Виховний захід «Ok, Google! Навчання, розваги, відпочинок»

Про матеріал
Виховний захід з інформатики для 7-х класів на тему «Ok, Google! Навчання, розваги, відпочинок»
Перегляд файлу

Тема «Ok, Google! Навчання, розваги, відпочинок»

Мета: ознайомити учнів з можливостями пошукової системи Google; ознайомити з різноманітними сервісами; сформулювати загальні правила користування Інтернетом; розвивати творчі здібності учнів; спонукати учнів поглянути на глобальну комп'ютерну мережу Internet з різних сторін; розвиток пізнавального інтересу, творчої активності учнів; розвиток у школярів уміння висловлювати думки, моделювати ситуацію; виховати пошану до суперника,  стійкість, волю до перемоги, винахідливість, уміння працювати в команді.

Форма проведення: гра-тренінг

Обладнення: комп'ютер, проектор, електронна презентація, смартфон.

Хід заняття

Викладач. Вітаю всіх учасників та гостей заходу, минулий тиждень був присвячений Безпечному Інтернету, тому новий робочий тиждень я б хотіла щоб ми розпочали з отримання нових знань про використання різноманітних сервісів від компанії Google.

Ми знаємо, що Google – це величезна пошукова система, яка дозволяє нам шукати потрібну інформацію як для навчання так і для відпочинку. Скажіть мені будь-ласка які сервіси Google вам відомі? Дуже добре.

(Слайд)Але я хочу познайомити вас з компанією Google поближче. Я розповім вам 7 цікавих фактів про Google, а ви уважно слухайте.

  1.               Google була заснована в 1998 році Сергієм Бріном та Ларрі Пейджем як науковий проект в Стенфордському університеті в Каліфорнії.
  2.               Першим офісом Google був орендований гараж. Починаючи з вересня 1998 року, першим робочим простором компанії був гараж Сьюзен Войчицкі в парку Менло, Каліфорнія.
  3.               Gmail запустили в День дурня. Google представив Gmail 1 квітня 2004 року у смішному оголошенні, яке спочатку вважалося жартом.
  4.               Щороку на Google.com з'являється близько 100 «Дудлів» – малюнків, або міні-ігор на різні тематики поєднані з логотипом Google
  5.               Google пишається що може піклуватися про довкілля, так для офіса в Каліфорнії орендують стадо кіз (200 голів) з пастухом (бордер-коллі) для боротьби з бур'янами навколо комплексу. Вони вважають що це більш екологічно, ніж використання бензинових газонокосарок.
  6.               Робота в Google вважається роботою мрії, тому що кожен офіс в різних країнах це розважальний центр, давайте подивимось на деякі з них. Головний офіс в Каліфорнії називається Googleplex, знаходиться посередені Кремнієвої долини в містечку Маунтін-Вью, вік складається з багатьох корпусів. Компанія  Google має своє виробництво електромобілів та велосипедів GBike, велосипеди розмальовані в кольори Google, зелений, жовтий, блакитний та червоний.
  7.               Офісне гасло  Google – «Не будь злим».

Викладач. Тепер давайте пограємо. Нам треба розділитися на дві команди. Перед початком заходу ви обрали стікер на якому була кольорова фігурка, отже у кого фігурка зеленого кольору сядьте за перший ряд, у кого жовтого – за другий. В нашій грі буде 7 турів, за які ви будете отримувати бали, та команда яка набере більшу кількість балів переможе.

І тур Створення візитівки команди

Вам зараз необхідно швиденько обрати капітана, придумати назву вашої команди, логотип команди та створити за допомогою Google-презентацій слайд-візитівку за прикладом. За комп'ютером буде працювати один учасник команди. На створення візитівки виділяється 5 хвилин.

ІІ тур Крокодил

Учасникам по черзі необхідно показувати зображення з карток всі інші розгадують, хто швидше виконав завдання, той отримав бал. (Необхідно мати секундомір)

ІІІ тур Хрестики-нулики

Необхідно обрати по одному гравцю з команди та зіграти в знайому з дитинства гру «Хрестики-нулики». Для цього відкриваємо браузер Google Chrome, та вводимо запит Хрестики-нулики.

VI тур Дудл від Google

Ми вже знаємо, що дудл це анімаційне зображення присвячене якомусь визначному дню на календарі. Це може бути, або дата якогось свята, як був дудл вчорашній на день святого Валентина, або дата народження видатної людини, або взагалі міні-гра так само присвячена якійсь події. Я вам пропоную зіграти в дудл-гру яка була присвячена Хелловіну минулого року. Оберіть одного учасника з команди, але того хто ще не приймав участі у турах нашої гри. Перейдіть за посиланням в презентації ,та позмагайтесь хто набере більшу кількість балів (до першої поразки), та команда отримає бал.

 https://www.google.com/doodles/halloween-2020

V тур Встанови відповідність в JamBoard

В цьому турі вам необхідно якомога швидше, а головне правильно розсортувати відомі вам сервіси Google на дві категорії «Навчання» та «Розваги». Оберіть по 2 учасника від команди. Вам необхідно зайняти місце за комп'ютером, перейти за посиланням V туру, та в сервісі JamBoard перетягуючи зображення різноманітних сервісів Google, встановити відповідність, до якої категорії відноситься той чи інший сервіс.

Зверніть увагу на екран, на екрані зараз слайд з правильним розміщенням сервісів, перевірте себе, якщо все правильно ви отримаєте бал, якщо е помилки, рахуйте кількість правильних співвідношень. У кого більша кількість правильних відповідей, той і отримає бал.

VI Динозавр Стів

Знайомий багатьом користувачам Google Chrome динозавр Стів живе на сторінці браузера, яка відкривається при відсутності з'єднання. При натисканні на динозавра починається міні-гра, покликана зайняти власника пристрою на той час, поки Інтернет з якоїсь причини недоступний.

Зараз вам необхідно обрати одного учасника з команд, учасник займає місце за комп'ютером, всі інші за нього вболівають, той учасник який набере більшу кількість балів за 3 хвилини гри, принесе бал для своєї команди в підсумкову таблицю.

VІI тур Як добре ти знаєш Google

В цьому турі вам необхідно працювати всією командою. Відскануйте QR-код та пройдіть тестування, давайте визначемо наскільки ви були уважними на протязі нашого заняття. Перше питання в тестуванні необхідно заповнити для визначення команди-переможця. Учасники якої команди наберуть більшу кількість балів, отримають бал в підсумкову таблицю.

Тож, підведемо підсумки нашого заходу, за результатами пройдених семи турів, ми можемо визначити, що переможця.

Я дуже сподіваюсь, що вам сподобався наше заняття, ви отримати нові знання про сервіси Google, дізналис щось нове, а найголовніше отримали позитивні емоції! Дякую, до побачення!

 

 

docx
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
1351
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку