"Виховний план на 2018-2019 н.р. з учнями 4 класу"

Про матеріал

Виховний план включає аналіз роботи за минулий навчальний рік, завдання виховної роботи, характеристику класу, таблиці списку учнів та їх доручень, соціальний паспорт класу, потижневий розподіл занять з учнями 4 класу на навчальний рік.

Перегляд файлу

          «

 

 

 

      «Погоджено»                                               «Затверджено»

Заст. директора

з вих. роботи:                 _________         Директор школи:             ___________

  «_____» ________________2018р.           «_____» ________________2018р.

  «_____» ________________2019р.              «_____» ________________2019р.

 

 

 

 

 

на 2018 – 2019н.р.

з учнями  4  класу

ЗОШ  І – ІІІ ступеня

с. Стара Лішня

 

                           Класний керівник:                               

                                   Вітичук Олена Василівна

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "Діти з батьками у грі" 

 

 

 

 

 

 

 

АНАЛІЗ ВИХОВНОЇ РОБОТИ

ЗА 2017-2018 навчальний рік

Виховна робота в класному колективі складна та різноманітна: це виховання  в процесі навчання, виховання в суспільстві та у колективі, в сім’ї та у школі, це самовиховання та перевиховання, це різноманітна  виховна робота в процесі праці, гри, спілкування, суспільної діяльності, самодіяльності та самотворчості.

У класі навчається  _  учнів. Колектив класу дiяльний, живий, енергiйний. За два роки життя в колективі діти здружилися один з одним, більше дізналися про кожного. В класі з перших днів навчання учні намагаються вчитися слухати один одного, розуміти, вчитися домовляться один з одним. Загалом стосунки у класi товариськi, приятельськi. Дiти можугь органiзовувати самостiйно справи, пiдтримувати одне одного й допомагати в критичних ситуацiях.

Дiти класу активнi, люблять i вмiють виконувати рiзнi доручення.

Дуже люблять приймати участь в шкільних та класних заходах.

Діти виявляють повагу один   до одного, до вчителів, батьків. Більшість учнів товариські, чуйні, дуже люблять разом проводити вільний час. Охоче виконують доручення, проявляють ощадливість, намагаються дотримуватися правил поведінки. Діти із задоволенням беруть участь у конкурсах шкільного рівня, в класних конкурсах на кращий  проект, малюнок.

Упродовж минулого року ми всiляко пiдтримували рiвень громадської активностi, зацікавленостi життям класу, навчанням, що сприяло створенню позитивного мiкроклiмату в колективi.  За рік ми досягли успiхiв у вихованнi таких якостей  як iнiцiативнiсть, чеснiсть, акуратнiсть, вiдповiдальнiсть за власнi вчинки.

Більшість дітей виховується в сім’ях, де панує взаєморозуміння та повага один до одного. У спілкуванні з учителями учні намагаються проявляють вихованість і тактовність. В цілому діти чуйні один до одного і за складних обставин  кожен знаходив підтримку в однокласників.

Учні класу мають достатній навчальний потенцiал i хорошi здiбностi до навчання. За підсумками минулого навчального року успішність складає:

  •   Високий рівень – 2  учнів.
  •   Достатній рівень – 4 учні;
  •   Середній рівень – 1 учень;

Основною метою виховної діяльності є створення оптимального соціально-культурного мікроклімату в колективі, який би сприяв творчому саморозкриттю, саморозвитку, дозволяв би їм легко освоїтись у своєму виховному просторі, спонукав би їх до діяльності, яка б дозволяла кожному вступати в реальні відносини з оточуючим світом.

 Протягом двох років я виховую даний колектив,  і дана робота поєднала в собі традиційні  та нетрадиційні форми та методи діяльності класного керівника. Для цього використовую: елементи превентивного виховання, бесіди, диспути, залучаю до виховної роботи батьків. Як класний керівник багато часу приділяю морально-етичному вихованню учнівського колективу засобами казки, формуванню обов’язку, відповідальності, культурної поведінки. Для цього учнів було залучено до участі у різних шкільних та класних святах, проводились виховні бесіди, рольові ігри та вікторини  на дану тематику.

 Впроваджую ефективні технології превентивного виховання, які виконують розвивальну функцію і формують громадську активність учнів. Для реалізації всіх цілей та завдань добирала такі виховні технології як:

  •   Бесіди: « Я і колектив», «Шкідливі звички» та ін..;
  •   Рольові ігри: «Про дружбу», «Весняночка-паняночка», «Нумо, дівчатка!»;
  •   Вікторини, виховні заходи (шкільні та класні) різної тематики.

Значну увагу приділяю формуванню у своїх вихованців комплексу особистісних якостей та рис характеру: (чесність, порядність). З цією метою щоденно проводила бесіди та роз'яснювальну роботу, старалась обговорити кожен маленький чи великий інцидент, що траплявся у класі та спонукала своїх вихованців до адекватних висновків щодо назрівших ситуацій.

Формую екологічну культуру школярів, залучаючи їх до організації та проведення таких заходів: прибирання території та класного приміщення, проведення бесід та рольових ігор .

Взаємовідносини класного керівника і учнів класу на достатньому рівні. Діти мене розуміють, підтримують, прислухаються до зауважень та порад .

В цілому клас характеризується позитивно. Учні класу незалежні, доброзичливі у спілкуванні, емоційно-відкриті. До них достатньо добре ставляться учителі, вважаючи їх «маленькими чомучками». Клас із достатнім рівнем вихованості.  Часто своєю непосидючістю, надмірним виявом енергійності вирізняється ___________, під впливом якого часто знаходиться  _____________, що й впливає на їх поведінку. Ефективною роботою з такими дітьми є заохочення їх до класних справ, взаємодопомога однокласників.

В становленні та розвитку учнів спираюсь на допомогу батьків. Важливим питанням є стан виховання у сім'ї. Адже робота з батьками – один із основних та найскладніших напрямків роботи класного керівника. У моєму класі є 1 учень з неповної сім'ї  та 2 учнів з багатодітних сімей, але на навчанні та поведінці дітей це не відображається.

Батьківський комітет колективу діяльний, працює разом із класним керівником, бере участь в організації класних та позакласних заходів, також співпрацює з адміністрацією школи. Найбільш ефективною є допомога батьківського комітету в поповненні матеріально-технічної бази класу та школи в цілому.

У роботі з батьками використовую в основному індивідуальні бесіди, які не обмежені часовими рамками. Проводжу батьківські збори, які відвідують більшість батьків та під час яких як класний керівник  стараюсь змоделювати педагогічні ситуації, які б допомогли батькам розв’язувати родинні конфлікти, що виникали під час спілкування дітей з батьками.

У практику моєї роботи впроваджена мета про єдність шкільного  та родинного впливу на особистість дитини, для цього я використовую різні свята із залученням членів сімї. Так цього року ми з батьками та педагогами школи організували дітям: свято «Миколаю, Миколай, ти до нас завітай», на якому учні показали свої акторські  та мистецькі здібності та отримали гарні подарунки, попередньо виступивши у Свято-Миколаївському храмі нашого села,  а тоді і  у залі школи; свято  Нового року та 8 Березня, перегляд презентації  «Якими ми були у 3 класі», День іменинника, дозвілля серед природи  та ін.

 

 

 

  • формування особистих рис громадян України, національної свідомості та самосвідомості учнів;
  • виховання духовної культури особистості на основі традицій, звичаїв, обрядів українського народу;
  • виховання поваги до Конституції та законодавства України, державної символіки;
  • формування належної мовної культури, оволодіння українською мовою;
  • прищеплення учням любові до навчання, створення умов для засвоєння програмового матеріалу i розвитку їх творчих здiбностей;
  • пiдтримка позитивного мiкроклiмату в класі, на уроках i в позаурочному спiлкуваннi;
  • виховання турботливого ставлення одне до одного, до батькiв, учителiв,  людей похилого вiку; формування найкращих моральних якостей;
  • надання квалiфiкованої допомоги батькам у питаннях виховання у дiтей кращих людських якостей i подолання негативних звичок i рис характеру;
  • прищеплення учням загальноприйнятих етичних норм в поведiнцi та спiлкуваннi;
  • створення умов для формування здорового способу життя, збереження і зміцнення здоров’я учнів;
  • пiдтримка iнiцiативності, органiзаторських здiбностей, естетичних нахилів у дiтей та можливостей для самоствердження;
  • формування дружного колективу з активною життєвою позицією.

 

Очікувані результати

  • Поглиблене і систематизоване розуміння дітьми моральних норм і правил поведінки в школі, суспільстві.
  • Виховання  позитивних рис характеру: старанність, організованість, обов’язковість, співпереживання, шанобливе ставлення до старших, чесність, доброту, щирість, дисциплінованість.
  • Учні самостійно турбуватимуться про своє здоров’я, знатимуть  правила особистої гігієни
  • Учні будуть рости  громадянами України, патріотами своєї країни, готові самовіддано будувати її як суверенну, незалежну державу, здатні виявляти національну гідність, знати свої обов’язки і права.

 

 

 

 У 4-му класі навчається  _ учнів, з них: _ дівчаток і _  хлопчиків.

 Колектив класу діяльний, живий, енергійний. У дітей вже частково сформовані навички самоконтролю, усвідомлення свого  статусу – учня-четвертокласника. Діти ще навчаються  керувати своєю поведінкою, спрямовувати зусилля на навчання, спілкування з однокласниками, вчителями. Учні вже більше усвідомлюють свої права і обов’язки, поведінку в колективі. Дисциплiна на уроках задовiльна. 

 Діти класу активні,  згуртовані, люблять і вміють виконувати різні доручення. У __________________________  добре розвинене почуття відповідальності.      

 В класі лідерами є ______________________________________. Тож часті емоційні сплески і незрозумілий настрій  неодноразово проявляють себе. Але таким чином діти вчаться показувати свою позицію, бути самостійними, навчаються вести інших за собою, а також набувають навичок, які  їм стануть у нагоді в майбутньому. Більш спокійного характеру _________________________________.

 Учні класу мають достатній навчальний потенціал і хороші здібності до навчання. Виучуваний матеріал  засвоюють по-різному. 3 деякими учнями потрібно ще багато попрацювати. Труднощi пiд час вивчення окремих предметiв мають __________________________________________________.

 Загалом стосунки у класi товариськi, толерантнi, приятельськi. Дiти можуть органiзовувати самостiйно справи, пiдтримувати одне одного й допомагати в різних ситуацiях. Але повного порозумiння мiж дiвчатами та хлопцями  ще немає (є випадки заздрощiв, образливостi, амбiцiйностi). У стосунках мiж дiтьми інколи не вистачає спiвчуття, теплоти, галантностi, терпимостi до помилок товариша. Учні схвалюють в своїх однокласниках чесність, відповідальність, активну життєву позицію, а осуджують лінь, заздрість, грубість, бажання помститися. Своє схвалення або осудження вони виказують при спілкуванні між собою та із старшими. Найчастіше – це розмова з класним керівником.

  Учнів класу пов’язують спільні інтереси: навчання, святкові виступи, ігри та розваги. Товаришують як в школі, так і поза нею. Яскраво виражені дружні відносини між дівчатками та окремими  хлопчиками.

Бiльшiсть дiтей у класi з повних сiмей, де обоє батькiв виховують дитину; проте є сiм’я, де вихованням дитини займається тiльки мати; є малозабезпеченi сiм’ї. В класі є дитина-чорнобилець та дитина учасника АТО.

 А взагалі клас цікавий і  перспективний.

Описание: Картинки по запросу учні - школяріОписание: Картинки по запросу учні - школярі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прізвище та ім'я

Доручення

І  семестр

ІІ  семестр

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

6

 

 

 

7

 

 

 

 

Обов’язки:

 Старостадопомагає вчителю в організації роботи груп класного колективу, контролює періодичну звітність про виконання доручень учнями; несе відповідальність за виконання обов’язків кожним учнем класу; здійснює контроль за дотриманням дисципліни, порядку і за чергуванням.

Заступник старости - виконує обов’язки старости за його відсутності.

Книголюб - проводить щомісячні рейди стану підручників, відображає це на екрані класного куточка; організовує заняття з ремонту книжок класної бібліотеки («книжкова лікарня»); періодично звітує перед учнями класу про свою роботу.

Природолюб - з учнями планує і організовує природоохоронні заходи; слідкує за веденням черговими учнями  синоптичних досліджень і відображенням їх у календарі спостережень; організовує підгодовування птахів і тварин взимку; доглядає за кімнатними рослинами в класі; навесні організовує збір матеріалу для шкільного квітника; звітує про свою роботу.

Трудовик - організовує чергування в класі; слідкує за чистотою взуття або наявністю змінного взуття; контролює збереження шкільного майна в класі; здійснює розподіл доручень під час прибирання.

Здоров’ячок - веде пропаганду спортивних досягнень та здорового способу життя учнів, інформує про  події спорту в світі, країні.  Допомагає вчителю проводити фізкультхвилинки на різних уроках,  в організації  та проведенні ігор на уроках фізичної культури та на перервах.


 

 

      Класний керівник: Вітичук Олена Василівна

 

 

№ п/п

 

 

 

ПІБ учня

Дата

народження

Дівчина

Хлопець

Віковий склад учнів

станом

на 1 вересня 2018р.

Діти - сироти

Діти, позбавлені батьківського піклування

Напівсироти

Багатодітні (к-сть дітей у сім'ї)

Малозабезпечені

Неповні сім'ї

Діти, які опинилися в складних життєвих обставинах

З девіантною поведінкою

Діти-інваліди

Діти-чорнобильці

Діти учасників АТО

Обдаровані

Стоять на внутрі-шкільному обліку

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7р.

8р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д.

X.

Д.

X.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього: __учнів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Вересень

п/п

Заходи

 

І тиждень

01,03.09-07.09

ІІ тиждень

10.09-14.09

ІІІ тиждень

17.09-21.09

ІVтиждень

24.09-28.09

1.

Виховні заходи

Подорож: «Щоб у серці жила Україна» Участь у лінійці, присвяченій Першому дзвонику

9.09 – День фізичної культури і спорту.

Класні збори «Самоврядування у 2018 – 2019н.р.»

Повт. правил для учнів

21 вересня-Всесвітній День Миру.

Нагадати привітати своїх татусів із Днем батька. 17.09

Ми – українці (урок мужності)       25.09

Повідомлення: 27.09 - Всесвітній День туризму. 30.09 – Всеукраїнськ. день бібліотек.

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до сус-пільства  і держави

 

 

Дискусія

«Україна – одна і єдина».

 

 

Бесіда. Вчимося жити у мирі і злагоді

28 вересня – 100 років з дня народження  Сухомлинського (чит. творів.)

3.

Ціннісне ставлення до сім'ї, родини, людей

 

Бесіда: «Мої обов'язки»

 

 

4.

Ціннісне ставлення до себе

 

 

Бесіда: «Ви і вулиця»

 

Бесіда: «Чому потрібно чис-тити зуби»

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

 

 

 

 

Операція-рейд: «Чис-тий клас»

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Бесіда: « Абетка мистецтва»

 

 

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

 

 

  1. Бесіда: «Умій учитись, щоб уміти трудитись!» За оповід. В. Сухомлинського.

 

8.

Індивідуальна робота з учнями

Уточнення списків:  соціальний паспорт класу (протягом тижня).

 

Залучення учнів до роботи в гуртках, секціях.

Гра: «Пошко-дуй тваринку, птаха і кома-ху» (з усіма учнями класу)

Обов'язки учня  (Бесіда з усіма учнями класу)

9.

Охорона здоров’я

і фізичне загартовування

Бесіда „Безпечний шлях від дому до школи”

Рухливі ігри на свіжому повітрі.

 

 

10.

Робота з батьками

Подяка батькам

(    ) за ремонт класу

Відвідування родин удома: «Наявність сприятливих умов для нав-чання дитини»

Батьківські збори: «Зміст і  організація навчально-виховного процесу у

4 кл.» 18.09

Скласти план роботи батьківського комітету. _______., голова б/к

Жовтень

п/п

Заходи

 

І тиждень

01.10-05.10

ІІ тиждень

08.10-12.10

ІІІ тиждень

16.10-19.10

ІVтиждень

22.10-26.11

1.

Виховні заходи

1 жовтня - Міжнародний день музики.

Участь у загальношкільному святі до Дня вчителя

               05.10

Участь у  шкіль-

ному  святі до Дня захисника України та Дня україн. Козацтва

               12.10

Лицарський турнір "Сек-рети вихованої людини"

Повідомлення: 21.10 – міжнародний день шкільних бібліотек.

Я – творець твій, Україно (урок мужності)

 

Акція. Подаруй бібліотеці книгу.

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до сус-пільства  і держави

 

 

 

Розповіді підготовлених учнів про Державні символи України

Інформаційна хвилинка. 28.10.1944р.- День визволення України від фашистських загарбників.

3.

Ціннісне ставлення до сім'ї, родини, людей

Чемним треба бути всюди

 

 

 

4.

Ціннісне ставлення до себе

 

 

Бесіда: « Чис-тота рук – за-порука здоров'я»

 

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

 

Збережемо чис- тим довкілля

 

 

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

 

 

Година милування природою

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

 

 

 

Бесіда: «Всяка річ створена працею»

8.

Індивідуальна

робота з учнями

Рейд – пере-вірка домаш-нього завдання (протягом тижня в усіх учнів)

Бесіда з дівчат- ками про зов-нішній вигляд

 

Бесіда про охайне веден-ня зошита з       _________                 

Бесіда про виконання розпорядку дня (індивідуально з кожним учнем прот. тижня)

9.

Охорона здоровя

і фізичне загартовування

Бесіда «Перша допомога при отруєннях грибами»

Заняття спортом – твоє здоровя, бесіда

 

Година психолога «Я і моє здоров'я»

10.

 

Робота з батьками

Засідання бать-ківського комі-тету: виріше-ння проблем класу

 Зустріч з батьками. Бесіда-інструктаж щодо відпочин-ку дітей під час канікул.

Взяти участь у підготовці  до шкільного заходу (ярмарки): «Золота осінь»

(всі батьки)

Бесіда з батьками щодо вихованості   дітей                

Листопад

 

п/п

Заходи

 

І тиждень

05.11-09.11

ІІ тиждень

12.11-16.11

ІІІ тиждень

19.11-23.11

ІVтиждень

26.11-30.11

1.

 

Виховні заходи

Конкурс на краще декламу-вання віршів про мову (до Дня укр. писемності та мови)

 Шануй людей – і тебе шану-ватимуть. (Бесіда до Всесвітнього Дня доброти 13.11)

Бесіда. Наші права – щасливе дитинство (до Всесвітнього дня дитини 20.11)

Вклоняємось  усім  героям!  (урок муж-ності)

2.

 

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до суспільства  і держави

 

 

 

Акція «Засвіти свічку» (до Дня памяті жертв голодомору…) Вшанування памяті загиблих.       22.11

Повідомлення: 1 грудня – 100 років з дня народження Платона Майбороди (1918 – 1989) композ.

3.

 

Ціннісне ставлення до сім'ї, родини, людей

 

Повідомлення:  16.11- Міжнародний день толерантності.

 

Уявна подо-рож «До міста ввічливих»

 

4.

Ціннісне ставлення до себе

Бесіда: «Що таке хвороба. І як її запобігти» 

 

 

 

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

 

Виставка малюнків «Ліс восени»

 

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Перегляд презентації. Народні символи України

 

Конкурс малюнків. Осіння щедрість». (Прот. тижня)

 

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

 

 

 

Бесіда: «Кож- ній речі- своє місце»

8.

Індивідуальна робота з учнями

Індивідуальна бесіда про ети-чне ставлення до оточуючих з (                       )

Бесіда з хлоп-цями: «Дів-чатка – друзі чи вороги?»

Бесіда « Моє робоче місце» з ( ___________________.)

Розпочати під-

готовку до Свята Миколая та Нового року

9.

Охорона здоров’я

і фізичне загартовування

 

Розучування комплексу вправ ранкової гімнастики

 

 

10.

 

Робота з батьками

Консультація для батьків: «Організація виконання д/з»:

з ___________

Подякувати батькам за до- помогу класу у всіх справах

(

 

                        )

Бесіда з батьками. Як зробити так, щоб дитина хотіла вчитись (      )

Лекція для батьків «Як заохотити дитину читати». Спільні ігри з батьками та дітьми на свіжому повітрі.

 

 

 

 

                                       Грудень

 

 

п/п

Заходи

І тиждень

03.12-07.12

ІІ тиждень

10.12-14.12

ІІІ тиждень

17.12-22.12

ІVтиждень

26.12-29.12

1.

 

Виховні заходи

«Україна для кожного з нас - єдина» усний журнал  (урок мужності)

 

10 грудня – Міжнародний день прав людини. Пустощі і кримінальна відповідаль-ність. Бесіда.

Святкова година  «День Св. Миколая».

Класні збори

«Наші доручення. Закінчення І семе-стру» 22.12

Новорічне свято

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до сус-пільства  і держави

Конкурс: «Містер класу» ( до Дня Збройних Сил України)

 

 

 

 

3.

Ціннісне ставлення до сім'ї, родини, людей

 

Гра-тренінг:

«Світлофор ввічливості»

 

 

4.

 

Ціннісне ставлення до себе

 

 

 

Бесіда «Хто багато читає, той багато і знає»

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

 

 

 

 

Зимові місяці. Милування природою, її красою.

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

 

Музичні асоціації (створення уявних картин, прослухавши  музику)

 

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

Акція: «Збере-жемо книгу»

 

 

Прикрашаймо свій клас

 

8.

 

Індивідуальна робота з учнями

Відвідування шкі-льної біблітотеки (                         )

Бесіда з учнями щодо навчання в І семестрі (з усіма учнями )

 

Інструктаж  щодо прове-дення зимо-вих канікул

9.

Охорона здоровя

і фізичне загартовування

 

 

Бесіда "Як вберегтися від застуди та гри-пу? Чим вони небезпечні?"

Правила поведінки під час Новорічних святкувань

10.

Робота з батьками

Виставка для батьків: «Кращий зошит». Відвідування родин удома: «Як виховувати працелюбність» (              .)

Засідання бать-ківського комі-тету. «Яким може бути подарунок до свят».

 

Батьківські збори:  «Формування в учнів загальнонавчальних умінь і навичок». Підсумки роботи за І семестр.

Залучення батьків до проведення Новорічних свят і організації зимових канікул.

 

Січень

 

№ п/п

Заходи

І тиждень

09.01-11.01

ІІ тиждень

14.01-18.01

ІІІ тиждень

21.01-25.01

ІV тиждень

28.01-01.02

1.

Виховні заходи

Бесіда «А той другий празник …»

Класні збори: Учинки і наслідки. 16.01

22 січня - День Соборності  України. (Інформаційно-пі-знавальна бесіда.

За Україну, за славу, за волю... (урок    мужності)

 

 

2.

Напрямки виховної роботи:

Ціннісне ставлення особистості до сус-пільства і держави

 

 

Бесіда: «Та земля мила, де мати народила»

 

 

 

3.

Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей

 

Бесіда:« Мої обов’язки» Розігрування ролей

 

 

4.

Ціннісне ставлення до себе

 

 

Бесіда: «Чому потрібно чис-тити зуби. Як  чистити зуби».

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

 

 

 

  Екскурсія в зи- 

 мовий сад  «Чи-

 таємо сліди на 

 снігу»

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

 

 

 

Милування природою «Зима-скульптор» (прот. тижня)

7.

Ціннісне ставлення до праці

Розподіл доручень дітей

 

 

Бесіда: «Бджо-ла мала, а й та працює»

Операція-рейд: «Чистий клас»

8.

Індивідуальна робота з учнями

Індивідуальні бесіди з учнями та батьками за результатами І семестру:  __________

Індивідуальні бесіди з учнями щодо збереження підручників: ____________________

Бесіда з учнями (   

 

                      ) про запізнення на уроки.

 

9.

Охорона здоровя і фізичне загартовування

 

Спортивні зимові змагання «Веселі старти»

 

 

10.

Робота з батьками

Засідання батьківського комітету: план роботи класу на ІІ семестр.

Підготовка до батьківських зборів: аналіз роботи класу у І семестрі. 

Батьківські збори: «Дбайте про культуру поведінки дитини. Естетичне виховання молодших школярів». 25.01

Операція-рейд:                   «Чистий клас» із залученням батьків

Лютий

№ п/п

Заходи

І тиждень

04.02-08.02

ІІ тиждень

11.02-15.02

ІІІ тиждень

18.02-22.02

ІV тиждень

25.02-01.03

1.

Виховні заходи

 

Вікторина: «Казковими стежками»

«Афганістан болить в моїй душі» з участю учасника бойових дій _______ (урок    мужності)

День Героїв Небесної Сотні   20.02

Конкурс на кращого знавця рідноїх мови.               

               21.09

Турнір «Найрозумніший» (з усіх областей знань)

2.

Напрямки виховної роботи:         

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

 

Гра-подорож:                                «Україні рідної мови»

 

Усний журнал: 25.02 – 148 років від дня народження Лесі Українки- укр. письменниці, поетеси, перекладача, громадськ. діячки.

3.

Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей

Бесіда. Чемним треба бути всюди.

 

 

Етична грамота. Дружба і товаришування.

4.

Ціннісне ставлення до себе

 

 

Бесіда: «Чистота рук -запорука здоровя »

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

Бесіда: «Ми за них відповідаємо»  Акція «Нагодуй птахів».

 

 

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

 

 

Розучування віршів, пісень до свят

 

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

 

Виготовлення Валентинок

Бесіда: «Всяка річ створена працею»

 

8.

Індивідуальна робота з учнями

Гра: «Пошкодуй тваринку, птаха і комаху». Наповнити годівнички

(усім учням класу)

Індивідуальні бесіди з учнями про охайне веде-ння зошита: _______________

Індивідуальні поради учням про виконання ними розпоряд-ку дня (                       )

Індивідуальні бесіди з учнями та батьками за результатами роботи у лютому (протягом тижня)

9.

Охорона здоровя і фізичне загартовування

 

 

 

Спортивні змагання «Веселі старти»

10.

Робота з батьками

Індивідуальні поради психолога батькам по коре-кції пізнавальних процесів: уваги, пам’яті, мислення.              (                      .)

Бесіда з батьками про організацію вільного часу учнів удома. (                                    )

Рекомендації для батьків «Вихователь - рідна мова»

Робота з сім’ями, які потребують педагогічної допомоги                   

Засідання батьківського комітету з теми «Незабаром свято у наших дівчаток»

 

Березень

 

№ п/п

Заходи

І тиждень

04.03-07.03

ІІ тиждень

11.03-15.03

ІІІ тиждень

18.03-22.03

1.

Виховні заходи

Свято «Милі, рідні, ненаглядні!»

Конкурс віршів.

Т. Г. Шевченко – співець краси рідного краю!

Вклоняємось  усім  героям! ...»               (урок    мужності)

2.

Напрямки виховної роботи:                      

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

Бесіда: «9 березня − День народження Тараса Шевченка (1814–1861), україн.
поета, письменника, художника, громад. та політичного діяча»

 

 

 

Перекличка повідомлень «Люди, які прославили мій край»

3.

Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей

 

 

Конкурс «Чарівні слова»

4.

Ціннісне ставлення до себе

 

 

Бесіда: «Що таке хвороба. І як їй запобігти.»

5.

Ціннісне ставлення до природи

Бесіда «Первоцвіти просять захисту»

 

Виставка малюнків:  «Перші весняні квіти»

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

 

 

Краса природи у творах Т. Г. Шевченка

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

Творча майстерня: «Я матусю свою привітаю…»

 

 

 

8.

Індивідуальна робота з учнями

Бесіди з батьками та учнями, які спізнюються на 1-ші уроки (                   

 

                               )

Висловити подяки усім учасникам класних справ.

Інструктаж з  БЖД  про  місце перебування  під час канікул (з усіма учнями класу)

9.

Охорона здоровя і фізичне загартовування

 

Годинам рухливих ігор. Ігротека.

 

10.

Робота з батьками

Залучити батьків до класної години: «Милі, рідні, ненаглядні!».

Залучити батьків до виставки: « Перші весняні квіти»

Поради батькам, як зменшити час перебування ди-тини біля телеві-зора (комп’ютера) під час канікул. Інструктаж з БЖД дітей під час канікул.

 

Квітень

№ п/п

Заходи

І тиждень

01.04-05.04

ІІ тиждень

08.04-12.04

ІІІ тиждень

15.04-19.04

ІV тиждень

22.04-26.04

1.

Виховні заходи

 

Квітнева гуморина.

Взяти участь у проведенні дня ЦО

«Шляхами подвигу і сла-ви…». Розпо-відь про День космонавтики.

Хлібычусьому голова. Бесіда

26 квітня – день скор-боти… Трагедія Чорнобиля (урок мужності)

 

 

2.

Напрямки виховної роботи: Ціннісне ставлення особ-сті до суспі-льствва і держави

 

 

 

 

 

 

Правовий Букварик

 

3.

Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей

 

Гра-тренінг: «Світлофор ввічливості»

 

 

4.

Ціннісне ставлення до себе

Бесіда: «Про що розповіли речі»

 

 

 

5.

Ціннісне ставлення до природи

 

 

 

 

Бесіда: «Збережемо чистим довкілля»

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

Виставка родинної спадщини (ДПМ)

 

Інсценізація народної казки:     «Хитрий півень»

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

 

 

Акція: «Збережемо книгу»

 

 

8.

Індивідуальна робота з учнями

Бесіди з учнями, як вони провели весняні канікули. (індивідуально з кожною дитиною)

Індивідуальні бесіди з учнями ­­­­­­­­­­­­­______________

Обговоритиуіз членами активу класуіїх ставленняшдо виконання доручень.

Відзначити учнів, які найкраще ведуть  зошити.

9.

Охорона здоровя і фізичне загартовування

Веселі старти «В здоровім тілі – здоровий дух» (до Всесвітнього дня здоров’я 7.04).

 

 

 

10

Робота з батьками

Робота бать-ківського комітету по вирі-шенню актуальних проблем класу.

 

Анкетування батьків. «Яку інформацію Ви хотіли б отримати на бать­ківських зборах?»

Батьківські збори: «Громадянин формується з дитинства». 19.04

Залучити батьків до виставки родинної спадщини.

Оголосити се-ред сімей класу операцію «Милосердя» (до Великодніх  свят)

 

Травень

№ п/п

Заходи

І тиждень

 30.04-03.05

 ІІ тиждень

 06.05-10.05

 ІІІ тиждень

13.05-17.05

 ІV тиждень

20.05-24.05

V тиждень

27.05-31.05

1.

Виховні

заходи

Я і дивосвiт. Ситуаційно-рольова гра.

«Збережемо пам'ять про подвиг» (урок муж-ності)

Класні збори: «Аналіз навчання  у 4 класі.»  17.05

Свято «Спасибі рідним вчителям за теплий шкі-льний дім»

Свято останнього дзвоника.

2.

Напрямки вих. роботи:

Ціннісне став-лення особис-тості до сус-пільства і держави

Дискусія “Де найкраще місце на землі”

 

Повідомлення:

20.05 - День Європи (у третю суботу травня)

15.05  - Мiжна-родний день родини (сiм'ї)

 

 

Екскурсія:

«Вулицями рідного села»

Конкурс на кращу розповідь учнів про свої мрії «Я  проведу канікули ось як…»

3.

Ціннісне став-лення до сім’ї, родини, людей

 

Оформити листівки- привітання з Днем Матері

 

Групова справа: «Чесним треба бути всюди»

 

4.

Ціннісне став-лення до себе

Гра: « Як стати нехворійком»

Конкурс малюнків “Най-цінніше в моєму житті”

 

 

Безпека влітку. Інст-руктаж .

5.

Ціннісне ставлення до природи

 

 

Екскурсія «В усі пори року прекрасна земля»

 

 

6.

Ціннісне ставлення до мистецтва

 

 

 

Одягни вишиванку до Дня укр-кої вишиванки  (3-ій  четвер травня)        16.05 

 

 

7.

Ціннісне ставлення до праці

Виставка вла-сних виробів: «Місто весе-лих майстрів»

 

 

 

 

 

8.

Індивідуальна робота з учнями

Індивідуальні бесіди з уч-нями: «Як зробити подарунок батькам до Великодня ?»

 

Спостереження за змінами в поведінці учнів (протягом тижня)

Індивідуальні бесіди і настанови учням класу на канікули. (Кожному учню індив.)

Організація дозвілля учнів на канікулах.

9.

Охорона здоровя і фізичне загарто-вування

 

Рухливі ігри на свіжому повітрі.

Бесіда «Здоровя – найбільше багатство, бережіть його»

 

 

10.

Робота з батьками

Батьківський рейд-перевірка «Активність учнів у підготовці до уроків»

Скласти па-мятку: «Як заохочувати дитину в сімї» (для всіх батьків)

Робота бать- ківського ко-мітету по підготовці до ремонту класу

Бесіда з усіма   батьками «Підсумки  навчання та план проведення екскурсій»

Рекомендації батькам «Здоровя   та безпека дітей у ваших руках»

 

№ п/п

Назва заходу

Дата

1.

Екскурсія в бібліотеку.

 

2.

Екскурсія до осіннього лісу (саду, парку)

 

3.

Спортивні змагання

 

 

 

 

 

№ п/п

Назва заходу

Дата

1.

Виготовлення годівниць для підгодівлі птахів

 

2.

Вивчення традицій та обрядів новорічних та різдвяних свят нашого народу.

 

3.

Катання на санчатах і лижах.

 

4.

Ліплення снігової баби, снігової фортеці.

 

5.

Вивчення щедрівок та колядок.

 

 

 

№ п/п

Назва заходу

Дата

1.

Екскурсія у сільську бібліотеку

 

2.

Екскурсія в природу

 

3.

Організація роботи  по ремонту підручників «Живи, книго!»

 

4.

Екскурсія по селу

 

5.

Веселі старти

 

 

 

Голова батьківського комітету:

___________________________________

Члени батьківського комітету:

  1.        ______________________    2. _______________________

Місяць

Зміст роботи

Відпові-дальний

Примітка

Вересень.

1.  Вибори  голови б/к і секретаря.

2.  Затвердження роботи б/к на 2018 - 2019 н. р.

3. Відвідування родин удома: «Наявність сприятливих умов для навчання дитини».

Голова б/к

 

Жовтень.

1.  Підготовка класного   приміщення    до опалювального сезону.

2.  Стан здоров'я учнів та шляхи його покращення.

3.  Поточні питання.

Голова б/к

 

Листопад.

  1. Про недопустимість поганого поводження із дітьми.

2.  Сприяння батьків у боротьбі із пропусками школярами уроків без поважних причин.

3.  Поточні питання

Голова б/к

 

Грудень.

1.  Надання кваліфікованої допомоги  функціонально неспроможним сім'ям.

2.  Підготовка   до   святкування   свята Миколая.

3.  Організація дозвілля школярів на час зимових канікул.

 Голова б/к

 

Січень.

1.  Про роль батька у вихованні дитини .

2.  Про допомогу батьків у ремонті класного при­міщення на канікулах.

3.  Поточні питання.

Голова б/к

 

Лютий.

1.  Проблеми трудового виховання. Роль батьків у формуванні навиків праці у школярів.

2.  Участь батьків в організації праці і дозвілля школярів.

3.  Поточні питання.

Голова б/к

 

Березень.

1.  Роль батьків у формуванні морально - етичних норм поведінки дітей.

2.  Роль батьків у вирішенні господарських проблем класу.

З.  Поточні питання.

Голова б/к

 

Квітень.

1.  Участь батьківського комітету в організації  виховного процесу в класі.

2.  Про відповідальність батьків за виховання дітей.

3.  Поточні питання.

Голова б/к

 

Травень.

1. Організація дозвілля школярів улітку.

2. Звіт голови б/к про роботу за минулий на­вчальний рік, планування роботи б/к на наступний н.р.

3. Поточні питання.

Голова б/к

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 40
Оцінки та відгуки
  1. tkachyk nina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Роут Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Богачова Юлія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Лохвицька Марія Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Завалій Альона Анатоліївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Сорочук Оксана Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  7. Чепик Вікторія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Сененко Тeтяна Володимирівна
    Дуже гарний план, але не можу завантажити з цього сайту. Скиньте, будь ласка на електронну адресу senenko90@gmail.com
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Коваленко Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Кучеренко Людмила
    Гарний план.Якщо можна надішліть,будь ласка,на militryam@i.ua.Щиро дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Добрянська Вікторія Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. соколенко ирина
    Гарна робота. Чи можете нею поділитись ? sokolienkoirina@gmail.com Буду дуже вдячна.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  13. Крохмальна Олена Андріївна
    Чудовий матеріал, але нажаль не можу завантажити з цього сайту. Буду вдячна, якщо поділитесь цим матеріалом Petrishina.helen@gmail.com
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  14. Перевозник Юлія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  15. Мазур Наталія
    доброго дня! не можу завантажити ваш виховний план!!!!!!!!!!!!!!!! дуже треба! скиньте будь ласка на senchushena@gmail.com
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  16. ригун ніла
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  17. Панченко Ніна Іванівна
    Дякую за гарний змістовний план. Успіхів у роботі.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  18. Пилипенко Ірина Леонідівна
    Дуже гарний виховний план. Скиньте мені, будь ласка, на електронну пошту irapilipenko1991@ukr.net Дуже вдячна!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  19. Магійович Іван
    Доброго дня, якщо можна і мені копію виховного!!! Дуже вдячний наперед. ivan.magic1989@gmail.com
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  20. Маєтна Любов
    Доброго дня. Скажіть, будь ласка, як можна скачати Ваш план виховної роботи. Скиньте мені, будь ласка, на електронну пошту. mayetna13089360@gmail.com Буду Вам вдячна.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  21. Єрмоленко Світлана Іванівна
    Доброго дна. Скажіть, будь ласка, як можна скачати Ваш план виховної роботи. Буду Вам вдячна. er_svet@ukr.net
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  22. Мазурик Галина
    Дуже гарний виховний план. Скиньте мені, будь ласка, на електронну пошту mgalyna2001@gmail.com Дуже вдячна!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  23. Корольова Оксана Вікторівна
    Дякую за матеріал! Успіхів у роботі, здоров я і легкого навчального року!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  24. Михайленко Валентина
    Дуже гарний виховний план, скиньте і мені будь ласка muhailenko12@gmail.com Буду дуже вдячна!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  25. Квач Оксана
    Дуже гарний виховний план, скиньте, будь ласка, і мені oksanakostiv211@gmail.com
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  26. Черевко Олена Павлівна
    Добрий вечір.Гарна робота. Можно і мені копію виховного плану. elenapavlovnacherevko@gmail.com
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  27. Шершнева Елена
    Скиньте, будь ласка, і мені scherschnevalena@gmail.com
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  28. Капуста Наталія
    І мені скиньте , будь ласочка)0489963765w@gma!il.com Вдячна наперед
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  29. Перепелиця Наталія Олексіївна
    Дуже гарний виховний план, скиньте і мені будь ласка vovknat@ukr.net. Буду дуже вдячна!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  30. Бражко Дар'я
    Чудовий виховний план! Все чітко, зрозуміло, грамотно.
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  31. Санівська Галина Федорівна
    скиньте ще мені galinasanivskay@gmail.com дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  32. Безмощук Ірина Павлівна
    Дуже гарний виховний план, можна скинути на електронну адресу im1988@ukr.net, будь ласка!!!Не можу завантажити(((
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  33. Бабанська Олександра Григорівна
    Скиньте, будь ласка, banchuk524@gmail.com Буду дуже вдячна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  34. Пацай Евдокия
    Розробка гарна. Прошу скинути на електронну адресу, не завантажується ( patzai2017@ukr.net
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  35. Горова Тетяна
    Не завантажуэться, киньте, будь ласка, на gts12@ukr.net
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  36. Грицишин Ольга Зеновіївна
    можете скинути на електронну адресу, незавантажується(( olay.gritsishin89@gmail.com
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  37. Шкуренко Алла Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  38. Приходько Наталія Валеріївна
    Дуже дякую, саме такий план я шукала.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  39. Tanys Mankovskaya
    дуже подобається
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  40. Васильєва Валентина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 37 відгуків
doc
Додано
28 липня 2018
Переглядів
52453
Оцінка розробки
4.9 (40 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку