Виховний захід: "14 жовтня - День захисника України"

Про матеріал

Виховний захід до Дня захисника України 2 клас. Допоможить класному керівнику познайомити учнів з Державним святом – Днем захисника України, розширити і поглибити поняття про повагу до старших та людей сильної статі; виховувати в учнів звичку поважно ставитись до військових; вміти бачити хиби у своїй поведінці та виправляти їх; виховувати мужність, відвагу і спритність.

Перегляд файлу

Виховний захід

Тема. 14 жовтня - День захисника України.

Мета: познайомити учнів з Державним святом – Днем захисника України, розширити і поглибити поняття про повагу до старших та сильної статі; виховувати в учнів звичку поважно ставитись до військових; вміти бачити хиби у своїй поведінці та виправляти їх; виховувати мужність, відвагу і спритність.

Обладнання: повітряні кульки, слова «захисник», «я», дитячі малюнки, пляшки з ручками (3 шт.). карта України з сердечками, медальки.

 

Хід заняття

 

Лунає пісня «Україна» Зал прикрашений повітряними кульками, плакатами.

I. Вступне слово: - Дорогі діти! Сьогодні у нашому класі гості. Давайте їх привітаємо оплесками. (Дівчата дарують квіти). Завдяки вам наша Батьківщина незалежна, сильна і могутня, а діти можуть сподіватися на щасливе майбутнє.

Сьогодні ми зібралися, щоб відсвяткувати День захисника України та День Українського козацтва, які відбудуться 14 жовтня. Традиція вшановувати захисників Батьківщини зародилась ще у минулому столітті (20 ст.). На ту пору особливо вшановували і вітали людей у погонах, бійців діючих армій, офіцерів та солдатів. Згодом стали вітати й чоловіків, які відслужили в армії. Ще пізніше жінки та дівчата стали вітати взагалі всіх хлопців та чоловіків. Тому сьогодні ми зібралися не випадково.

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов'язок, юнаки ідуть служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

1 учень:     Українець я маленький,

Україна – край рідненький,

Вірний син я свого роду,

Українського народу.

2 учень:       Все, що рідне, я кохаю,

      Всім, хто рідний, помагаю.

Своє ціню, свого я вчуся,

І до рідного горнуся.

3 учень:        Знай і ти своє любити,

      Все вивчати і цінити.

Знай, що найчесніше діло –

Свого боронити сміло.

Вчитель: Всі наші хлопчики хочуть бути схожими на своїх батьків та дідусів, які виявили високе почуття патріотизму, національної гідності, мужність та героїзм. Тому, мабуть, немає жодного хлопчика, який би не мріяв стати мужнім, хоробрим, надійним захисником Батьківщини. Та щоб стати таким, потрібно готуватися до цього з дитинства. Адже солдат має бути дужим, спритним, розумним, кмітливим, винахідливим. Він повинен вміти багато чого робити. Тому ми з дівчатками нашого  класу маємо впевнитися, що ви, хлопці, для цього готові, а тому влаштуємо вам справжні випробування. І за допомогою різноманітних конкурсів спробуємо з’ясувати це. А зараз надамо слово нашим майбутнім захисникам.

Учень 4:       Ну-мо хлопці, веселіше!

Познайомимося швидше!

Хто з нас, друзі, найспритніший?

В кого руки найсильніші?

Учень 5:        І покажемо, що ми –

Неньки рідної сини.

Землю будем боронити

Зможем ми вас захистити,

Бо ми вправні вояки –

Українські козаки.

Вчитель: І перший конкурс, який виявить найсильнішого хлопця в класі називається 1. «Арм-спорт». Для участі у цьому конкурсі для початку мені потрібні 2 хлопчики:                 Ваша задача стати по обидва боки столу, покласти лікті на стіл і змагаютися у силовому змаганні. Той, хто перемагає, переходить до другого туру, переможений вибуває з гри.)

Вчитель. А зараз настав час зʼясувати наскільки ви кмітливі (сообразительные). Проведемо конкурс, який називаеться 2.«Слово – не горобець, вилетить – не спіймаєш».                             Суть цього конкурсу полягає: закінчити фразу, наприклад, я кажу «Баба», а ви відповідаєте одним словом «Яга». Добре.

1. Царевна – лягушка

2. Доктор – Айболит

3. Кощей – Бессмертный

4. Василиса – Прекрасная

5. Иванушка – Дурачок

6. Чудо-Юдо

7. Крокодил – Гена

8. Иван –да Марья

9. Старик- Хоттабыч

10. Варвара Краса – Длинная коса

11.Добрыня –Никитич

12. Добры – Молодцы

Вчитель: Молодці хлопці! Наступний конкурс не менш цікавий, який називається. 3. «В яблучко». Для участі в цьому конкурсі потрібно 3 хлопці і 3 дівчинки – помічниці, які будуть допомагати тримати пляшки на підлозі, щоб вони не падали, а хлопці, тримаючи у зубах мотузочку, на кінці якої прив’язана ручка, повинні потрапити нею у горло пляшки. Хто зробить це першим, той і переможе.

Вчитель: І останній конкурс, який називається 4. «Кульки». (Учасники повинні якнайшвидше надути кульки до потрібного розміру або ж, щоб кулька луснула. Хто зробить це першим, той і переможець.)

Додаткові конкурси:   5 «Склади прислів’я» Виходять по 4 гравці. Вам даю по одному конверту, в яких знаходяться картки на яких написані слова з відомих прислівїв. Вам потрібно скласти прислівя і по можливості їх пояснити.

  •              Козацькому роду нема переводу.
  •              Де козак там і слава.

6. «Найсильніший». Хто більше разів відіжметься від підлоги за одну хвилину. Я буду слідкувати за часом, а гості будуть рахувати кількість віджимань).

Вчитель: мужність і героїзм, доблесть і слава, відвага і честь - саме ті чесноти, на яких базується вся багатовікова історія нашої України. На долю захисників усіх поколінь випало багато випробувань, однак вони завжди долали їх з гідністю. Захищати Батьківщину, свою землю, свою домівку - це святий обов`язок кожної людини. І нам необхідно пам'ятати про це.

 - Скажіть, як ви розумієте значення слова захисник? Хто такий захисник?

Патріот    герой    чоловік

воїн     Захисник   силач

борець         Я

Вчитель: Прочитайте слово «Я»  - Чи вважаєте ви себе захисниками України?      На ваших партах лежать сердечки, які є символом любові до України, ваших  патріотичних почуттів,  бажанням захищати свою Батьківщину, боротися за її щасливе майбутнє. Напишіть своє імʼя, підійдіть і наклейти їх на карту України. (Під пісню: «Україно моя! Це пісні соловʼїні …»

Вчитель: Дякую вам, діти! У День захисника України вітають військовослужбовців, ветеранів, воїнів, дідусів, тат, хлопчиків, всіх чоловіків. І саме цей день вважають по праву - днем справжніх чоловіків! В нашому класі навчаються справжні хлопчики. І сьогодні ми підготували для вас свої привітання.

Вчитель. Дорогі хлопці! Дозвольте від імені усіх дівчат нашого класу привітати вас зі святом справжніх чоловіків — Днем захисників України! Бажаємо вам не боятися ніяких перепон, і сміливо йти до будь-яких цілей. А для досягнення цілей необхідне міцне здоров'я, тому ніколи не хворійте, будьте міцні духом і тілом. Ми вас любимо і цінуємо!

1-а учениця      Сьогодні справжніх хлопців свято,

       А в нашім класі їх багато: 

Сміливих, веселих і мужніх, 

Кмітливих, шляхетних і дружніх! 

2-га учениця     Хто сказав, що справжні хлопці 

     Лиш в казках існують?

Хто говорить, що в В класі 

Дівчатка сумують?

Якщо є такі розмови,

Ми відповідаємо:

Кращих хлопців й веселіших

За наших не знаємо!

3-тя учениця   Ми бажаємо вам, хлопці,

   Друзі наші щирі,

на «відмінно» всім навчатись

І жити у мирі!

Щоб зростали і мужніли

Ви кожну годину,

Щоб батьки пишались вами

У будь-яку хвилину!

Всі хором .  Ну, а ми, дівчата, разом

Хлопцям обіцяємо:

Про оцінки ваші добрі

Ми завжди подбаємо!        (дівчата дарують хлопцям медалі)

 

Вчитель:  Наші хлопці довели, що вони сильні, розумні, спритні, кмітливі і заслуговують отримати першу в своєму житті медаль за відвагу.

Дякую всім за увагу!

docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, Сценарії
НУШ
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
17039
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку