є стан виховання у сім'ї. Адже робота з батьками – один із основних та найскладніших напрямків роботи класного керівника. У моєму класі є 1 учень з неповної сім'ї  та 2 учнів з багатодітних сімей, але на навчанні та поведінці дітей це не відображається.

Батьківський комітет колективу діяльний, працює разом із класним керівником, бере участь в організації класних та позакласних заходів, також співпрацює з адміністрацією школи. Найбільш ефективною є допомога батьківського комітету в поповненні матеріально-технічної бази класу та школи в цілому.

У роботі з батьками використовую в основному індивідуальні бесіди, які не обмежені часовими рамками. Проводжу батьківські збори, які відвідують більшість батьків та під час яких як класний керівник  стараюсь змоделювати педагогічні ситуації, які б допомогли батькам розв’язувати родинні конфлікти, що виникали під час спілкування дітей з батьками.

У практику моєї роботи впроваджена мета про єдність шкільного  та родинного впливу на особистість дитини, для цього я використовую різні свята із залученням членів сім’ї. Так цього року ми з батьками та педагогами школи організували дітям: свято «Миколаю, Миколай, ти до нас завітай», на якому учні показали свої акторські  та мистецькі здібності та отримали гарні подарунки, попередньо виступивши у Свято-Миколаївському храмі нашого села,  а тоді і  у залі школи; свято  Нового року та 8 Березня, перегляд презентації  «Якими ми були у 3 класі», День іменинника, дозвілля серед природи  та ін.

 

Характеристика класу

У 4-му класі навчається  _ учнів, з них: _ дівчаток і _  хлопчиків.

 Колектив класу діяльний, живий, енергійний. У дітей вже частково сформовані навички самоконтролю, усвідомлення свого  статусу – учня-четвертокласника. Діти ще навчаються  керувати своєю поведінкою, спрямовувати зусилля на навчання, спілкування з однокласниками, вчителями. Учні вже більше усвідомлюють свої права і обов’язки, поведінку в колективі. Дисциплiна на уроках задовiльна. 

 Діти класу активні,  згуртовані, люблять і вміють виконувати різні доручення. У __________________________  добре розвинене почуття відповідальності.      

 В класі лідерами є ______________________________________. Тож часті емоційні сплески і незрозумілий настрій  неодноразово проявляють себе. Але таким чином діти вчаться показувати свою позицію, бути самостійними, навчаються вести інших за собою, а також набувають навичок, які  їм стануть у нагоді в майбутньому. Більш спокійного характеру _________________________________.

 Учні класу мають достатній навчальний потенціал і хороші здібності до навчання. Виучуваний матеріал  засвоюють по-різному. 3 деякими учнями потрібно ще багато попрацювати. Труднощi пiд час вивчення окремих предметiв мають __________________________________________________.

 Загалом стосунки у класi товариськi, толерантнi, приятельськi. Дiти можуть органiзовувати самостiйно справи, пiдтримувати одне одного й допомагати в різних ситуацiях. Але повного порозумiння мiж дiвчатами та хлопцями  ще немає (є випадки заздрощiв, образливостi, амбiцiйностi). У стосунках мiж дiтьми інколи не вистачає спiвчуття, теплоти, галантностi, терпимостi до помилок товариша. Учні схвалюють в своїх однокласниках чесність, відповідальність, активну життєву позицію, а осуджують лінь, заздрість, грубість, бажання помститися. Своє схвалення або осудження вони виказують при спілкуванні між собою та із старшими. Найчастіше – це розмова з класним керівником.

  Учнів класу пов’язують спільні інтереси: навчання, святкові виступи, ігри та розваги. Товаришують як в школі, так і поза нею. Яскраво виражені дружні відносини між дівчатками та окремими  хлопчиками.

Бiльшiсть дiтей у класi з повних сiмей, де обоє батькiв виховують дитину; проте є сiм’я, де вихованням дитини займається тiльки мати; є малозабезпеченi сiм’ї. В класі є дитина-чорнобилець та дитина учасника АТО.

 А взагалі клас цікавий і  перспективний.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

п/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Дата народження

Домашня адреса, телефон

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

6

 

 

 

7

 

 

 

8

 

 

 

9

 

 

 

10

 

 

 

11

 

 

 

12

 

 

 

13

 

 

 

14

 

 

 

15

 

 

 

16

 

 

 

17

 

 

 

18

 

 

 

19

 

 

 

20

 

 

 

21

 

 

 

22

 

 

 

 

 

 

ПІБ учня

ПІБ батьків

                 Телефон

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

7

 

 

 

 

8

 

 

 

 

9

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

Прізвище та ім'я

Доручення

І  семестр

ІІ  семестр

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

6

 

 

 

7

 

 

 

Обов’язки:

 Старостадопомагає вчителю в організації роботи груп класного колективу, контролює періодичну звітність про виконання доручень учнями; несе відповідальність за виконання обов’язків кожним учнем класу; здійснює контроль за дотриманням дисципліни, порядку і за чергуванням.

Заступник старости - виконує обов’язки старости за його відсутності.

Книголюб - проводить щомісячні рейди стану підручників, відображає це на екрані класного куточка; організовує заняття з ремонту книжок класної бібліотеки («книжкова лікарня»); періодично звітує перед учнями класу про свою роботу.

Природолюб - з учнями планує і організовує природоохоронні заходи; слідкує за веденням черговими учнями  синоптичних досліджень і відображенням їх у календарі спостережень; організовує підгодовування птахів і тварин взимку; доглядає за кімнатними рослинами в класі; навесні організовує збір матеріалу для шкільного квітника; звітує про свою роботу.

Трудовик - організовує чергування в класі; слідкує за чистотою взуття або наявністю змінного взуття; контролює збереження шкільного майна в класі; здійснює розподіл доручень під час прибирання.

Здоров’ячок - веде пропаганду спортивних досягнень та здорового способу життя учнів, інформує про  події спорту в світі, країні.  Допомагає вчителю проводити фізкультхвилинки на різних уроках,  в організації  та проведенні ігор на уроках фізичної культури та на перервах.

 

Розклад уроків з музичним дизайном 

 

                                                                                                                          4 класу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розклад дзвінків

№ уроку

 

Початок та кінець уроку

Перерва

1 урок

 

08:30 - 09:15

09:15-09:25

(10 хв.)

2 урок

 

09:25- 10:10

10:10- 10:30

(20 хв.)

3 урок

 

10:30-11:15

11:15- 11:35

(20 хв.)

4 урок

 

11:35-12:20

12:30-13:15

(10 хв.)

5 урок

 

12:30-13:15

13:15-13:25

(10 хв.)

    6 урок

 

13:25-14:10

14:10-14:20

(10 хв.)

7 урок

 

14:20- 15:05

 

 

 

 

 

 

 

 

План виховної роботи з класним колективом на І семестр

ВЕРЕСЕНЬ

ПОДОРОЖУЄМО І ВІДКРИВАЄМО СВІТ

Заходи

І тиждень

01.09-03.09

 

ІІ тиждень

06.09-10.09

ІІІ тиждень

13.09-17.09

ІV тиждень

20.09-24.09

1.

Виховні години, класні збори

Подорож: «Щоб у серці жила Україна» Участь у лінійці, присвяченій Першому дзвонику

 

Тема виховної години «Спорт-найкорисніший замінник ліків”

 

                    

Виховна година «Віртуальна мандрівка Україною»

 

                    

Виховна година «Бабин Яр-трагедія навіки»

 

                      

                      

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Перший урок на тему: «Україна в серці назавжди»

 

                       

Бесіда «Що я знаю про країну, в якій живу»

 

 

               

                       

Дискусія

«Україна – одна і єдина».

 

Історична вікторина „Рідний край серцю милий”

        

 

                        

3.

Ціннісне ставлення до людей

Провести бесіду на тему: «Дружба,

 це-…» 

Вправа «Комплімент для однокласника»

 

Провести анкетування - вчимося спілкуватися                    

Тема: «Добро – це коло, в середині якого є краса»                       

4.

Ціннісне ставлення до себе

Гра «Розкажи про себе»

 

    Бесіда:“Будь уважним на дорозі!”                               

Правила поведінки  шкільної етики                

Бесіда

««Запобігання отруєнь грибами, рослинами та їх насінням»

 

                       

5.

Ціннісне ставлення до природи

Класна акція «Зробимо квітучим наш клас»                

Екскурсія до парку

Диспут «Природа – наш дім»           

Вікторина «Квіти –радість природи»       

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Виставка малюнків

«Подорожуємо Європою»

Взяти  участь у конкурсі малюнків „Світлофор – мій кращий товариш”                 

Малюнок на асфальті

«Ми за мир в країні»

Організувати класну виставку книжок: „ Наші улюблені герої”             

7.

Ціннісне ставлення до праці

Стінгазета «Визначні місця України»

«Книга скаржиться! Книга дякує»                        

Вчись учитись, щоб уміти трудитись               

Операція « Допоможи книзі »                   

8.

Індивідуальна робота з учнями

Анкетування учнів з метою уточнення індивідуальних даних

Перевірити наявність підручників у класі

Встановлення міжособистісних контактів з учнями

Бесіда : « Як поводитися під час гімну?»

9.

Робота з батьками

«Зміст і  організація навчально-виховного процесу у

4 кл.»

 

Відвідування родин удома: «Наявність сприятливих умов для нав-чання дитини»

 

Оформлення актів обстежень, справок звільнення від  фізичного виховання.

 

Складання статистичних даних про дітей-сиріт, напівсиріт, малозабезпечених, багатодітних

 

10

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми.

Бесіда «Безпечна поведінка на дорозі»

 

«Безпечне поводження на  вулиці з незнайомими людьми»

 

Бесіда

« Обережно гриби!»

 

Бесіда

««Запобігання отруєнь грибами, рослинами та їх насінням»

11.

Участь у загальношкільних заходах

 

 

                        

Взяти активну участь  у відзначенні Дня писемності та мови

 

ЖОВТЕНЬ

Машина часу

Заходи

І тиждень

27.09-01-10

 

ІІ тиждень

04.10-08.10

 

ІІІ тиждень

«11.10-15.10

ІV тиждень

18.10-22.10

 

1.

Виховні години, класні збори

1 жовтня - Міжнародний день музики.

 

 

Виховна година на тему: « Моя Батьківщина понад усе»

Година спілкування: «Кожна людина повинна знати своє  минуле? »

Виховна година

" Як впливають мої сьогоднішні мрії на моє майбутнє?»

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Усний журнал: „Державна символіка України”

 

Свято  для хлопчиків

«День захисника

України»

Урок звитяги:

« Козацька слава житиме повік»

 

Виховна година

«Наша Батьківщина – Україна»

3.

Ціннісне ставлення до людей

Бесіда: «Чемним треба бути всюди»

 

Провести анкетування « Тлумачний словник ввічливих слів»

Виховна година

 «Чого нас вчать бабусі і дідусі»

Перегляд мультфільмів

Школа доброго настрою

4.

Ціннісне ставлення до себе

Індивідуальна розмова з учнями про гігієну та зовнішній вигляд

Бесіда про правила техніки безпеки з електроприладами

Бесіда: « Чис-тота рук – за-порука здоров'я»

 

Виховна година

 «Країна Безпеки»

5.

Ціннісне ставлення до природи

Оформити виставку « Природа нашого краю»

Бесіда на тему:

 «Збережемо чис- тим довкілля»

 

Диспут: «Барви осіннього саду»

 

Диспут “Що буде, якщо ми оберігатимемо природу”

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Що розповідають про минуле твори мистецтва?.

 

Оформити виставку « Українські народні казки»

 

Аналіз зайнятості школярів у позаурочний час (участь у роботі гуртків,)

Музична вітальня «Краса природи в слові»

7.

Ціннісне ставлення до праці

Акція «Турбота» до Дня людей похилого віку

 

Розмова про людей, які працюють поруч

 

Трудовий рейд

 «Чистий клас»

Майстер-клас «Складання букетів з опалого листя»

8.

Індивідуальна робота з учнями

Організувати привітання вчителів, вчителів- пенсіонерів

Вивчати індивідуальні особливості учнів; поведінка на уроках та перервах

Рейд - перевірка відвідування учнями занять.

 

Перевірка зовнішнього вигляду учнів

 

9.

Робота з батьками

Активізація батьків до проведення загальношкільних заходів.

Диспут

« Дистанційне навчання-виклик століття»

Бесіда

« Зовнішній вигляд здобувачів освіти»

Листування

Пам'ятка для батьків на період  осінніх канікул

10

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Правила поведінки в лісі

Бесіда про безпеку роботи із гострими та ріжучими предметами

Бесіда  «Як захиститись від коронавірусу.»

 

Бесіда  «Профілактика дитячого травматизму»

Інструктаж з БЖ під час осінніх канікул.

11.

Участь у загальношкільних заходах

Взяти участь у лінійці до Дня вчителя

 

 

Козацькі забави-загальношкіль-ний захід

 


ЛИСТОПАД

Чарівні перетворення

Заходи

І тиждень

01.11-05.11

ІІ тиждень

08.11-12.11

ІІІ тиждень

15.11-19.11

ІV тиждень

22.11-26.11

1.

Виховні години, класні збори

Тема: “Державна символіка України»

                      

Виховна година на тему:  «Виконуй обов’язки, поважай правопорядок і закон»              

Година спілкування «Здоровим та сильним  бути модно»

                    

Урок звитяги з нагоди Дня Гідності та Свободи «Вільні творять майбутнє»

 

                        

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Диспут «Ігри народів світу»

 

Мовознавча вікторина «У світі рідної мови дзвенить українське слово»

 

                      

Бесіда «Які смачні таємниці заховані в українській національній кухні?»

                    

Година спілкування

«Запали свічку пам’яті  » (до дня вшанування пам’яті жертв Голодомору )

 

3.

Ціннісне ставлення до людей

Диспут « Я і мій ідеал»

 

                    

Вікторина « Не робіть моїх помилок»   

Бесіда про «Заповіді людяності»

 

Бесіда « Добро – це коло, в середині якого є краса»      

4.

Ціннісне ставлення до себе

Сюжетно-рольова гра «Абетка пішохода»

     Театр пантоміми «Мій настрій»  

 

 Година спілкування  Урок милосердя  «Доки маємо час – робимо добро»

 

Інформаційна хвилинка : «20листопада – Всесвітній день дитини»

5.

Ціннісне ставлення до природи

 Озеленення класу

 

 

 

                              

Конкурс

« Встанови годівничку»

Бесіда на тему:

« Нагодуй птахів»

 

                   

Дослідницькі роботи: “Краса і біль України”, “Екологічні катастрофи”, “Природні дива”.                

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Години спілкування: „Я - культурна людина”         

Конкурс на краще декламу-вання віршів про мову (до Дня укр. писемності та мови)

Виховна година :“О слово рідне, України слава”                 

Бесіда «Чому варто берегти воду?»

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

Бесіда: «Всяка річ створена працею»

Майстер-клас «Виготовляємо пальчиковий театр»

Бесіда: «Кожні речі мають своє місце»

Проведення рейду-перевірки стану підручників і зовнішності школярів.

8.

Індивідуальна робота з учнями

Бесіда з учнями по питанням навчання

                

Рейд - перевірка відвідування учнями занять.

Вивчати індивідуальні особливості учнів; поведінка на уроках та перервах  

Бесіда з вчителями –предметниками про успішність учнів                            

9.

Робота з батьками

Спілкування з батьками

 в телефонному режимі.

 

 

Тренінг для батьків «На шляху до взаємодії»

Десять заповідей для батьків першокласників

Проведення анкетування «Безпека вашої дитина на дорозі»

10

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Правила поводження з незнайомими рідинами

Бесіда «Правила пожежної безпеки»

 

 

Бесіда

« Безпечна поведінка на перерві»

Бесіда. Уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами.

 

11.

Участь у загальношкільних заходах

 

Взяти активну участь  у відзначенні Дня писемності та мови

 

 

 

ГРУДЕНЬ

Факти і таємниці

Заходи

І тиждень

29.11-03.12

ІІ тиждень

06.12-10.12

ІІІ тиждень

13.12-17.12

ІV тиждень

20.12-24.12

1.

Виховні години, класні збори

Година спілкування „ Цікаві факти про рідний край ”

 

Патріотична гра: „ Сильні духом українці”

 

 Виховна година до дня Святого Миколая

 

Класні збори № 2

Підведеня підсумків за І семестр. План зимових канікул.

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Бесіда про почуття любові до свого рідного краю, Батьківщини народу

 

Заочна мандрівка «Країна, в якій я живу»

 

Розмова з учнями «Немає прав без обов’язків»

 

Виховна година

«Славетні українці»

3.

Ціннісне ставлення до людей

Обмін думками «Як допомогти птахам узимку»

Виховна година

«Твої добрі справи. Посильна допомога батькам»

 

Марафон «Таємниці про відомих людей»

Обмін думками «Як святкують зимові свята у моїй родині?»

4.

Ціннісне ставлення до себе

Акція „Молодь за здоровий спосіб життя”

Створення колажу «Ми проти булінгу»

Інструктаж по правилам вуличного руху в зимовий період             

Провести вікторину: «Марафон ерудитів»

5.

Ціннісне ставлення до природи

Екологічна операція «Встанови годівничку»

Милування природою «Зимовий пейзаж»

 

Операція-рейд  Догляд  за зеленими рослинами в кабінеті.

 

Провести розмову про правила техніки безпеки на природі

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Музична вітальня. Зимові фантазії під музику

Створення панно «Зимовий ліс»

Провести бесіду «Різдвяний настрій»

Музичний вернісаж новорічних пісень

7.

Ціннісне ставлення до праці

Година спілкування «Виготовлення годівничок» 

Новорічна майстерня «Виготовлення прикрас для ялинки»

Конкурс новорічних листівок, газет.

 

                         

                     

Підготовка до новорічних свят

8.

Індивідуальна робота з учнями

 

Бесіда з дівчатами

 

 

Анкета «Самоорганізації та самоконтролю»

 

Новорічний дизайн класної кімнати.

Анкетування учнів “Зимові канікули! Що ти пропонуєш?”

9.

Робота з батьками

 

Зустріч з батьками учнів, які не встигають з різних предметів

Робота з батьками через вайбер

 

 

Батьківські збори. Успішність і поведінка учнів за І семестр

Привітання батьків з наступаючими святами

                    

10.

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Профілактика дитячого травматизму.

 

Бесіда   «Безпека на воді і на льоду»

 

Бесіда «Протидія тероризму»

Бесіда. Правила поводження з піротехнічними засобами

 

Інструктаж з БЖ під час новорічних свят

  Інструктаж з БЖ під час зимових канікул

 

11.

Участь у загальношкільних заходах

 

 

 

 

Взяти активну участь у новорічному святі

    

 

 

 

 

План виховної роботи

 на ІІ семестр

СІЧЕНЬ

Світ невидимий

Заходи

 ІІ тиждень

10.01-14.01

ІІІ тиждень

17.01-21.01

ІV тиждень

24.01-28.01

1.

Виховні години, класні збори

Гра-подорож «Що означає бути добрим?»

Тема виховної години: «День пам´яті  Крут»

Бесіда «Як невидиме може стати видимим?»

 

Класна година на тему: «. Які невидимі зв’язки є у природі?»

 

 

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Дослідження «Захоплення, яке прославляє Україну»

Дискусія

« Навіщо людям подорожувати»

 

Бесіда «Обов’язки учнів у школі»

 

3.

Ціннісне ставлення до людей

Поговоримо відверто «Чи можуть друзі мати різні захоплення»

Анкетування  - розуміння учнем почуття дружби                                 

Година спілкування «Люди, що стали відомими у нашому місті»

4.

Ціннісне ставлення до себе

Тренінг «За що я себе люблю?»

Обережно, ожеледиця!

Сюжетно-рольова гра «Які машини можуть полегшити працю людям»

5.

Ціннісне ставлення до природи

Калейдоскоп вражень «Все навколо біле-біле»

Встановлення  годівничок , поновлення корму

 

Рухливі ігри.

 

Години милування природою «Зима-скульптор».

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Конкурс малюнків

«Світ моїх захоплень»

Створення колективного панно «Де найкраще місце на Землі?»

Ознайомлення дітей із зимовими народними обрядами та святами

7.

Ціннісне ставлення до праці

Випустити стінгазету до Дня Соборності України

Оформлення класних приміщень і озеленення класу

Допомога безпритульним тваринам у важкі зимові дні

8.

Індивідуальна робота з учнями

Рейд - перевірка відвідування учнями занять

Перевірка стану підручників, шкільного

АНКЕТА для вивчення стосунків у колективі

 

9.

Робота з батьками

Батьківські збори «Стилі виховання дитини в сім’ї»

Консультація для батьків

« Віртуальні мандрівки для дітей»

Залучення батьків до заходів класу

10.

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Бесіда «Здоровий спосіб життя – запорука кожної людини»

Бесіда

«Обережно: коронавірус!»

Бесіда «Уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами»

 

11.

Участь у загальношкільних заходах

Шкільний конкурс «Виконання колядок та щедрівок»

 

 

 

ЛЮТИЙ

Світ невідомий

Заходи

І тиждень

31.01-04.02

ІІ тиждень

07.02-11.02

ІІІ тиждень

14.02-18.02

ІV тиждень

21.02-25.02

1.

Виховні години, класні збори

Виховна година: „ Таємниці невідомого світу. ”

Пізнавальна година: « Світ спорту»

 

Інформаційна хвилинка «Історія про День святого Валентина»

Виховна година «Рідна мова серцю мила»

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Бесіда: «Та земля мила, де мати народила»

Літературо-знавча  гра

«У світі пера»

 

Тематична година: «Державна символіка України»

 

Створення стіннівки «Цікаві факти про рідну мову»

3.

Ціннісне ставлення до людей

Веселі старти «Тато, мама і я – спортивна сім’я»

Колективна справа «Книжка вчить, як на світі жить»

Рольова гра «Рух на велосипеді»

Акція « Подаруй посмішку»

 

4.

Ціннісне ставлення до себе

Бесіда “Відповідальність учнів за своє здоров'я”.

Звернути увагу на  вивчення правил вуличного руху зимовий період

Тема: « Чесно жити – перший заповіт»

 

Тренінг «Правила дорожнього руху»

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

Оновити зелений куточок класу

Створення книги «Будь природі другом»

 

Вікторина „Екологічні, стежини”

Диспут “Що буде, якщо...”

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Перегляд презентації «Бактерії-друзі і вороги людини» 

Поетична сторінка «Сучасні дитячі письменники»

Музична вітальня «Віночок пісень про транспорт»

Виставка малюнків «Я і моя майбутня професія»

7.

Ціннісне ставлення до праці

Проведення рейду-перевірки стану підручників і зовнішності школярів.

Анкетування учнів про ставлення до фізичної праці

 

Майстер-клас «Виготовлення макету транспорту з паперових коробок»

Усний журнал „Всі професії важливі”.

 

8.

Індивідуальна робота з учнями

Поновлення відомостей про участь дітей у гуртках

 

Провести інструктаж з правил проведення змагань

Рейд - перевірка відвідування учнями занять.

Проводити спостереження за змінами у поведінці учнів

9.

Робота з батьками

Бесіда « Як перетворити читання в захоплення»

Бесіда

«Як допомогти дитині стати успішним».

   Телефонні спілкування з метою інформування батьків про навчання та поведінку учнів

 

Батьківські збори:

«Як допомогти дитині стати уважнішим»

10.

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Бесіда про правила безпечного знаходження біля  водойм

Бесіда про обережне поводження з електроприладами

Бесіда про дотримання правил дорожнього руху

Правила поведінки  в громадських місцях.

11.

Участь у загальношкільних заходах

 

газета – вітання до Дня Святого Валентина .

 

 

 

БЕРЕЗЕНЬ

Як це влаштовано?

Заходи

І тиждень

28.02-04.03

 

ІІ тиждень

07.03-11.03

ІІІ тиждень

14.03-18.03

 

ІV тиждень

21.03-25.03

1.

Виховні години, класні збори

Бесіда : «Які продукти потрібні для здорового способу життя?

 

Виховна година: “ Які якості потрібні для досягнення мети?”

Бесіда на тему

" Що цікавого ти знаєш про рослини?

"            

Виховна година «Корисна їжа продовжує життя»

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Виховна година «Великий Кобзар України»

Вікторина «У поколіннях я озвуся»

Перегляд кліпу та розучування пісні «Рідна Україна»

Тематичний діалог «Корисні підказки на етикетці продукту»

3.

Ціннісне ставлення до людей

Родинне свято.

«8 Березня – свято всіх жінок»

 

Виховна година

«Гість у дім-радість з ним»

Анкетування учнів

« Як ти розумієш почуття дружби»

Виховна година

«Чи вихована ти дитина?»

 

4.

Ціннісне ставлення до себе

Індивідуальна розмова з учнями про гігієну та зовнішній вигляд

Вчимося слухати один одного

 

Відверта розмова «Від чого залежить настрій?»

 

Година спілкування «Вітаміни – запорука мого здоров’я»

5.

Ціннісне ставлення до природи

Інформаційна хвилинка : «1 березня – всесвітній

день кішок»

5 хвилин з мистецтвом «Перші весняні квіти»

 

Заочна подорож “Озера та ріки мого краю”.

Відверта розмова «Де росте корисна їжа?»»

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Книга в житті  людини. Наш підручник

Загадки про весну «Послухай та відгадай»

 

Година милування «Скільки кольорів має весна?»

Свято землі (21 березня) та свято води (22 березня). Чим вони важливі для нас?

7.

Ціннісне ставлення до праці

Проведення рейду-перевірки стану підручників

Усний журнал „Всі професії важливі”.

 

Операція-рейд  Догляд  за зеленими рослинами в кабінеті.

 

Жива газета „Дружно ми живемо, колектив свій бережемо”.

8.

Індивідуальна робота з учнями

Бесіда з учнями , які не можуть встановити дружніх стосунків з однокласниками   

Вивчати індивідуальні особливості учнів; поведінка на уроках та перервах

Спостереження за поведінкою.                           Аналіз зауважень вчителів

 

Бесіда: «Як ставити перед собою цілі та втілювати ідеї в життя»

9.

Робота з батьками

 Допомога колективу привітати дівчаток

з 8 березня

Допомога батьків у проведенні тижня, присвяченого творчості Т.Г.Шевченка.

Бесіда « Як відкриття можуть допомогти в навчанні»

Листування

Пам'ятка для батьків на період  весняних  канікул

10

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Бесіда «Профілактика дитячого травматизму»

Бесіда. Екологічна безпека

 

«Правила поведінки на воді»

 

Інструктаж  під  час  весняних   канікул

11.

Участь у загальношкільних заходах

Взяти участь у конкурсі газет - віталень на тему: «Вітаємо, любі жінки»

Взяти активну участь у задах присвячених Т. Г. Шевченку      

 

 

 

КВІТЕНЬ

Енергія

Заходи

І тиждень

04.04-08.04

ІІ тиждень

11.04-15.04

ІІІ тиждень

18.04-22.04

ІV тиждень

26.04-29.04

1.

Виховні години, класні збори

Виховна година «Рослини-дар природи»

 

Година спілкування «Зустріч пернатих друзів»

 

Виховна година « Шануймо природу усюди й завжди», «Як погода впливає на настрій людини?»

 

Тема виховної години: « Чорнобиль не має минулого часу»

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Презентація «Рослини і Червона книга України»

“Традиції мого народу”

 

Інтелектуальна гра “Чи знаю я рідну мову”.

 

„Чорнобильські дзвони” – день вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

3.

Ціннісне ставлення до людей

Тренінг “Ні - шкідливим звичкам!”.

 

"Подивись на тварин очима товаришів”

Диспут: « Що таке щастя?»

 

Випуск стінгазети “Я та моє здоров'я”

4.

Ціннісне ставлення до себе

Вікторина «Рослини моєї місцевості»

Про характер розмови

 

Виховна година

«Шкідливі звички»

Дослідження «Що я покладу у великодній кошик?»

5.

Ціннісне ставлення до природи

Екологічне прес-шоу „Чи знаєте ви що...?”.

Народний календар. Прикмети

 

 

Організація позаміських екскурсій.

 

Гра «Закликаємо пташок»

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Інформаційна хвилинка : «1 квітня – День сміху»

Створення колажу «Перші весняні квіти»

Палітра художника «Кольорові птахи»

 

Конкурс малюнків: “Весняні свята”.

Колективна робота «Створення великоднього панно»

7.

Ціннісне ставлення до праці

Майстер-клас «Догляд за квітами у класній кімнаті»

Екскурсія до притулку «Тварини та догляд за ними»

 

Операція-рейд  «Чистий клас»

Майстер-клас «Виготовлення писанки, крапанки, крашанки, дряпанки»

 

8.

Індивідуальна робота з учнями

Бесіда « Чи потрібно стримувати свої емоції?»     

 

 Бесіда

« Як можна подорожувати, не виходячи з дому»

Рейд - перевірка відвідування учнями занять.

 

Бесіда « Як правильно спланувати свій час»

 

9.

Робота з батьками

Бесіда  «Ноутбук  і планшет   у житті дитини»

Бесіда « Вчимо дітей доводити справи до кінця»

Бесіда

« Як організувати незабутні  подорожі для дітей »

Пам’ятка батькам

« Як рухова активність впливає на здоров’я»

10.

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Бесіда

«Правила техніки безпеки з вибухонебезпеч-ними предметами»

Тиждень охорони праці

 

Правила поведінки на водоймах, в горах.

12 тем з БЖ

Бесіда « Безпека під час подорожей»

11.

Участь у загальношкільних заходах

 

 

 

 

 

ТРАВЕНЬ

Можливості людини

Заходи

І тиждень

03.05-06.05

ІІ тиждень

10.05-13.05

ІІІ тиждень

16.05-20.05

ІV тиждень

23.05-27.05

1.

Виховні години, класні збори

Урок мужності на тему: «Пам’ять серця»

 

„Сім’я – найголовніша частинка суспільства” – бесіда до Міжнародного Дня Сім’ї

Класні збори  на тему: 1) підсумки за ІІ семестр; 

ОСТАННІЙ ДЗВОНИК

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Виховна година

«Ніхто не забутий, ніщо не забуте»

Збережемо місцеві природні святині України

 

Розмова про Конституцію України

Флешмоб «Літо – це сонце, квіти і птахи»

3.

Ціннісне ставлення до людей

Виховна година

«Роде, наш красний»

Відверта розмова «Мої обов’язки в сім’ї»

Гра «Я  -українець, я - європеєць»

Година спілкування «У сонячний літній день - у похід з класною родиною»

4.

Ціннісне ставлення до себе

Етичний тренінг «Я хочу бути схожим на…»

Моя мрія. Що потрібно зробити, щоб здійснилася мрія?

 

Оформлення літопису 1 класу

 

Бесіда "Літні канікули! Що ти пропонуєш?”

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

Інформаційна хвилинка:

 «3 травня – день Сонця»

 

Акція “Паросток майбутнього”.

Дослідження «Звідки прийшла до нас вишиванка?»

Бесіда «Як я пізнаю природу?»

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Літературно - музичне вітання «Свято зі сльозами на очах»

Створення панно

«Я і вся моя родина»

Музична вітальня «Пісні про Україну»

Малювання малюнків для створення слайд-шоу «Літні фантазії»

7.

Ціннісне ставлення до праці

Проведення рейду-перевірки стану підручників

Диспут «Захоплення моєї родини»

 

Тренінг «Похід до лісу»

Операція-рейд  Догляд  за зеленими рослинами в кабінеті.

8.

Індивідуальна робота з учнями

Бесіда з учнями , які не можуть встановити дружніх стосунків з однокласниками   

Вивчати індивідуальні особливості учнів; поведінка на уроках та перервах

Спостереження за поведінкою .                                Аналіз зауважень вчителів

 

Рейд - перевірка відвідування учнями занять.

 

9.

Робота з батьками

Організація   відпочинку    класу на  природі

 

 Участь у проведенні травневих свят: День Матері

  Батьківські збори  на тему:   Звіт про роботу, пророблену в 2-гому семестрі 

Підготовка кабінету до ремонту

10.

Заходи щодо попередження травматизму та нещасних випадків з дітьми

Бесіда «Небезпека на воді»

Інструктаж з техніки безпеки під час переходу вулиць і доріг

Бесіда про обов’язкове миття рук перед їжею та

користування засобами гігієни

 

 

Інструктаж  з БЖ під час літніх  канікул

11.

Участь у загальношкільних заходах

 

 

 

Взяти активну  участь в останньому дзвонику

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Михайліченко Людмила Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2.  Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Точанюк Альона
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Пов’язані теми
Класному керівникові, Планування
НУШ
Додано
29 листопада 2021
Переглядів
12029
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку