Виховний план " План виховної роботи класного керівника"

Про матеріал
Виховний план на допомогу класним керівникам при складанні плану роботи в класі з учнями, батьками.
Перегляд файлу

Аналіз виховної роботи

.

     У 4  класі на початок. навчається 15 учнів. 

     Протягом нaвчaльного року виховнa роботa у 4  клaсі проводилaсь згідно з зaтвердженим плaном роботи. Основні виховні зaходи було спрямовaно нa реaлізaцію постaвлених проблем: формувaння нaвичок свідомої дисципліни, формувaння дружного, оргaнізовaного колективу, розвиток інтересу до нaвчaння, виховaння культури поведінки, любові до природи.

Метою виховної діяльності було створення оптимaльного соціaльно-культурного мікроклімaту в колективі, який би сприяв творчому сaморозкриттю, сaморозвитку, дозволяв би дітям легко освоїтись у своєму виховному просторі, спонукaв би їх до діяльності, якa б дозволялa їм вступaти в реaльні відносини з оточуючим світом.

Нa почaтку нaвчaльного року в клaсі було оргaнізовaно роботу учнівського сaмоврядувaння.

         Протягом  року велaся виховнa роботa, якa поєднaлa в собі трaдиційні  тa нетрaдиційні форми тa методи роботи клaсного керівникa. Для цього використaно елементи превентивного виховaння, бесіди, диспути, зaлучено до виховної роботи бaтьків. Клaсний керівник бaгaто чaсу приділялa морaльно-етичному виховaнню учнівського колективу, формувaнню почуття обов’язку, відповідaльності, культури поведінки.  

Знaчну увaгу приділено формувaнню у виховaнців комплексу особистісних якостей і рис хaрaктеру: (чесність, порядність). З цією метою щоденно проводилисябесіди тa роз’яснювaльнa роботa.

         Формувaлaся екологічну культуру школярів у ході оргaнізaції тa проведення тaких зaходів: нaсaдження квітів, прибирaння території тa клaсного приміщення, проведення бесід тa рольових ігор.

З метою естетичного виховaння було оргaнізовaно для учнів  прогулянки до осіннього лісу тa зимового пaрку. 

Упровaджую ефективні технології превентивного виховaння, які виконують розвивaльну функцію й формують громaдську aктивність учнів. Для реaлізaції всіх цілей тa зaвдaнь добирaлa тaкі виховні технології, як години спілкувaння «Як змінити хaрaктер людини», «Як згуртувaти нaш учнівський колектив», «Як стaти досконaлішим», рольові ігри «Зaпрошення в гості», «Як поводити себе в трaнспорті», усні журнaли «Від сaморозвитку до сaмовиховaння». 

Знaчну увaгу приділяю формувaнню у своїх виховaнців комплексу особистісних якостей і рис хaрaктеру, які є спонукaльною силою їх повсякденних дій тa вчинків: це чесність, порядність, принциповість, дисципліновaність тa прaцьовитість.

Бaгaто зaходів було проведено в нaпрямку формувaння нaвичок здорового способу життя: диспут нa тему «Здоров'я і шкідливі звички», бесідa «Бережи свій чaс», лекція «Індивідуaльні особливості людини», «Прaвильне хaрчувaння – зaпорукa здоров'я».

   Учням нaмaгaлaся прищеплювaти любов до Бaтьківщини через мережу виховних зaходів у нaпрямку ціннісного стaвлення особистості до суспільствa і держaви, a сaме: дитячі роздуминa тему: "Про день Гідності тa Свободи", грa - мaндрівкa  " Моя Укрaїнa моїми очимa ", усний журнaл "День зaхисникa Укрaїни".

     Великa увaгa приділялaся розвитку ціннісного стaвлення особистості до себе тa до людей, зокремa: годинa спілкувaння «Мистецтво володіти собою і спілкувaтися з іншими»,  ситуaційно-рольовa грa «Дотримуйся шкільної етики», бесідa «Зaкони життя нaшого клaсу».

         Взaємовідносини клaсного керівникa і учнів клaсу нa достатньому  рівні: діти розуміють учителя, підтримують, прислухaються до зaувaжень тa порад.

       Виховнa роботa з клaсним колективом побудовaнa нa тісній співпрaці шкільним психологом.

         

  У стaновленні тa розвитку учнів спирaюсь нa допомогу бaтьків, адже роботa з бaтькaми — один із основних тa нaйсклaдніших нaпрямків роботи клaсного керівникa. Бaтьки тісно співпрaцюють із клaсним керівником, беруть учaсть в оргaнізaції клaсних тa позaклaсних зaходів.

    У роботі з бaтькaми використовую колективні бесіди, зустрічі зa «круглим» столом.   У прaктику моєї роботи впровaдженa метa про єдність шкільного тa родинного впливу нa особистість дитини. І нa дaному етaпі співробітництвa в результaті виконaння зaгaльновиховної тa індивідуaльної роботи більшість учнів підвищилa рівень сформовaності морaльних, громaдянських, гумaністичних, естетичних тa інших якостей особистості.

         Урaховуючи aнaліз виховної роботи зa попередній період, слід відзнaчити, що, незвaжaючи нa ряд позитивних зрушень у житті клaсного колективу, успішність учнів клaсу поки що не постaвленa нa нaлежний рівень. Сaме тому в новому нaвчaльному році виховнa роботa в клaсі мaє бути спрямовaнa нa розкриття тa реaлізaцію учнівської творчості в контексті формувaння відповідaльного стaвлення до своїх обов’язків, продовження роботи щодо виховaння aктивної життєвої позиції тa лідерських якостей через учнівське сaмоврядувaння в клaсі, сприяння тому, щоб зміст і форми колективної творчої діяльності допомaгaли кожному знaйти себе, сaмовизнaчитися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Психолого-педагогічна характеристика учнів 4 класу

 

   В  4 класі навчається  15 учнів, з них6 дівчаток   і  9 хлопчиків. В цьому році прибуло  4  учнів.  

Загалом стосунки у класі товариські, приятельські ,діти  дружать,  проте і конфліктні ситуації мають місце. Дівчата і хлопці товаришують між собою.   

Учнів класу пов’язують спільні інтереси:  ігри на перервах, сусідство на вулиці, сидіння за партою. Товаришують і в школі й поза нею. Учні можуть організовувати самостійно робоче місце, підготуватись до наступного уроку, прибрати робочі місця після уроків трудового навчання та образотворчого мистецтва, перевдягтись на фізкультуру. На перервах учні можуть організуватись і пограти в ігри. Учні схвалюють в своїх однокласниках чесність, осуджують грубість, жорстокість. Своє схвалення або осудження вони виказують при спілкуванні між собою.  

 Протягом навчальння у школі у дітей склалося позитивне ставлення до вчителів та інших працівників школи. З батьками дітей було налагоджено тісний контакт. Робота з батьками проводилась систематично, що дало змогу протягом року сформувати у батьків позитивне ставлення до навчального закладу.

   Рівень учнівського самоврядування в класі перебуває в стадії формування, дії активу класу потребують корекції та допомоги вчителя. Всі учні відповідально ставляться до своїх доручень, намагаються добре їх виконувати.

   Рівень вихованості класу знаходиться на достатньому рівні.

   Кожна дитина має свої індивідуальні особливості, інтереси, уподобання, які обумовлюються певним середовищем та рівнем розвитку

Батьки учнів зацікавлені в організованості класного колективу, у  навчанні та вихованні своїх дітей, а тому є активними учасниками освітнього процессу. Ставлення до школи проявляється у співпраці та взаєморозумінні. Активні у допомозі. 

 

 

 

 

Основні завдання виховної роботи.

 

Виходячи з рівня розвитку шкільного колективу і його запитів а також об’єктиних і суб’єктивних можливостей основною метою у вихованні учнів у   навчальному році буде   формування патріота, громадянина, інтелектуально розвиненої, духовно і морально зрілої особистості, готової протистояти ворогам Батьківщини та асоціальним впливам, вміння вирішувати особисті проблеми, творити себе і оточуючий світ.

У роботі з учнями педагогічні працівники закладу освіти спираються на нормативну базу виховання, а саме на Конституцію України, Конвенцію про права дитини, Закони України «Про освіту», «Про охорону дитинства», «Про інноваційну діяльність», «Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу», «Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу», «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні», «Про протидію торгівлі людьми», «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті», «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про запобігання та протидію домашньому насильству». А також: Концепція Нової української школи (2016), Глобальна програма дій з освіти в інтересах сталого розвитку (ЮНЕСКО, 2014), Концепція Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2016–2020 роки, Стратегія національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016–2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015, Концепція національно-патріотичного виховання дітей і учнівської молоді; Загальнодержавна програма «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2021р.», Концепція формування у підлітків національно-культурної ідентичності у загальноосвітніх навчальних закладах (2017), Концепція екологічної освіти України,  Указу Президента України №195/2020 «Про Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі»

  •  Протягом року питання щодо створення безпечного освітнього середовища будуть здійснювати у відповідності до наступних ключових напрямів:
  • військово-патріотичне вихован.;
  • громадсько-правове виховання;
  • екологічне виховання;
  • художньо-естетичне виховання;
  • родинно-сімейне виховання;
  • моральне виховання;
  • профорієнтаційне виховання;
  • превентивне виховання
  • формування здорового способу .життя;
  • розвиток творчих здібностей.

Компетентнісний потенціал забезпечує можливість усебічного розвитку особистості дитини на основі ключових компетентностей:

спілкування державною (і рідною мовою у разі відмінності) мовами;

спілкування іноземними мовами;

математична компетентність;

компетентності у природничих науках і технологіях;

інформаційно-цифрова компетентність;

уміння вчитися впродовж життя;

ініціативність і підприємливість;

соціальна та громадянська компетентності;

обізнаність та самовираження у сфері культури;

екологічна грамотність і здорове життя.

Серед основних завдань — національно-патріотичне виховання на засадах загальнолюдських, полікультурних, громадянських цінностей, забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного розвитку дитини, формування соціально зрілої творчої особистості, громадянина України і світу, підготовка учнів до свідомого вибору сфери життєдіяльності та підвищення відповідальності сім'ї за освіту і виховання дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основні завдання на навчальний рік:

1. Сприяння набуттю дітьми патріотичного досвіду на основі готовності до участі в процесах державотворення, уміння визначати форми та способи своєї участі в життєдіяльності громадянського суспільства, спілкуватися з соціальними інститутами, органами влади, спроможності дотримуватись законів та захищати права людини, готовності взяти на себе відповідальність, здатності розв’язувати конфлікти відповідно до демократичних принципів.

2. Формування толерантного ставлення до інших народів, культур і традицій.

3. Утвердження гуманістичної моральності як базової основи громадянського суспільства.

4. Підвищення соціального статусу виховання у системі освіти закладу, зміцнення й розвиток виховних функцій закладу.

5. Забезпечення взаємодії закладу з усіма соціальними інститутами, дотичними до виховання дітей та учнівської молоді, розширення складу суб’єктів виховання, посилення координації їхніх зусиль.

6. Посилення ролі сім’ї у вихованні дітей, зміцнення її взаємодії з закладом.

7. Розвиток учнівського самоврядування в закладі, використання нових форм реалізації виховного потенціалу дитячого та молодіжного руху.

8. Оптимізація змісту і форм виховного процесу.

9. Збереження та покращення фізичного, психічного та соціального здоров’я особистості.

10. Попередження та локалізація негативних впливів факторів соціального середовища на особистість.

11. Формування досвіду гуманістичних відносин на основі засвоєння та реалізації в повсякденному житті етичних норм і гуманної моралі.

12. Психологізація як здатність враховувати у комплексі всі зовнішні й внутрішні впливи на дитину й одночасно творити духовно-творче розвивальне середовище, нейтралізуючи негативні з них та посилюючи позитивні.

13.Залучення дітей до розв'язання суспільно значущих і особистісних життєвих проблем, формувати досвід громадянської поведінки.

14. Розвиток творчого потенціалу всіх суб'єктів навчально-виховного процесу.

15.Життєтворчість як здатність забезпечити дитині можливість облаштувати власне життя, творити колективні та міжособистісні взаємини.

16.Педагогічна культура вчителів і вихователів, невід'ємними особливостями якої є людяність, інтелігентність, толерантність, розуміння, здатність до взаємодії.

17.Педагогічний захист й підтримка дітей у розв'язанні їхніх життєвих проблем та в індивідуальному саморозвитку, забезпечення їхньої особистісної недоторканності та безпеки.

18. Самореалізація людини в особистісній, професійній та соціальній сферах її життєдіяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВЕРЕСЕНЬ

Місячник основ безпеки життєдіяльності

та формування здорового способу життя

 «ЗДОРОВ’Я ДИТИНИ – БАГАТСТВО КРАЇНИ»

 

Мета: пропагування здорового способу життя; проведення оздоровчо-профілактичної роботи серед підлітків; формування усвідомлення учнями ролі фізичної досконалості у гармонійному розвиткові особистості; допомогти учням набути знання і досвід, який сприяє коригуванню ставлення до власної безпеки; формувати організаційні навички, вміння співвідносити власні інтереси і бажання з інтересами і бажаннями інших; вироблення навичок безпечного поводження з електрообладнанням, газовими плитами, при розведенні багаття тощо

 

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І.ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

  1. 1

1.09-04.09

Тиждень знань «Знання – дороговказ життя»

 

 

 

  1. 2

1.09

День Знань. Свято Першого дзвоника «Вітаємо тебе, рідний НВК!»

4

 

 

  1. 3

1.09

«Ми – нація єдина,  твої ми діти, Україно». Перший урок

4

 

 

  1. 4

11.09

Рекламна акція по залученню дітей в гуртки «Кожен учень хоче знати, де свої таланти показати».

4

 

 

  1. 5

04.09

Бесіди «Про  необхідність  дотримання учнями внутрішкільного  розпорядку»,  «Урок чемності – правила поведінки в НВК»

4

 

 

  1. 6

07.09

Акція милосердя «Живе людина добрими ділами»

4

 

 

  1. 7

8.09

Інформаційно-пізнавальна година до Міжнародного дня грамотності «Грамотність – запорука успіху людини»

4

 

 

  1. 9

21.09

Бесіда   до  Міжнародного  дня  миру «З надією про мир»

4

 

 

  1. 10

21.09

Участь у конкурсі  дитячого  малюнку  на  асфальті  до  Міжнародного  дня  миру  на  тему «Україна – країна миру і краси»

4

 

 

  1. 11

23.09

Учнівський лекторій до Дня партизанської слави «Партизани і підпільники – наша слава, наша гордість»

4

 

 

  1. 12

 25.09

Проведення тематичної екскурсії в у шкільному музеї «Народ пам’ятає,  народ славить» (22.09- день Партизанської  слави ).

4

 

 

  1. 13

30.09

Тематична година до всеукраїнського Дня  бібліотек «О, книго! Хто без тебе я!»

4

 

 

  1. 14

Протягом місяця

Акція «Подаруй книгу бібліотеці» до Всеукраїнського дня бібліотек

4

 

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

09.09

Операція «Сім’я». Складання актів  обстеження житлово-побутових умов сімей категорійних дітей.

4

 

 

2

08.09

Операція «Турбота». Коригування списків учнів, які потребують особливої педагогічної уваги.

4

 

 

3

Протягом місяця

Створення банку даних дітей із зони АТО, дітей мобілізованих військовослужбовців та дітей трудових мігрантів.

4

 

 

4

Протягом місяця

Проведення анкетування з учнями і  батьками  з  метою  вивчення  сім’ї.

4

 

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                            ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

1.09

Вступний та первинний  інструктаж з безпеки життєдіяльності.

4

 

 

2

І тиждень

Організація чергування в класах, проведення вологого прибирання, провітрювання та дезинфекції приміщення.

4

 

 

3

04.09

Підготовка та проведення заходів в рамках місячника «Увага! Діти на дорозі!» Години спілкування.

4

 

 

4

2.09

Складання маршрутних  листів  «Будинок-НВК»

4

 

 

6

07.09-11.09

Олімпійський тиждень здоров’я «Спорт – це життя!»    

 

 

 

7

07.09

Година спілкування: «Ми - діти з планети здоров'я», «Здоров'я — це сучасно»

4

 

 

8

11.09

Фотовиставка «Здоровим бути модно»

4

 

 

9

09.09

Олімпійський урок. «Діти — олімпійська надія України»

4

 

 

10

11.09

Осіння  спартакіада «Спорт протягом життя».

4

 

 

11

10.09

Виставка книг  «Скарбниця здоров`я» (до дня фізичної культури і спорту)

4

 

 

14

14.09-18.09

Тиждень безпеки руху дітей «Безпека дорожнього руху»

 

 

 

15

14.09

Тематична лінійка «Увага! Діти на дорозі». Виступ агітбригади  «На вулиці безпечно буде, як правил руху не забудеш»

4

 

 

16

16.09

Бесіда з учнями  «Дорожньо-транспортні пригоди та причини їх виникнення», «Мій шлях до школи», «Будь пильним та уважним завжди на дорозі», «Знання правил  дорожнього руху – безпека вашого життя»

4

 

 

17

15.09.

Випуск постерів «На дорозі небезпечно, тож обачним бути доречно»

4

 

 

18

18.09

Шоу-вікторина знавців правил дорожнього руху «Мій друг – дорожній рух»

4

 

 

19

21.09-25.09

Тиждень протипожежної безпеки «Від сірника до біди – відстань невеличка» (за  окремим планом )

 

 

 

20

23.09.

Лекція та бесіди з учнями про профілактику інфекційних захворювань, зокрема коронавірус COVID-19 .           

4

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

4.09.

Коригування банку даних для роботи з обдарованими дітьми.

4

 

 

2

10.09.

Організація роботи з учасниками олімпіад

4

 

 

3

11.09

Організація роботи  гуртка,  секцій. 

4

 

 

4

23.09.

Фотовиставка «Моє літо-2020»

4

 

 

VІ.  РОБОТА  З   БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

1.09

Онлайн спілкування з батьками. Обговорення питань  готовності  учнів  до  нового  навчального  року.

4

 

 

2

01.09

Онлайн загальношкільні батьківські  збори «Особливості співпраці педагогів, батьків, здобувачів освіти»

4

 

 

3

09.09

Делегування  від  класів  представників  до  ради НВК.

4

 

 

4

 15.09

Організація  роботи  батьківського  всеобучу

4

 

 

5

25.09.

Розробка пам’яток для батьків «Почуйте серцем голос Вашої дитини», «Як забезпечити гармонійне навчання та виховання дитини?»

4

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

 ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

30.09

Участь   здобувачів освіти  в    акції  «Горлиця звичайна – птах  року-2020»

4

 

 

2

24.09.

Проведення   екскурсії  до водоймища  (до Дня туризму)

4

 

 

3

28.09.

Організація трудового десанту «Життя без сміття».

4

 

 

 

 

ЖОВТЕНЬ

Місячник національно-патріотичного виховання

 «РІДНИЙ КРАЙ, ДЕ МИ ЖИВЕМО, УКРАЇНОЮ ЗОВЕМО»

 Мета: забезпечення умов для вивчення вікових традицій та героїчних сторінок українського народу, виховання почуття гордості та вдячності до своєї держави, народу, історії, формування особистості учня як громадянина-патріота . Формування патріотичних почуттів, виховання високо ідеалу служіння народові, готовності до трудового та героїчного подвигів в ім’я процвітання української держави. Формувати людину-патріота, виробляти глибоке розуміння громадянського обов’язку, спонукати до фізичного вдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу.

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

1

 

 

 

 

 

2

1.10

Бесіда до Дня людей похилого віку та Дня ветерана «Мудрі і багаті літами»

4

 

 

3

07.09

Всеукраїнська благодійна акція «Милосердя»

4

 

 

4

2.10

Участь у Дні учнівського самоврядування

4

 

 

5

2.10

Участь у літературно-пісенній  вітальні  для  вчителів «Учителю, хвала тобі довічна!».

4

 

 

6

1.10-09.10

Участь у фотовиставці  «Моє ім’я - Україна»

4

 

 

8

5.10-16.10

Декада національної свідомості «Нема без кореня рослини, а нас, людей, - без Батьківщини»

4

 

 

9

5.10

Інформаційно-пізнавальна година: «Що таке національна свідомість?»

4

 

 

10

6.10.

Години спілкування  «Рідний край, де ми живем» 

4

 

 

11

12.10

Інформаційно-пізнавальна година «Я - громадянин і патріот дер­жави»

4

 

 

12

13.10

Участь у вікторині «Козацька слава не вмре, не загине»

 

4

 

 

14

19.10-23.10

                                                                             

               

 

 

 

 

19.10

 

28.10

 

26.10

 

Тиждень пам’яті «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» 

а) уроки мужності із використанням мультимедійних технологій, екскурсії до пам’ятних місць, музейні уроки «Війна великим горем стала..», «Незгасимий вогонь Перемоги»,  «Слава визволителям України»,

б) тематична лінійка-реквієм «Час не стирає пам’яті»;

в) перегляд відеофільмів, присвячених Великій Перемозі у Другій світовій  війні

4

 

 

15

23.10

Участь у Святі осені

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

02.10

Міжнародний день боротьби проти насилля. Година спілкування: «Стоп насилля»

4

 

 

            ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                         ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

13.10

Спортивне свято «Гей ви хлопці, славні запорожці», присвячена Дню українського козацтва.

4

 

 

2

05.10.

Бесіда  «Увага! Гриби та незнайомі рослини».                                                

4

 

 

3

06.10.

Профілактична бесіда «Дотримання режиму дня учнем – запорука його фізичного та психологічного здоров’я»

4

 

 

4

13.10

Інструктажі з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти у період осінніх канікул з учнями, батьками.

4

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

  1. 1

2.10

Інформаційно-пізнавальна година до Міжнародного дня музики «Світ чарівних звуків»

4

 

 

  1. 2

07.10.

Конкурс «Караоке по-українськи», присвячений  Міжнародному дню музики.

4

 

 

  1. 3

12.10

12  жовтня  -  день  художника. Виставка  творчих робіт  «Істина в красі».

4

 

 

VІ.  РОБОТА  БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

30.09

День творчості дітей і батьків в рамках місячника національно-патріотичного виховання. Виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва «Наш пошук і творчість тобі, рідний краю!»

4

 

 

2

20.10.

Консультація для батьків «Що робити, якщо у дитини проблеми»

4

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

01.10

Участь  у фотовиставці, присвячена   Всесвітньому  дню захисту  тварин «Вусаті, хвостаті»

4

 

 

2

5.10-09.10

 

6.10

 

5.10

 

7.10

 

09.10

Національний тиждень енергозбереження «Споживаймо енергію розумно»:

А)міні-лекторій «Альтернативні джерела електроенергії;

Б)конкурс малюнка «Енергозбереження – очима дітей»;

В) усний журнал «Дружні рецепти з енергозбереження для тебе і твоєї родини»;

Г) кінолекторій «Енергозберігаючі техноло-гії»

4

 

 

3

12.10.

Операція «НВК  - наш дім, ми господарі в нім».

4

 

 

4

13.10

Операція «Осінні клопоти». (трудові десанти на пришкільних ділянках)

4

 

 

 

ЛИСТОПАД

Місячник морально-етичного виховання

«ТВОРИ ДОБРО, БО ТИ - ЛЮДИНА»

 Мета: прищеплення й розвиток моральних почуттів, переконань і потреби поводити себе згідно з моральними нормами, що діють в суспільстві. Опанування духовною культурою людства, нації, найближчого соціального оточення. Наслідування кращих моральних зразків своєї родини, українського народу, загальнолюдських моральних цінностей. Виховання в школярів шанобливого ставлення до оточуючих, формування високих моральних почуттів, свідомої дисципліни, відповідальності за свої вчинки. Виховання особистості, здатної приймати рішення у ситуації морального вибору і нести відповідальність перед собою, суспільством, державою. Формування навичок толерантної поведінки, конструктивного розв’язання конфліктних ситуацій, створення умов для співтворчості педагогів, учнів, батьків.

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

  1. 1

2.11-6.11

Тиждень утвердження принципів загальнолюдської моралі «До серця йде лиш те, що йде від серця»

4

 

 

  1. 2

2.11-6.11

Години спілкування «Моральний ідеал і його місце в житті людини», «Думка колективу чи думка особистості», «Закон товариства», «Мистецтво жити гідно. В чому воно полягає», «Найстрашніші втрати – духовні», «Духовні скарби народу».

4

 

 

  1. 5

9.11-13.11

Тиждень української писемності і мови «Моє диво калинове, кохана українська мово»

4

 

 

  1. 6

9.11

Тематична лінійка  «Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово, у барвінки зодягайся, моє щире слово»

4

 

 

  1. 7

9.11-13.11

Години спілкування «Мова і писемність у цікавих фактах», «Українська державна мова – символ єднання та престижу українського народу»

4

 

 

  1. 8

16.11-20.11

Тиждень толерантності  і добрих справ «На доброму серці тримається світ»

4

 

 

  1. 10

19.11

Урок гарної поведінки  «Поспішаймо творити добро»

4

 

 

  1. 11

20.11

Благодійна акція «Почни добро із себе»

4

 

 

  1. 13

23.11

Година спілкування  «За мир в Україні, за гідність кожної людини»

4

 

 

  1. 14

30.11

Година спілкування до Дня пам’яті жертв голодомору в Україні «Ціна хліба - життя», «Жнива скорботи», «Голгофа народних страждань»

4

 

 

  1. 15

27.11

Участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку»

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

20.11

Участь у конкурсі-виставці плакатів «Ми і наші права» (за статтями Конвенції прав дитини), присвячена Всесвітньому дню прав дитини

4

 

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                  

      ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

 

Дружні  спортивні  зустрічі  між  класами.

4

 

 

2

 

Випуск лепбуку  «Гігієна здоров’я».

4

 

 

3

23.11-1.12        

 

 

23.11

             

1.12                           

 

 

 

8.12                           

Декада антиалкогольної та антинаркотичної пропаганди «Про здоров’я дбаємо – біди не знаємо!»

а) усний журнал ««Обери життя без шкідливих звичок»

б) інформаційна година до Дня відмови від паління «Цигарки і алкоголь – сходинки, які ведуть до смерті».

в) Перегляд відеофільмів «Алкогольна та нарко-тична залежність – шлях у безодню»

г) година спілкування: «Життя – це мить, зумій його прожити»,.

д) акції «Життя без паління», « Школа без шкідливих звичок»;

 

4

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

9.11-13.11

Випуск тематичної листівки «Чистіша від сльози хай мова буде»

4

 

 

2

11.11

Участь у вікторині «У світі цікавих слів і висловів»

4

 

 

3

12.11

Участь у конкурсі юних декламаторів  «Поезія – це завжди неповторність»

4

 

 

4

20.11

Участь у конкурсі  малюнка «Доброта очима дітей»

4

 

 

5

24.11

Участь у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт «Український сувенір»

4

 

 

V.  РОБОТА  З  АКТИВОМ  УЧНІВСЬКОЇ РАДИ ГІМНАЗІЇ

 

2

08.11

Звітні  збори  командирів  класі «Про  дотримання правил  внутрішкільного  розпорядку»

4

 

 

3

10.11

Участь у заняттях школи лідерів «Стилі лідерства»

4

 

 

VІ.  РОБОТА  З  БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

3.11

Бесіди з батьками щодо запобігання дитячому травматизму

4

 

 

2

26.11

Батьківський лекторій «Сім’я: толерантність відносин».

4

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

 ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

02.11

Прибирання території НВК, підготовка клумб та квітників до зими

4

 

 

2

04.11

Участь в акції «Листя»;  впорядкування  пришкільної  території

4

 

 

3

05.11

Участь у операція «Тепло і затишок у нашій оселі»: генеральне  прибирання  кабінетів.

4

 

 

 

ГРУДЕНЬ

Місячник правових знань, правової пропаганди 

 і превентивного виховання

«КОЖЕН, ХТО ХОДИТЬ ПО ЗЕМЛІ, МАЄ ОБОВ’ЯЗКИ СВОЇ У ЖИТТІ»

 

Мета: створення системи підготовчих та профілактичних дій педагогів, спрямованих на запобігання формувань в учнів негативних звичок, рис характеру, проявам асоціальної поведінки підлітків та організацію належного догляду за діяльністю школярів. Попередження злочинів і зростання злочинності серед неповнолітніх, формування відповідальності за свої вчинки, дотримання правил поведінки в школі та за її межами. Формування правової культури, прищеплення поваги до прав і свобод людини і громадянина, Конституції, державних символів. Знання і дотримання у поведінці Законів України. Забезпечення правомірної поведінки. профілактика негативних явищ в учнівському середовищі; сприяння формуванню прагнення займати активну життєву позицію; розвиток ціннісного ставлення до власного здоров’я.

 

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

1

1.12

Заходи до Міжнародного дня інвалідів. Година спілкування:  «Наповнюй серце добром!»

 

 

 

2

4.12

Участь у акції милосердя «Не скупімось, люди, на добро!» (допомога літнім людям )          

 

 

 

4

1.12-4.12

Тиждень військово-патріотичного виховання та виховання майбутнього захисника Вітчизни «Славні  хлопці – українці»

а) змагання «Славні козачата» протягом тижня на уроках фізичної культури;

б) години спілкування, присвячені Дню Збройних Сил України;

 

 

 

 

5

6.12

Година спілкування «Є така професія – захищати Батьківщину»

 

 

 

6

11.12

 Квест   «Запрошуємо всіх на вечорниці»

 

4

 

 

 

10

14-18.12

Інформаційно-пізнавальна година: «Ми живемо в Україні»

4

 

 

11

18.12

Свято Миколая  «Ніч Святого Миколая – дивна і чарівна»

4

 

 

12

24.12

 Розважальна програма для учнів «Новорічний переполох».

 

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

7-11.12

Тиждень правознавства та превентивного виховання «Закон обов’язковий для всіх»

 

 

 

 

2

10.12

Година спілкування «Чи можуть бути права без обов’язків?»,

4

 

 

3

11.12

Інформаційно-пізнавальна година: «Діти в правовій державі»

4

 

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                         ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

11.12

Конкурс малюнків і плакатів «Моє здоров’я – моє майбутнє»

4

 

 

2

22.12

Розробка пам’яток з безпеки життєдіяльності для учнів під час зимових канікул.

4

 

 

3

23.12

Бесіда «Профілактика ГРВІ», коронавірусу

 

4

 

 

4

24.12

Інструктажі з правил безпечної поведінки під час проведення новорічних свят та зимових канікул.

4

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

17.12

Участь в районному конкурсі «Новорічна  композиція»

4

 

 

2

18.12

Відкриття майстерні Діда Мороза. Участь у конкурсі на кращу ялинкову прикрасу  «Ялинкове диво»

4

 

 

3

23.12

Творчий звіт гуртків «Творчість нас єднає» (Звіт гуртківців за І семестр)

4

 

 

V.   РОБОТА  З  АКТИВОМ  КР НВК

 

1

24.12

 «Цікаві справи»  по  підготовці  до  проведення  новорічних  свят 

 

 

 

2

 

Участь у рейді «Сучасний школяр».

Перевірка зовнішнього вигляду учнів.

 

 

 

VІ.  РОБОТА  З   БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

  1. 1

26.12

Класні  батьківські  збори «Вимогливість батьків до дитини: «за» і «проти».

 

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

23.12

Генеральне  прибирання  класних приміщень. Конкурс  на  кращу  класну  кімнату.       

4

 

 

2

16.12

Акція  «Годівничка для синички».

4

 

 

 

 

СІЧЕНЬ

Місячник громадянського виховання

«РОДИНА, ДРУЗІ, РІДНИЙ КРАЙ, І СКРІЗЬ У ТОБІ ПОТРЕБА»

Мета: допомагати учням усвідомити себе як частину нації; спонукати до самовдосконалення громадянина – патріота, вироблення громадянського обов’язку, готовності стати на захист Батьківщини, виховувати почуття господаря держави; вивчати минуле народу, берегти свій дім, батьків, рід, народ, Батьківщину. 

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

1

11.01

Бесіда  «Старт у ІІ семестр»

4

 

 

2

12.01

День здобувача освіти. Підведення підсумків І семестру.

4

 

 

5

18 – 22.01

Тиждень української символіки «Українська держава та її національна символіка»

4

 

 

6

18.01

Усний журнал «Я – громадянин України і пишаюсь цим»

4

 

 

7

21.01

Година спілкування до Дня Соборності України «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!»

4

 

 

8

22.01

Участь в онлайн  святі української пісні «Пісня – злет душі людської»

4

 

 

11

25-29.01

Тиждень громадянського виховання ««Я родом, де батьківська хата, я родом, де спів солов’я»»

 

 

 

12

28.01

Година спілкування: «Горде ім’я – українець!»

4

 

 

13

Протягом місяця

Участь у фотовиставці «Ми всі діти України, український славний рід»

4

 

 

14

29.01

 Перегляд відеофільму  «Крути, Крути, вас не забути!»

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

13.01

Бесіда-подорож про користь та шкоду Інтернет-мережі «Безпечний Інтернет»

 

.

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                         ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

18.01

Проведення бесід з метою профілактики простудних  захворювань, коронавірусу.

4

 

 

2

18-22.01

Дорожня карта  «Почни день з ранкової зарядки»

4

 

 

3

27.01

Бесіди та лекції з учнями «Маленька паличка Коха – велика загроза людству».

4

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

25.01

Конкурс малюнків «Моя барвиста Україна»

4

 

 

V.  РОБОТА  З  КР НВК

 

 

1

ІІ-ІІІ тижні

Рейд-перевірка  класних кімнат та документації класних колективів (план роботи класу, протоколи засідань та зборів, класний куточок, куточок державної символіки та правил ТБ)

4

 

 

VІ.  РОБОТА  З  БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

27.01

Участь засідання Ради НВК

 

 

 

2

22.01

Батьківський лекторій «Сім’я – основа виховання громадянина-патріота  України»

 

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

11-15.01

 Тиждень трудового та профорієнтаційного виховання «Праця – джерело життя і головна його прикраса»

 

 

 

1

13.01

Година спілкування: «Професії нашого часу»

4

 

 

2

15.01

Летбук «Люди різних професій»

4

 

 

3

28.01

Виготовлення та встановлення годівничок для птахів

4

 

 

ЛЮТИЙ

Місячник сприяння творчому та інтелектуальному розвитку особистості

«НАШЕ СЬОГОДЕННЯ – ОСНОВА НАШОГО ЗАВТРА»

 

Мета: створення належних  педагогічних передумов  для розкриття індивідуальних особливостей кожного учня; виявлення та сприяння розвитку інтелектуально обдарованих школярів;сприяння самовираженню учнів у різних видах діяльності, задоволенню їх потреб, інтересів та стимулювання творчого самовдосконалення;підвищення інтересу до поглибленого вивчення базових дисциплін, виявлення рівня сформованості вмінь дослідницької роботи через гуртки, факультативи, олімпіади тощо;виховання компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір та приймати відповідальні рішення.

 

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

  1. 3

04.02

Години спілкування: «Я та інші»

4

 

 

  1. 4

1-5.02

Участь у заходах до Дня Святого Валентина:         

А) поштова скринька для закоханих «Стріли Амура»;        

Б) конкурс читців ліричної поезії «Всьому початок є любов…»

В) стіл музичних замовлень.

4

 

 

  1. 6

11.02

Година спілкування: «Людина починається з добра»

4

 

 

  1. 7

18.02

Година спілкування «Знання – це скарб, умій його здобути».

4

 

 

  1. 8

20.02

Бесіда: «В душі і пам'яті народу вони залишились навік» до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

4

 

 

  1. 9

21.02

Відвідування Книжкової виставки-реквієму до Дня Героїв Небесної Сотні «Янголи Інститутської» 

4

 

 

  1. 12

21.02

Година спілкування: «Любіть Україну і мову її солов'їну»,

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

І-ІІ тижні

Рейд-перевірка  учнівських  щоденників  учнів.

4

Адміністрація

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                         ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

І тиждень

Виховний захід з використанням мультимедійних технологій «Щоб не застудитися»

4

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

19.02

Участь у конкурсі ребусів, загадок, кросвордів «Загадка – до мудрості кладка»

4

 

 

2

26.02

Конкурс читців поезії

«Сила слова »

4

 

 

V.  РОБОТА  З  АКТИВОМ  КР НВК 

 

1

15.02

Звіт  командирів  класів  про  стан  збереження  учнівських  підручників.

4

.

 

2

26.02

Участь у операції «Зовнішній  вигляд». 

4

 

 

VІ.  РОБОТА  З  БАТЬКІВСЬКИМ  КОМІТЕТОМ ГІМНАЗІЇ,                              БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

26.02

Участь у опитуванні серед учнів та їхніх батьків «Насилля в родині».

4

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

 ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

26.02

Генеральне  прибирання  класних  кімнат

4

Класний керівник

4 класу

Толстая О.В.

 

2

Протягом місяця

Участь учнів  у «Книжковій лікарні» .

4

Класний керівник

4 класу

Толстая О.В.

Бібліотекар.

 

 

 

БЕРЕЗЕНЬ

Місячник художньо-естетичного виховання

«МИСТЕЦТВО БАЧИТИ НЕЗВИЧАЙНЕ»

 Мета: дбати про художньо–естетичну освіченість та вихованість особистості; виховувати в молоді естетичні погляди, смаки, які ґрунтуються на народній естетиці та на кращих   надбаннях цивілізації; працювати над виробленням умінь в учнів власноручно  примножувати культурно-мистецькі надбання народу, відчувати й відтворювати  прекрасне в повсякденному житті          

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

  1. 2

4.03

Святкова  класна година  «З побажаннями щастя, тепла і весни»

4

 

 

  1. 3

05.03

Святковий онлайн  концерт-привітання  з нагоди Міжнародного жіночого дня.

  Свято «Жінку уславимо гідно»

4

 

 

  1. 4

9-12.03

Участь у тиждені «Тарасові березини»                 

4

 

 

  1. 5

11.03

Участь у святкуванні в шкільній родинні свята «Масляна». День вареника у класі.

4

 

 

  1. 12

15-19.03

Година спілкування «Естетика побуту»

4

 

 

  1. 13

18.03

Участь конкурсі  краси і чарівності «Міс 4 клас -2021»

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

23.03

Бесіди «Дотримання законів України - обов’язок кожного громадянина»

4

 

 

2

25.03

Бесіда на тему: «Моральність та аморальність  вчинку».

4

 

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                         ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

  1. 1

25.03

Інструктажі з правил безпечної поведінки під час весняних канікул.

4

 

 

  1. 2

23.03

Профілактичні бесіди до Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом «Шляхи розповсюдження туберкульозу, роль профілактичних засобів і заходів»

4

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

І тиждень

Участь у виставці  вітальних листівок «Вас, милі, ніжні, чарівні, вітаємо із святом  весни».

4

 

 

2

9.03

Участь у конкурсі читців «Кобзар у нашому домі».

4

 

 

3

17.03

Виставка учнівської творчості «Подивіться на світ моїми очима»

4

 

 

4

19.03

Участь у фестивалі  інсценованої української пісні  «Наша пісня, наша дума не вмре, не згине».

4

 

 

V.  РОБОТА   З  АКТИВОМ  КР НВК

 

1

Протягом місяця

Навчання командирів класів «Як правильно проводити класні збори».

4

 

 

VІ.  РОБОТА  З  БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

01.03

Участь у операції «Сюрприз для мам» до свята 8 Березня (виготовлення листівок та подарунків)

4

 

 

2

12.03

Участь у Загальношкільних батьківськіх зборах  «Роль сім’ї у вихованні дитини та формування її особистісних якостей»

4

 

 

3

24.03

Класні батьківські збори  «Як ви забезпечуєте умови для навчання дітей удома?»

4

 

 

4

Постійно

Консультації для батьків за результатами психологічних досліджень

4

 

 

5

Протягом місяця

Робота з  сім’ями пільгових категорій.

 

4

 

 

VІІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

  1. 1

 

Відеолекторій на тему екології Харківщини: «Давай повернемо землі всі веселкові кольори!»

4

 

 

  1. 2

 

Участь у трудовому  десанті. Упорядкування  пришкільної території, насадження дерев  та квітів. 

4

 

 

  1. 3

 

Екологічна акція «Чисті джерела»

4

 

 

  1. 4

 

 

 

 

 

 

 

КВІТЕНЬ                                                       

Місячник екологічного виховання

«ПРИРОДА – ЦЕ КАЗКА, ЯКУ ТРЕБА ЧИТАТИ СЕРЦЕМ»

 Мета: формування екологічної культури, усвідомлення себе частиною природи; виховання   почуття відповідальності за природу, як національне багатство, основу життя на  Землі; залучення вихованців до активної екологічної діяльності; виховання в учнів нетерпимого ставлення до тих хто завдає шкоди природі. 

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

  1. 2

05.04

Усний журнал «Книга  - дивовижний сад, будинок життя та мудрості» (до Міжнародного дня дитячої книги 2.04)

4

 

 

  1. 5

16.04

Перегляд літератури та періодичних видань: «Таємниці космосу»

4

 

 

  1. 6

14.04

 Участь у  показі учнівських мод екологічного одягу, зробленого із пластикових пакетів, старих джинсів, минулорічних газет, кульків для сміття під девізом: «Мистецькій утилізації підлягає практично все…»

4

 

 

  1. 8

22.04

Участь у  літературно-музичній композиції до Дня довкілля та Всесвітнього дня Землі «Наша планета – колиска життя»

4

 

 

  1. 9

26.04

Бесіда до Дня Чорнобильської трагедії ««А думалось, що атом той слухняний»»

4

 

 

  1. 10

30.04

Година спілкування :«Брати наші менші».

4

 

 

  1. 11

28.04

Усний журнал «Як Великдень на дворі, то й писанки на столі»

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

 

Відвідування виставки  літератури  з  питань  екологічного виховання.

 

 

 

2

 

 

 

 

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                         ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

05.04

Година відвертої розмови до Дня здоров’я  «Формування здорового способу життя»

4

 

 

2

09.04

Інформаційно-пізнавальна година до Всесвітнього дня здоровя: «Геть байдужість від здоров’я».

4

 

 

3

7.04

Участь у спортивній програмі до Дня здоров’я «Рух, енергія, здоров’я»

4

 

 

4

12.04

Перегляд презентації «Чому ми не бережемо своє здоров'я?»

4

 

 

5

14.04

Інструктаж учнів і працівників НВК щодо безпеки праці при проведенні робіт по упорядкуванню території НВК.

4

 

 

6

23.04

Тиждень цивільного захисту «Майбутнє планети - в наших руках» (за окремим планом)

4

 

 

7

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

07.04

Участь у фотовиставці  «Гордість НВК»  (фотографії про участь  обдарованих дітей в конкурсах, змаганнях, олімпіадах, МАН.)

4

 

 

2

15.04.

Участь у конкурсі малюнків «Планета у нас одна»

4

 

 

3

29.04

Участь у виставці  великодніх писанок «Писанка мальована – з любов’ю подарована»

4

 

 

4

 

 

 

 

 

V.  РОБОТА  З  КР НВК

 

1

27.04

Заняття школи лідерів «Ключ до успіху через лідерство»

4

 

 

2

30.04

Підготовка до відзначення Дня пам’яті та примирення

4

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

VІ.РОБОТА  БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

02.04

Бесіда з батьками «Щирі способи вираження любові до дитини».

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

 ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

26.04

Екологічна вітальня «Співавтор – природа»

4

 

 

2

13.04

Участь у фотовиставці  «Світку мій чарівний, світку мій високий»

4

 

 

3

Протягом місяця

Впорядкування квітників та клумб на території школи. Операція «Квітковий рай»

4

 

 

4

16.04

Трудовий десант «Люби всім серцем Україну, прикрась трудом і збагати».

4

 

 

5

Протягом місяця

Конкурс на краще озеленення класної кімнати

4

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

ТРАВЕНЬ

Місячник родинного виховання

«РОДИННОГО ТЕПЛА БЕЗМЕЖНИЙ СВІТ»

Мета: виховання пріоритетів подружнього життя, гендерної культури, збереження та примноження сімейних традицій, забезпечення єдності поколінь. Залучити батьків, усіх дорослих членів родини у виховний процес як рівноправних  учасників; формування педагогічної культури сучасної сім’ї та допомога батькам у їхній психолого–педагогічній самостійності; розвиток інтересів до традицій свого народу, своєї родини.   

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

1

4-9.05

Вахта пам’яті «Безсмертя звитязі людській»

А) операція «Добрий ранок, ветеране!» (надання допомоги ветеранам); 

               

Б) перегляд хронікально-документальних фільмів, художніх фільмів про події ІІ світової війни; 

                                          

Г) покладання квітів до пам’ятника полеглим воїнам;                                 

                       

Д) тематичні та оглядові екскурсії до історико-краєзнавчого музею;

 

Е) викладка книг «Тих днів не змеркне слава»                                                                                                                                                                                                          

4

                               

 

 

 

2

6.05

Участь у операції «Обеліск» ( трудовий десант по впорядкуванню пам’ятних знаків).

4

 

 

3

11.05

Участь у  конкурсі соціальних роликів на патріотичну тематику «Запали в собі вогонь патріотизму».

4

 

 

4

07.05

Участь у літературно-музичній  композиції  ««Той біль із часом не минає»

4

 

 

5

05.05

Урок пам'яті, мужності  «Пам’ять про героїв невмируща»

4

 

 

7

11-14.05

 

14.05     

 

13.05

 

Тиждень шани матері

а) Свято Матері «Матусенько, голубонько, благословенна тричі будь»;                   

б) Виставка-конкурс малюнків, фотографій та творчих робіт, присвячена Дню сім’ї «Сімейний альбом».

4

 

 

8

17-21.05

Тиждень сімейних цінностей

а) Родинне свято «Все починається з сім’ї»

б) виставка-перегляд літератури «Духовний храм людини: сім’я, родина, рід».                                                   

4

 

 

9

21.05

Родинне свято до  Дня  матері та сім’ї 

4

 

 

10

24.05

Година спілкування «Як ми прожили рік»

4

 

 

11

28.05

Випуск тематичної стіннівки «Прощавай, початкова школо!»

4

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

ІІІ тиждень

День Європи в Україні.

Година спілкування:  ««Європейський Союз – крок назустріч»

4

 

 

ІІІ. СПОРТИВНО-МАСОВІ ЗАХОДИ.                                                                         ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

 

1

І тиждень

Організація бесід з учнями з профілактики нещасних випадків у період проведення ДПА та канікулярний час

7

 

 

6

ІІІ тиждень

Тиждень безпеки життєдіяльності «Наша безпека – у наших руках»

 

 

 

7

31.05

Інструктаж учнів щодо безпеки праці при виконанні робіт по упорядкуванню території НВК

4

 

 

8

19.05

Малі олімпійські ігри

4

 

 

ІV.  ІНДИВІДУАЛЬНА  РОБОТА З  ОБДАРОВАНИМИ  ДІТЬМИ

 

1

 

Участь у конкурсі  малюнка  «Європа поруч»

4

 

 

3

 

Участь у підсумковій виставці учнівської художньої творчості «Світ буде добрим, так хочуть діти».

4

 

 

4

 

 

 

 

 

V.  РОБОТА  З   КР НВК

 

1

 

Підведення  підсумків  роботи  класних  колективів  протягом  навчального  року.  Результати рейтингу. Визначення  переможців  в  номінаціях  «Кращий класний колектив року», «Кращий гімназист».

4

 

 

2

 

Підсумки роботи органів учнівського самоврядування.

4

 

 

3

 

Участь в акції  «Калейдоскоп добрих справ».

4

 

 

4

 

 

 

 

 

 

VІ.  РОБОТА  З  БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

12.05

Участь у Дні відкритих дверей для вступників до НВК та їх батьків

4

 

 

2

20.05

Виховна  година  для  батьків,  присвячені  Дню  Матері.

4

 

 

3

24.05

Класні  батьківські  збори. Підсумки  навчального  року.

4

 

 

4

27.05

Бесіда з батьками «Літній відпочинок - запорука не тільки міцного здоров'я учнів, але й успішного навчання».

4

 

 

5

22.05

Зустріч за круглим столом  «Сім’я багато значить в кожній долі»

4

 

 

6

31.05

Інструктаж для батьків «Відповідальність за збереження життя і здоров’я дітей під час літнього відпочинку».

4

 

 

7

 

 

 

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО, 

ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

Протягом місяця

Генеральне  прибирання  території  НВК. Підготовка  до  кінця  навчального  року.

4

 

 

2

24.05

Генеральне  прибирання класних кімнат. Операція «Затишок»

4

 

 

3

Протягом місяця

Впорядкування квітників та клумб на території НВК

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧЕРВЕНЬ

 

Дата

Захід

Клас

Відповідальні

Відмітка про виконання

І. ОСНОВНІ ВИХОВНІ ЗАХОДИ ТА ПІЗНАВАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

1

1.06

Участь у конкурсі  малюнків  на  асфальті «Хай завжди буде сонце!»    (До  дня  захисту  дітей).

4

 

 

2

1-2.06

Участь у районних заходах до Міжнародного Дня захисту дітей.

4

 

 

3

3.06

 

Вітаємо літніх іменинників «Зливами умите, сонечком зігріте, завітало в гості довгождане літо»       

4

 

 

4

ІІ тиждень

Участь у Дні  учня «Горить, палає знань свіча»

4

 

 

6

 

 

 

 

 

ІІ. ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА З УЧНЯМИ. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧНІВ

 

1

Протягом місяця

Акція  милосердя. Допомога  дітям військовослужбовців до  Дня  захисту  дітей.

4

.

 

2

 

 

 

 

 

VІ.  РОБОТА  З   БАТЬКІВСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

 

1

7-11.06

  1.       Засідання  батьківської спільноти  НВК «Про підсумки  спільної  роботи  сім’ї  та  НВК  щодо  організації та здійснення виховного  процесу протягом 2020–2021 н.р.».                   

 

 

 

2

10.06

Загальношкільна конференція «Звіт директора НВК про проведену роботу по створенню оптимальних умов для навчання та виховання здобувачів освіти»

 

 

 

3

05.06

Вивчення запитів батьків щодо укладання робочого навчального плану.

 

 

 

VІІ.  ЗАХОДИ  З  ЕКОЛОГІЧНОГО,  ПРИРОДООХОРОННОГО,  ТРУДОВОГО  ВИХОВАННЯ

 

1

1-10.06

Робота на клумбах

4

 

 

 

 

Заходи,                                                                                                                                 спрямовані на запобігання та протидії булінгу                                                                    

№ п/п

Назва заходу

Цільова аудиторія

Термін виконання

Відповідальний

Діагностичний етап

  1.  

Створення бази інструментарію для діагностування рівня напруги, тривожності в учнівських колективах

 

Вересень

Практичний психолог

  1.  

Діагностування рівня напруги, тривожності в учнівських колективах:

      спостереження за міжособистісною поведінкою здобувачів освіти;

      опитування (анкетування) учасників освітнього процесу;

      психологічні діагностики мікроклімату, згуртованості класних колективів та емоційних станів учнів;

      соціальне дослідження наявності референтних груп та відторгнених в колективах;

      визначення рівня тривоги та депресії учнів.

Усі категорії учасників освітнього процесу

Упродовж року

практичний психолог

.

Інформаційно-профілактичні заходи

  1.  

Обговорення питання протидії булінгу на загальношкільній батьківській конференції

Батьки здобувачів освіти

Вересень

Директор НВК

 

  1.  

Засідання методичного об’єднання класних керівників на тему «Протидія булінгу в учнівському колективі»

Методична кухня класних керівників

Жовтень

Заступник директора з ВР

 

  1.  

Розробка пам’ятки «Маркери булінгу»

Педагогіч-

ний колектив

Жовтень

Заступник директора з ВР

 

  1.  

Складання порад «Як допомогти дітям упоратися з булінгом»

1 – 11

Упродовж року

Практичний психолог .

  1.  

Контроль стану попередження випадків  булінгу

Нарада при директору

Квітень

Директор НВК

  1.  

Круглий стіл для педагогічного колективу «Безпечна школа. Маски булінгу»

Педагогіч-ний колектив

Березень

Практичний психолог

  1.  

Вивчення законодавчих документів, практик протидії цькуванню

Педагогіч-ний колектив

Упродовж року

Заступник директора з ВР

.

 

Формування навичок дружніх стосунків здобувачів освіти

  1.  

Проведення ранкових зустрічей  з метою формування навичок дружніх стосунків

4

Упродовж року

 

  1.  

Створення морально безпечного освітнього простору, формування позитивного мікроклімату та толерантної міжособистісної взаємодії в ході годин спілкування, тренінгових занять

4

Упродовж року

 

  1.  

Робота відеозалу . Перегляд кінострічок відповідної спрямованості

5 – 11

Упродовж року

Учителі інформатики

 

  1.  

Засідання дискусійного клубу старшокласників «Як довіряти й бути вдячним»

9-11

Січень

Педагог-організатор

 

  1.  

Відпрацювання теми особистої гідності в ході вивчення літературних творі, на уроках історії

4

Упродовж року

 

  1.  

Проведення заходів в рамках Всеукраїнського тижня права «Стоп булінгу»

4

10-14 грудня

 

  1.  

Проведення заходів в рамках тематичного місячника  морально-правового виховання

4

Грудень

 

  1.  

Проведення заходів в рамках тематичного місячника патріотичного виховання

4

Жовтень

Заступник директора з ВР

 

  1.  

Проект «Зупиніться! Моя історія про булінг і кібергбулінг»

4

Лютий- квітень

Педагог-організатор

  1.  

Засідання КР НВК антибулінгового спрямування

5 – 11

Упродовж року

Педагог-організатор

 

Психологічний супровід

  1.  

Діагностика стану психологічного клімату класу

4

Упродовж року

Практичний психолог

  1.  

Спостереження під час навчального процесу, позаурочний час

4

Упродовж року

Практичний психолог

  1.  

Консультаційна робота з учасниками освітнього процесу

4

Упродовж року

Практичний психолог

  1.  

Профілактично-просвітницька, корекційно-розвивальна робота з учасниками освітнього процесу

4

Упродовж року

Практичний психолог

Робота з батьками

  1.  

Тематичні батьківські збори «Протидія цькуванню в учнівському колективі»

 

4

Упродовж року

 

  1.  

Поради батькам щодо зменшення ризиків булінгу та кібербулінгу для своєї дитини

4

Упродовж року

Практичний психолог.

  1.  

Тренінг «Як навчити дітей безпеці в Інтернеті»

За запитом

Січень – Лютий

Практичний психолог

  1.  

Інформаційна робота через інтернет-сторінки

 

Упродовж року

Заступник директора з ВР

 

 

 

Те, що вимагають соцслужби

 

 

6.9.1. Заходи на виконання Програми профілактики правопорушень та злочинів серед учнів

 

Заходи

1.

Правове забезпечення профілактики правопорушень.

Організація з учнями і батьками вивчення основних положень конвенції ООН про права дитини і нормах міжнародного права.

2

Організація зустрічі – бесіди з працівниками правоохоронних органів, медицини.

3.

Забезпечення відповідного рівня відпочинку і оздоровлення дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей.

4.

Організація змістовного дозвілля учнівської молоді в вільний від уроків час, проведення культурно – художні акції (концерти в школі та в СБК, дискотеки, вечори відпочинку, КВК, конкурси), туристичні походи, спортивні змагання тощо.

5.

Вивчати і впроваджувати вітчизняний передовий досвід з профілактики безпритульності, бродяжництва, убогості, жебрацтва і правопорушень серед дітей, з їх соціальної реабілітації.

6.

Проводити заходи з пропаганди здорового способу життя, правового виховання

відносно негативних проявів в учнівському середовищі.

7

Організація проведення лекцій з питань запобігання правопорушень і пропаганді здорового способу життя (з залученням працівників правоохоронних органів, охорони здоровя).

8

Залучення до фізкультурно- масової роботи дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей, учнів схильних до правопорушень.

9

Попередження наркоманії, пияцтва, алкоголізму, токсикоманії, табакокуріння. Розробляти і застосовувати сучасні методики раннього виявлення схильності дітей до вживання наркотиків, алкоголю, токсикоманії протягом навчального року.

10

Сприяти розширенню звязків з суспільними організаціями з профілактики, попередження, розповсюдження наркотичних і психотропних засобів серед учнів.

11

Провести акції “Антинаркотик”, “Життя без табакокуріння”, “Тверезість”.

12

Попереджати бродяжництво. Регулярно вести облік відвідування уроків, виявляти причини пропусків уроків. Підтримувати зв’язки з батьками учнів.

13

Аналізувати і контролювати зайнятість учнів школи в позаурочний час (особливо учнів, які стоять на обліку і схильні до правопорушень).

14

Бесіда “Що таке ксенофобія”

15

Контроль за сімями, які  викликають занепокоєння з приводу благополуччя

16

Тиждень правових знань

17

Перегляд відеороликів про вплив алкоголю на дитячий організм

18

Лекція для 6 – 11 класів на тему “Протидія безпритульності та бездоглядності дітей”

19

Обстеження житлово – побутових умов проживання учнів пільгового контингенту

 

6.9.2.  Заходи на виконання Програми правового виховання учнів

 

 

Заходи

1.

Тематична лінійка “Ми живемо в правовій державі”

 

2

Година спілкування у 1-11 класах “Права дитини”

 

3.

Бесіди правової тематики

4.

Виставка правової літератури

5.

Батьківський лекторій “Процес  розвитку дитини та умови  її виховання”

6.

Оновлення стенду “Насильство – це злочин”

7.

Круглий стіл “Закон і ми”

8.

Батьківський лекторій “Можливості сімї в формуванні у дітей морально – правової культури. Батьківський авторитет”

9.

Конкурс малюнків “Ми говоримо – НІ!”

10

Виступ агітбригади “Ми за здоровий спосіб життя”

 

11

Гра – бесіда “Правовий букварик”

12

Проводити з учнями школи профорієнтаційні заходи:

  • зустрічі з різними фахівцями;
  • тематичні виховні години “Моя улюблена професія”, “Світ професій” тощо

 

Д О Д А Т О К   5

 

ЗАХОДИ З ПРАВОВОЇ ПРОПАГАНДИ І ПРОФІЛАКТИКИ ПРАВОПОРУШЕНЬ СЕРЕД УЧНІВ ГРУШИНСЬКОГО НВК

 

Зміст роботи

Дата

Відповідальні

Відмітка

про

виконання

  1.  

Скоординувати діяльність педколективу з організації профілактики правопорушень

Вересень

Заст. директора з ВР

 

  1.  

Здійснювати постійний контроль за відвідуванням учнями НВК

-“-

Заст. директора з НВР

 

  1.  

Організовувати зустрічі з дільничним інспектором і співробітниками КМСН і провести бесіди:

1.Необхідна оборона (10-11 кл)

2.Кримінальні умови в районі, місті. (8-9 кл)

3. Відповідальність в 14 років (7-8 кл.)

4. Якби я знав закон (6-8 кл)

 

 

Листопад

Заст. директора з ВР

 

  1.  

Вести постійну картотеку учнів, схильних до правопорушень

Вересень

Громадський інспектор

Класні керівники

 

  1.  

На нараді при директорі заслуховувати питання “ Робота з профілактики правопорушень і бездоглядності’’

2 рази  на рік

Директор

 

  1.  

 Проводити бесіди, вікторини, фестивалі, спрямовані на формування здорового способу життя, культурного побуту та підвищення рівня правової освіти населення.

 

Постійно

Педагог – організатор

 

 

Д О Д А Т О К   6

 

ЗАХОДИ З АНТИАЛКОГОЛЬНОЇ ТА АНТИНІКОТИНОВОЇ ПРОПАГАНДИ, ПРОФІЛАКТИКИ НАРКОМАНІЇ ТА ТОКСИКОМАНІЇ ПО ГРУШИНСЬКОМУ НВК

 

Зміст  роботи

Дата

Відповідальні

Відмітка

про

виконання

  1.  

За участю лікарів-наркологів, юристів, педагогів, працівників міліції проводити роботу з антиалкогольної, антинікотинової пропаганди, профілактики наркоманії та токсикоманії.

Постійно

Кл. керівники

 

  1.  

Спільно з органами охорони здоров’я виявляти підлітків , схильних до цих справ, а також сім’ї. Організовувати з ними профілактику.

 

-“-

Заступник директора з ВР

 

  1.  

Вжити додаткові заходи з метою організації дозвілля, залучення в гуртки художньої самодіяльності та технічної творчості, клубів за інтересами. Спортивні секції.

 

-“-

Кл. керівники

 

  1.  

Провести наступні  виховні заходи:

  •         організувати в класах цикл бесід, зустрічей з медсестрою, лікарями, районним психологом про шкідливість куріння (5-6 кл.), вживання алкоголю, наркотиків (6-9)кл.
  •                  тренінги, «мозкові штурми», дискусії тощо на тему

За планом

Класні керівники, педагог-організатор

 

  1.  

Провести вечір-суд ( 9-11 класи) по вживанню алкоголю та наркотиків.

За планом

Педагог-організатор

 

  1.  

Організувати у  лекційну групу з числа старшокласників для проведення в класах постійної роботи з антиалкогольної  і антинікотинової залежності.

 

15.09

 

Вчитель біології

 

 

 

ДОДАТОК 7

Заходи на виконання Програми   попередження ВІЛ/СНІД

 

Заходи

Дата

Відповідальні

Відмітка

про

виконання

1.

Участь в районному етапі конкурсу «Молодь за здоровий спосіб життя»

Листопад

Педагог-організатор

 

2

Години спілкування у 1-11 класах  години «Захисти себе від СНІДу» 

Листопад

Класні керівники

 

3.

Профілактичні бесіди   в класах

Протягом року

Класні керівники

 

4.

Зустріч з працівниками амбулаторії

За планом

Педагог-організатор

 

5.

Акція солідарності «Червона стрічка як символ розуміння»

Грудень

Педагог-організатор

 

6.

Випуск тематичних   плакатів «Не дай СНІДу шанс!»

Грудень

Педагог-організатор

 

 

Випуск бюлетеня «СНІДу – НІ!»

Грудень

Педагог-організатор

 

8.

Тренінг-гра «Доросла розмова про ВІЛ/СНІД»

Лютий

Педагог-організатор

 

9.

Конкурс малюнків “Ми говоримо – НІ!”

Грудень

Педагог-організатор

 

10

Виступ агітбригади “Ми за здоровий спосіб життя”

Лютий

Педагог-організатор

 

11

Тренінг «Формування в учнівської молоді толерантного ставлення до ВІЛінфікованих»

Грудень

Працівники амбулаторії

 

 

6.9.3  Заходи виконання Програми соціального захисту населення

 

 

Заходи

Дата

Відповідальні

Відмітка

про

виконання

1.

Проведення обстежень сімей учнів пільгових категорій

Вересень, травень

ГІ, класні керівники

 

2

Спільні заходи дітей та батьків (Свято Першого дзвоника, свято до Дня захисника Вітчизни, до Дня Української армії,  свято зустрічі випускників, 8 Березня, до Дня св. Валентина тощо, спортивні змагання тощо)

Згідно плану

Педагог-організатор, класні керівники

 

3.

Індивідуальна робота з дітьми пільгових категорій та з особливими потребами:  індивідуальні бесіди ( стан здоровя, профілактика шкідливих звичок, відвідування НВК, як втілити в життя свої мрії, особиста гігієна, наслідки зловживання алкоголем, ВІЛ/СНІД тощо), залучення до класних та загальношкільних заходів, занять в шкільних гуртках тощо.

Протягом року

ГІ, класні керівники

 

4.

Робота з батьками дітей пільгових категорій: індивідуальні бесіди, батьківські лекторії (“ Відповідальність батьків за виховання дітей”, “Попередження негативного впливу вулиці”,“Здоровя дитини – найбільша цінність” тощо),  Куточок для батьків, стенд “Допоможемо прийомним сімям” ,  виставки художньої та науково – популярної  літератури в шкільній бібліотеці.

Протягом року

ГІ, класні керівники

 

5.

Інформації на нараді при директорові про результативність роботи щодо профілактики злочинності

Згідно плану

ЗДВР

 

6.

Проводити виховні години, бесіди на тему шлюбних відносин, планування сімї, виховання здорової дитини, наслідків вживання алкоголю, токсичних і наркотичних речовин, тютюнопаління.

Згідно плану

Класні керівники

 

7.

Проведення малих Олімпійських ігор, спортивних змагань, спартакіад тощо

Протягом року

Педагог-організатор, вчитель фізичної культури, класні керівники

 

8.

Підтримувати талановитих дітей. З цією метою проводити шкільні конкурси акторського мистецтва, виставки декоративно – прикладного мистецтва; приймати участь у районних конкурсах

Згідно плану

Педагог-організатор, вчителі-предметники, керівники гуртків, класні керівники

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТРАДИЦІЙНІ ЗАХОДИ   ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

 №п/п

Тема виховної діяльності

Термін виконання

Відповідальний

Відмітки

про виконання

Педагог

клас

2

Свято «День знань»

 

 ЗДВР,

Педагог-організатор

класні керівники 1, 11 кл.

 

 

3

Мітинг біля пам’ятника воїнам-визволителям, присвячений Дню визволення Первомайщини від німецько-фашистських загарбників

Конкурс букетів та композицій з квітів

16 вересня

Педагог - організатор

 

 

 

4

Міжнародний день миру.  Флешмоб «Хай буде мир на всій Землі»

22 вересня

 Педагог - організатор

 

 

5

Відкриття Малих Олімпійських ігор

Вересень

Вчитель фіз. культ

Педагог - організатор

 

 

 

 

6

Свято до Дня працівників освіти

Конкурс плакатів «Святимо ім’я учителя!

Жовтень

Педагог - організатор КР НВК

 

 

7

День учнівського самоврядування

Жовтень

ЗДВР

 КР НВК

 

 

 

Конкурс малюнку «Наші маленькі улюбленці» (до Всесвітнього дня захисту тварин – 04.10.)

04.10.

КК 1-4 кл.

 

 

8

Національно-патріотична гра «Козацькі розваги» (до Дня українського козацтва , посвята в козачата– 14.10.)

13 жовтня

 Педагог – організатор

Вчитель фізкультуриКК 1-4 кл

 

 

9

Урочиста лінійка до Дня визволення України від фашистських окупантів «Спасибі, вам, визволителі!»

28 жовтня

Педагог – організатор

КК

 

 

11

Осінній ярмарок-розпродаж

Жовтень

КР НВК

 

 

12

День громадян похилого віку(концерт)

Жовтень

Педагог – організаторКР НВК

 

 

13

Заходи до Дня української писемності

9 листопада

Вчителі мовники, класні керівники

 

 

14

Заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій 1932-1933рр.(лінійка, класні години)

Листопад

Класні керівники

 

 

15

Заходи до Дня боротьби зі СНІДом(акція «Червона стрічка») Агітбригада

1 грудня

Педагог – організатор

 

 

 

16

Змагання «Нумо, хлопці!» (до Дня Збройних Сил України – 06.12)

 

Учитель предмету «Захист Вітчизни»

 

 

17

Річниця подій в Дробицькому яру (урок пам’яті в шкільному музеї)

Грудень

Класні керівники

 

 

18

Свято до Дня Святого Миколая

19 грудня

Класні керівники

1 – 4 класів

 

 

19

Святкування Нового року

Грудень

Педагог - організатор,КК

 КР НВК

 

 

20

Заходи до Дня Соборності України(лінійка, круглий стіл)

22 січня

Педагог - організатор,КК

 

 

21

Заходи до річниці подій під Крутами 1918 р.(лінійка,)

29 січня

Педагог - організатор,КК

 

 

22

Свято до Дня Святого Валентина

14 лютого

Педагог - організатор,КК

 

 

 

23

Заходи до річниці виведення військ з Афганістану

15 лютого

Педагог – організатор, ДЮГО

 

 

24

Заходи до Дня пам’яті небесної сотні

Лютий

Педагог - організатор,КК

 

 

 

25

Свято зустрічі випускників

3 субота лютого

Педагог-організатор, адміністрація

 

 

27

Шевченківські дні(конкурси, літературні читання)

Березень

Вчителі - предметники

 

 

28

Свято до 8 Березня

07 березня

Педагог - організатор,КК

 

 

29

День сміху(конкурс карикатур)

1 квітня

КР НВК

 

 

31

День Цивільної оборони(тренування)

Квітень

Адміністрація          Педагог - організатор,  Класні керівники

 

 

32

Річниця Чорнобильської трагедії (урок -реквієм)

26 квітня

Класні керівники

 

 

33

Заходи до Дня пам’яті та примирення

08 травня

Педагог - організатор,

Вчителі ЗВ та фізкультури

КК

 

 

 

35

Свято останнього дзвоника;

Травень

Педагог - організатор, КР НВК

КК 11кл

 

 

36

Свято випускного вечора

Травень

Адміністрація, Педагог - організатор, кл. керівник 11 класу

 

 

37

День захисту дітей

1 червня

Адміністрація, Адміністрація, Педагог - організатор

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
10 грудня 2021
Переглядів
1397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку