Виховний захід до Дня матері

Про матеріал
У даній розробці класний керівник зможе знайти цікавий матеріал до проведення родинного свята. Даний захід виховує любов до рідноі людини - матері.
Перегляд файлу

Нічого не треба, нічого не хочу від світу, лишень аби мати на білому світі жила.

 

Мета: познайомити учнів з історією заснування свята, розвивати творчі    здібності, прививати любов до найдорожчої людини – матері.

 

 

 

 

                                             Хід заходу

  1. Оголошення теми, мети.
  2. Мотивація.

 

Учитель.

Прийшов на землю травень, оспіваний в піснях і приніс давнє свято Матері. День Матері відзначається в травні, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, прсячи заступництва і допомоги. Тож сьогодні мова наша піде про найдорожчу людину – матір.

 

3.Ведучий.

Вперше організувала це свято американка із Філадельфії Анна Джарвіс у 1910 році. Після Першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади у 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже в Львові. Ініціатором урочистостей була редактор тижневика «Жіноча доля»  Олена Кісилевська. З того   часу в другу неділю травня День Матері дуже широко відзначали по всій Галичині. Але з приходом радянської влади українські народні традиції стали ігноруватися.

 Та минув той час. І тепер, у час національного та духовного відродження, ми знову повертаємося до свят, які шанували наші предки. Тож сьогодні у нашому залі і по всій Україні прозвучать щирі слова дитячих побажань дорогим матерям.

 

4.Ведучий.

Мамо! Немає милішого слова, ти ж бо життя і творіння основа. Пензель, перо надихались тобою, віяна ти в пісні – з болем, любов ю.

 

5.Ведучий.

Люблю тебе, матусенька єдина, любов ю щирою, як любить лиш дитина,

І Господа щоденно я молю, щоб зберігав матусеньку мою. Люблю тебе, хоч, може, люба ненько, непослухом раню твоє серденько, що, вражене до болю, давить груди, прости мені, матусенько, прости. Прости мені, ти вмієш все прощати – ласкава, ніжна, терпелива мати. Ти Янгол мій, що злинув з неба, люблю тебе, ї більше слів не треба.

 

6.Ведучий.

                 Руки ласкаві цілую, скільки в них випито сили!

                  Жали вони і косили, прали і тісто місили…

                  Скільки в них випито сили! Руки красиві цілую…

7.Ведучий.

                  О Мамо! Мелодіями молодієш…

                  Надійно торкатись твого плеча,

                  Вже стільки ти вдіяла, скільки ще вдієш!

                  Ти гідна пісень, і пісні звучать.

 

8.Звучить пісня  про матір у виконанні учениці.

 

9.Ведучий.

Скільки б тобі не було років – п’ять чи п’ятдесят, - завжди потрібна мати, її порада, погляд, ласка і любов. І що більша твоя любов до неї, то світліше і радісніше її життя.

 

10.Ведучий.

 

Я часто пригадую знов дитинства сполохану казку,

Спасибі  вам , мамо, за вашу любов і щедру незміряну ласку.

Ховали тривогу в собі й гіркоту. До мене всміхалися радо.

Спасибі вам, мамо, за всю доброту і пісню, залишену в спадок.

Над ліжком схилилось привітне чоло, дрімали натомлені очі,

Спасибі вам, мамо, за ваше тепло і довгі недоспані ночі.

 

11.Діти дарують мамам квіти.

 

12.Учні читають вірші випускників – ліцеїстів.

 

13.Слово надається гостям (   батьки читають вірші, присвячені мамам).

 

14.Поети – початківці читають власні вірші.

 

15.Звучить пісня про матір.

 

16.Ведучий.

Всемилосердний Боже! Дякую тобі за наших батьків та за все те добре,  що т нам подав через них. Вони виховують нас. Навчають любити твої святі заповіді, не грішити. Ми любимо їх і хочемо завжди шанувати і слухати. А ти, Господи, допоможи нам у цьому твоєю ласкою. Благослови їх, Господи, добром, здоров ям та довгим щасливим життям, храни їх від злого, дай їм силу перемогти всі труднощі, діждатися потіхи від своїх дітей. Амінь!.

 

17.Учитель.

Щиро дякую всім. Хочеться, щоб ви, діти, любили своїх матерів і батьків, як говорили сьогодні у віршах. І пам’ятайте, що тільки ласкавим словом, сумлінною працею, доброю поведінкою. Успіхами у навчанні ви зможете довести цю любов.

Дорогі матері! Щиро вітаю Вас із святом. Хай міцніє ваше здоров я з кожним днем, а роки життя не знають меж. Хай у сім ях ваших газдує щастя і радість, а на роботі – творчий успіх і натхнення. Хай діти ваші і онуки ростуть здоровими і щасливими на втіху вашу і на славу людську.

 

18.Звучить пісня.

 

 

doc
Додано
7 травня 2021
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку