Виховний захід "Модний коридор"

Про матеріал

Пропоную вашій увазі розробку сценарію виховного заходу до свята 8 Березня "Модний коридор". Даний захід не тільки розважального характеру, а й сповідує певну інформаційну мету: донести до учнів історію створення українського національного одягу, показати його красу та унікальність. Крім того, свято насичене різноманітними цікавими конкурсами. До текстового документу додаю ще презентацію, в якій під музичний супровід відбувається демонстрація українського одягу.

Перегляд файлу

Хід заходу

Ведуча 1. Доброго дня, дорогі друзі!

Ведуча 2. Вас вітає вечір краси, грації та мужності. Сьогоднішній вечір присвячений моді.

Ведуча 1. Тож давайте побажаємо нашим моделям успіху, а нам - трохи терпіння. Хоча дійсно не терпиться дізнатися, що ж підготували нам учасники.

Ведуча 2. Одне можна сказати з упевненістю - сьогодні вечір буде цікавим та пізнавальним. Отже, розпочнемо!

Ведуча 1. Для чого ж людині одяг? У всі епохи людина намагалася прикрасити будь-яким способом своє тіло. Іноді прикраси наносяться прямо на тіло тимчасово, наприклад, розмальовка для бою чи свята (а пізніше - макіяж), або постійно (татуаж). Ще один спосіб - коли прикраси закріплюються на тілі за допомогою штучних отворів (пірсинг). А інші просто надягають на тіло, як намиста, персні, сережки. Прикраси на тілі можуть носити з естетичних міркувань, але частіше прикраси надягають для того, щоб виділитися з натовпу, щоб продемонструвати свою індивідуальність, або ж навпаки - показати свою причетність до певного співтовариства. Цілком закономірно народжується думка, що носіння одягу переслідувало ті ж цілі.

Ведуча 2. Саме через появу різних співтовариств і виник корпоративний одяг та дрес-код. Незабаром з’явилася робоча уніформа, тобто одяг, що дає можливість розпізнати людину за родом заняття. Корпоративний одяг навіть може поєднувати в собі всі функції відразу. Наприклад, військовий одяг всіх військовослужбовців, на перший погляд, дуже одноманітний, але в той же час він має і знаки відмінності для кожного звання. У наш час розробкою корпоративного одягу займаються відомі усьому світу дизайнери і стилісти.

Отже, на сьогоднішній день найбільш привабливими теоріями щодо виникнення одягу виглядає теорія про одяг, як прикрасу і теорія про одяг, як захист від холоду. Швидше за все, у витоків виникнення одягу лежать обидві теорії.

Ведуча 1. Давайте ж подивимось для чого  нам потрібен одяг.

(Дефіле в національних костюмах різних народів. Один представник від класу розповідає, які саме костюми представляють)

Ведуча 2. Підтримаємо оплесками наших граційних моделей та винахідливих дизайнерів!

Ведуча 1. Наш спеціальний кореспондент підготував сюжет про український національний костюм.

Ведуча 2. Отже, увага на екран.

(Проподиться показ презентації «Український національний одяг» під музичний супровід).

Ведуча 1. А у нас невеличка музична пауза. Просимо учнів ________ класу.

Художній номер.

Ведуча 2. Як сказала одна відома людина: «Зовнішність має значення в житті, бо важко уявити собі ділову людину брудною та неохайною».

Стиль - як відомо, це єдність основних ідейно-художніх особливостей будь-якого витвору мистецтва чи відмінностей людини, що їх дотримується як у одязі, так і у поведінці. Оголошуємо дефіле в діловому стилі.

Ведуча 2. Давайте поаплодуємо нашим учасникам.

Ведуча 1. А зараз нам потрібно по 1 представнику із кожного класу. Умови конкурсу: кожен з вас отримає чарівну сумку з речами. Вам потрібно все запропоноване одіти і продемонструвати публіці.

Ведуча 2. Ну і який ж показ мод обійдеться без вечірнього вбрання. Вечірніх суконь відомих дизайнерів у нас немає, проте наші сукні не гірші. Давайте ж поглянемо.

Ведуча 1. Рекламна пауза.___________ клас.

Ведуча 2. Майже у кожної сучасної дівчини з ранку виникають проблеми що ж одягнути сьогодні. Це уже одягала, і те одягала, а на нові дорогі речі немає коштів. Наші дизайнери знайшли вихід із цієї проблеми, а чи їм це вдалося – судити вам. До вашої уваги рубрика «Дешеві речі дорого виглядають».

Ведуча 1. Давайте підтримаємо оплесками наших вигадливих учасників.

Ведуча 2. Для наступного конкурсу нам потрібно по одному представнику з класу, бажано сильної статті. Ми хочемо перевірити ваші знання назв одягу. Вам потрібно називати деталі гардеробу. Хто не знатиме назви, той вибуває з конкурсу. Прохання до залу зберігати тишу! Виграє той хто назве усі речі останнім.

Ведуча 1. А тим, кому не підходять попередньо показані костюми та сукні, може зробити одяг самостійно, використовуючи усе що є під руками. Так наші наступні дизайнери зробили одяг із паперу.

Ведуча 2. Оголошуємо музичну паузу. За бажанням танцюють всі. __________

Ведуча 1. На превеликий жаль наш вечір закінчився. За підготовку та участь у ньому хочемо подякувати усім учням сьомих та восьмих класів разом з їх класними керівниками.

Ведуча 2. Але це ще не все. Оголошуємо святкову дискотеку.

doc
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
4296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку