Виховний захід "Подорож країнами Європи" 4 клас

Про матеріал

Ми живемо в Україні, державі, яка розміщена в центрі Європейського континенту. Україна прагне до об'єднання з іншими європейськими державами в Євросоюзі. Виховний захід дасть змогу здійснити заочну мандрівку найбільшими країнами Європи та дізнатися багато цікавого. Тож давайте здійснимо «мандрівку» деякими європейськими державами.

Перегляд файлу

Тема: Подорож країнами Європи.

Мета: дати учням загальне поняття європейського союзу, розвивати життєві компетенції, удосконалювати творчі здібності учнів, логічне мислення, уяву; виховувати мовну культуру, поважне ставлення до інших національностей.

Обладнання:  відео презентації, фонограми, картинки знаменитих місць країн і таблички підписи, прапори 4 країн, пісні на чотирьох мовах світу, надписи - назви туристичних компаній.

Хід заняття

  1. Організація класу. Створення проблемної ситуації.

Скоро літо і ми всі з вами плануємо подорожувати. А от щоб обрати країну куди саме поїхати  і що ми там можемо побачити нам допоможуть наші туристичні агентства. Адже у них починається «гаряча пора» і кожне агентство старається по – своєму зацікавити людей.

Сьогодні у нас незвичайне заняття, а заняття – подорож.  Ми живемо в Україні, державі, яка розміщена в центрі Європейського континенту. Україна прагне до об’єднання з іншими європейськими державами в Євросоюзі. Тож давайте здійснимо «мандрівку» деякими європейськими державами. Познайомтеся з нашими туристичними агентствами:

1-ша група – туристичне агентство «Навколо світу».

Логотип Турагентство "Навколо світу"

Вам відомо, що подорожувати дуже цікаво, можна побачити найпрекрасніші куточки нашої планети, познайомитися з іншою культурою. Але крім цього, подорожі вас навчать багато чому, подорожуючи, ви  отримаєте навички, які знадобляться вам не тільки в повсякденному житті, але і в кар'єрі.
Подорожуючи, ми постійно активно спілкуємося з різними людьми. Спілкування відіграє величезну роль у соціальному житті людини, в його кар'єрі. Під час подорожей люди часто стикаються з різними проблемами, подорожі допомагають людині вийти із зони комфорту і подивитися на життя під іншим кутом. Якщо ви опиняєтеся в складній ситуації в незнайомій країні, скажімо, втратили паспорт і не знаєте місцевої мови, у вас не буде часу істерити і плакати, вам потрібно буде заспокоїтися і продумати подальші дії. Так подорожі вчать людину боротися зі стресом і долати Якщо ви організовані люди, які звикли заздалегідь планувати свій час, вмієте убезпечити себе від безлічі неприємних ситуацій і хочете у подорож по світу то ми чекаємо на вас і з радістю допоможемо організувати ваш відпочинок.

Ласкаво просимо в агентство «Навколо світу»! Подорожуйте з нами!

2 – га група – туристичне агентство «Мавіді».

Мавіді

 Пропонуємо Вам відпочити з туристичною фірмою «Мавіді» і насолодитися масою незабутніх вражень та емоцій. Кваліфіковані фахівці компанії нададуть Вам вичерпну інформацію з питань, що цікавлять Вас, і допоможуть зробити правильний вибір. Ми надамо повний сервіс послуг і задовольнимо будь-які Ваші побажання. Вибравши туристичну фірму «Мавіді» в якості свого гіда по світу і довіривши турботи про Ваш відпочинок професіоналам Ви приймаєте правильне рішення. Ми подбаємо про якість Вашого відпочинку, і в якій би країні світу Ви не перебували, допоможемо зробити Ваш відпуск  незабутнім, про який Ви ще довго будете пам'ятати.

3 – тя група – туристичне агентство «Галопом по Європі».

Логотип Туристична фірма "Галопом по Европах"

Туристичне агентство "Галопом по Європах" — це п"ять років бездоганної репутації, тисячі вдячних клієнтів та завжди гарний відпочинок. А відтепер мандрувати за кордон стало ще зручніше.  До речі, зараз у нас триває безпрограшна лотерея, де кожен отримає гарантовану знижку на літній відпочинок. Думаєте, куди поїхати відпочивати — туристичне агентство "Галопом по Европах" спробує допомогти вам у вирішенні цієї непростої дилеми. Будапешт і Прага, Барселона і Париж, Амстердам і Відень чекають на вас. Тижневі програми, індивідуальні тури, тури вихідного дня від турагенції "Галопом по Європах" не залишать байдужим нікого.

 

4 – та група – туристичне агентство «Diamond Travel».

http://www.stejka.com/cache/800_600_max/en2rq38swx.jpg

Компанія "Diamond-travel" рада вітати вас у себе в гостях! Ми пропонує вам щодня сотні різноманітних спецпропозицій у всі куточки світу і «горящі» тури, автобусні та авіа тури по цікавих містах Європи, якісний сервіс обслуговування клієнтів, мобільність менеджерів, співпрацюємо з провідними туроператорами, замовлення авіаквитків і оформлення шенгенських віз. Наша команда складається з 5 досвідчених, висококваліфікованих фахівців, які дадуть відповіть на всі Ваші запитання, допоможуть підібрати саме той відпочинок, який запам'ятається Вам на все життя. Разом ми прагнемо накопичити безцінний досвід, досягти високої якості обслуговування і заслужити вашу довіру.
2. Основна частина. Заочна подорож Європою. Презентація творчих робіт.

Європа – континент з тисячолітньою історією, багатою культурною спадщиною, з красивими куточками природи планети. Народи Європи з їх різноманітними традиціями, культурами і мовами складають більш ніж 7% світового населення. Історична спадщина Європи відбивається в доісторичних наскельних малюнках, грецької та римської старовини, мавританської архітектури, середньовічних фортецях, що відносяться до епохи Відродження, палацах і химерних церквах. Сучасна Європа приваблює мандрівників яскравими містами, барвистими культурними святкуваннями, зимової та літньої спортивною програмою, різною кухнею, а також різноманітними видами відпочинку.

Уявіть ситуацію: ваші знайомі хочуть придбати туристичну путівку до однієї із країн Європи і просять вас, як знавця, порадити, чи варто їм подорожувати цією країною. Зробіть рекламу. Отож, кожне туристичне агентство підготувало цікаву розповідь про країну Європи. Давайте здійснимо «мандрівку» деякими європейськими державами.

1-ша група – туристичне агентство «Навколо світу».

Ми пропонуємо вам відвідати  країну де здороваються люди один з одним «гутен так», де колір прапора чорно-червоно-жовтий, де столицею є місто Берлін, де президент Йоахім Гаук а канцлером Ангела Меркель. Ви мабуть здогадались як називається ця країна?  Так, ми вирушаймо у віртуальну подорож по Німеччині! Ми познайомимо Вас із деякими з її найцікавіших міст, багатих на історію та культуру. Ми завітаємо до замків і фортець і зануримося в чарівну природу. Грошова одиниця -  євро . Національне свято 3 жовтня (День Німецької єдності) Офіційні мови: німецька (державна), датська, фризька, сербська. Національною стравою є ковбаски.

Берлін — столиця та найбільше місто Німеччини. Розташований на сході країни. Населення міста близько 3 млн. осіб. Одне з найкрасивіших міст Німеччини і Європи.

Візитною карткою міста є Бранденбургзьскі ворота (1788-1791 рр.) з контрольно-пропускним пунктом "Чарлі" – одним із символів "холодної війни" (зараз – музей). Біля західної стіни пункту збережена ділянка “Берлінської стіни”, яка розділяла місто впродовж 28 років. Довжина стіни складала близько 155 км (43 км доводилися безпосередньо на місто), а висота досягала близько 4 м. При об'єднанні країни стіна, яка була оснащена 293 сторожовими вежами, 57 бункерами та обплетена багатьма сотнями кілометрів колючого дроту, була демонтована, а її уламки перетворилися на сувеніри.

Дуже привабливими є собор Св. Хедвіга (1747-1773 рр.), будівля Арсеналу (1695-1706 рр.), собор Св. Миколая у готичному стилі (XIV ст.), найбільший у світі Берлінський зоопарк, будівля Цойгхауза (Німецький історичний музей), готична церква Марієнкірхе та ін. Практично наново були відбудовані такі відомі пам'ятки міста, як Німецька державна опера, Рейхстаг (1884-1894 рр.), вулиця Унтер ден Лінден, замок Бельвью (1785 р.), церква Кайзер-Вільгельм-Кірхе, замок Шарлоттенберг (XVII-XVIII ст.) та цілі квартали класичних будівель XVIII-XIX століть.

Безліч нових споруд надали місту неповторного сучасного вигляду – Берлінська телевежа (365 м), ботанічний сад, комплекс пам'ятників загиблим солдатам Червоної армії – Трептов-парк, Ханзафіртель, театр дес Вестенс, міська бібліотека, міжнародний конгрес-центр, Філармонія та ін. Також цікавими є палац Фрідріхштадтпалас, Шенебергська ратуша, Александерплатц, відома Червона Ратуша, фонтан “Нептун”, зал Конгрессхалле, площа Емст-рейтер, Нова Синагога, площа Брайтшайдплатц, будівля штаб-квартири таємної поліції НДР – "Штазі", годинник "Земна куля" та ін.

У місті зосереджено понад 80 музеїв, які знайомлять відвідувачів із розвитком цивілізації Європи та Далекого Сходу впродовж шести тисячоліть; зберігаються такі всесвітньо відомі шедеври, як бюст Нефертіті, Пергамский вівтар, зібрання картин Рембранта. З архітектурних пам’яток і визначних пам’ятників слід зазначити: Бранденбургскі ворота, будівлю Рейхстагу, палац Шарлоттенбург, монумент-колону Перемоги Зігесзойле із статуєю Богині перемоги Вікторії, Курфюрстендамм, Олімпійський стадіон, Зоологічний сад, Александерплац, Потсдам, палац Сансуси.

В східній частині міста. розташовується будівля Рейхстагу на площі Республіки. Зараз в ньому засідає німецький парламент бундестаг. Будівля була побудована в 1884-1894 рр. за проектом архітектора Пауля Валотта. В 1933 р. воно постраждало від пожежі, а в 1945 р. було сильно зруйноване. В 1961-1971 рр. будівлю Рейхстагу відновили. Парламентські засідання стали знов проводиться в ньому тільки з 1999 р. Внутрішні приміщення Рейхстагу були повністю переплановані.

Головною вулицею не тільки східної частини, але і всього Берліна є бульвар Unter den Linden (Під липами). Він проходить від Бранденбургських воріт (Brandenburger Tor) до Палацового мосту (Schlossbrucke).

За наказом курфюрста Бранденбургського Фрідріха-Вільгельма з династії Гогенцоллернів, в середині XVII ст. ця вулиця була засаджена 2000 горіхових і липових дерев. За довгий період історії на цій вулиці зводилися одні з кращих будівель Берліна. Серед них будівля Німецької державної опери (Deutsche Staatsoper), будівля Російського посольства (Russische Botschaft), будівля колишньої гауптвахти (Neue Wache), університет ім. Гумбольдта (Humboldt-Universitat), будівля Zeug-haus, в якій зараз знаходиться Музей німецької історії.

На площі Bebelplatz в 1747-1773 рр. був зведений головний католицький храм Берліна – собор Св. Хедвіга (St. Hedwigs Kathedrale) (архітектор В. Кнобельсдорфа).

На вулиці Rathausstrasse, 15 знаходиться Rotes Rathaus, (Червона Ратуша) – офіційна резиденція бургомістра міста.

На площі знаходиться фонтан Дружби народів Brunnen von Vkerfreundschaft та Телевізійна вежа Fernsehturm заввишки 368 м з кафе і оглядовим майданчиком на висоті 203 м.

В західній частині Берліна розташувався Tiergarten, найбільший парк міста.  Під час війни парк був майже зруйнований. Його відновлення почалося в 1949 р. На території парку розташований палац Бельвю  і Будинок культур світу. В палаці розташовується резиденція федерального президента. В 1864-1873 рр. на згадку про перемогу в Прусько-датській війні в парку була встановлена колона перемоги. Її вінчає статуя Золотої Вікторії .На колоні Перемоги є оглядовий майданчик.

Палац Шарлоттенбург (Schloss Charlottenburg) – пам'ятка архітектури, виконана у стилі бароко та рококо. Над створенням цієї резиденції працювали багато видатних архітекторів. Тут є велика оранжерея, театр Також на території комплексу знаходиться декілька музеїв світового значення. До них відноситься Музей фарфору з незвичайною колекцією виробів з японського і китайського фарфору, Музей предметів, знайдених Шліманом під час розкопок Трої.

В південно-західній частині міста знаходиться музейний комплекс Далем. Тут знаходиться Етнологічний музей, Музей індійського мистецтва, Музей східно-азіатського мистецтва, Музей європейських культур.

Палац Кепеник Schloss Кореnick знаходиться на палацовому острові. Він унікальний тим, що зберігся в первісному вигляді повністю з 1700 р. В цьому палаці відкритий Музей прикладного мистецтва.

На заході міста в районі Spandau збереглася кріпосна споруда XVI ст. – Цитадель Шпандау. Башта Цитаделі вважається найдавнішою архітектурною спорудою, що збереглася в Берліні.

В 2005 р., в самому центрі Берліна, прямо під вікнами Рейхстагу, був відкритий пам’ятник – Меморіал пам'яті жертв Холокоста. Його архітектор – Петер Айзенман. Пам'ятник займає територію в 19000 м2. На цій площі стоять 2711 бетонних стел на згадку про вбитих під час Другої світової війни євреїв.

Неменше цікавими є міста Франкфурт-на-Майні, Дрезден, Мюнхен, Штутгарт, Дюсельдорф, Кельн, Гамбург, Бремен, Лейпціг.

2 – га група – туристичне агентство «Мавіді».

А ми пропонуємо відвідати країну де радо зустріне вас королева Єлизавета ІІ зі словами «хелоу», де традиційною стравою фарширована індичка та пудинг, де національною валютою є фунт стерлінг. Ви мабуть здогадались це одне з найкрасивіших міст Туманного Альбіону і всієї Європи – місто Лондон. Якщо ви склали свої уявлення про лондонську погоду з книг Конан-Дойля – безумовно, вам дуже цікаво буде дізнатись про те, що в останнє десятиріччя клімат у місті змінився і стало набагато тепліше (навіть взимку температура рідко опускається нижче нульової позначки).

20 мільйонів туристів – саме стільки приймає столиця Об’єднаного Королівства кожен рік. Щоб не помилитися з часом візиту, радимо вам вирушати до Лондона або навесні, коли все місто починає зеленіти і цвісти, або в пік сезону – з травня по липень, і тоді ви знайдете в британській столиці численні театральні вистави, а також різного роду виставки.

Туристу, що вперше потрапив в це місто, потрібно багато часу, щоб відвідати хоча б “обов’язковий мінімум” самих цікавих лондонських місць. Але враження від цього варті витраченого часу. Встигнути побувати скрізь вам допоможе транспортна інфраструктура міста – вона неймовірно потужна. В якості транспорту можна обрати собі все що завгодно: від звичайної підземки і електричок до класичних двоповерхових автобусів і чорних “кебів”.

Сама зелена столиця Європи навесні зустріне вас у всій своїй красі. Чого тільки варті знамениті королівські сади Кью і Лондонський центр водних угіддь! Навіть у звичайнісіньку прогулянку одним з численних лондонських парків можна знайти багато вражаючого і незабутнього.

Відправним пунктом екскурсій більшості туристів можна вважати Трафальгарську площу, що стала перетинанням самих перших міських вулиць. Повернувши на південь, ви зустрінете низку урядових будівель: палаци Парламенту і абатства Вестмінстер, Уайт-хол, а також знаменитий на весь світ Біг Бен. На захід від площі розташувався Гайд-парк – один з найбільших в світі парків, а також парк “Кенсінгтонських сади”, що оточує однойменний замок.

Якщо ви бажаєте придбати сувеніри або здійснити інші покупки – ласкаво просимо на Оксфорд-стріт – вулицю, в усьому світі відому своїми численими магазинчиками, ціни в яких “не кусаються”, на відміну від фешенебельних магазинів на Піккаділлі або вулиці Ріджент. Поруч з Піккаділлі розташований Грін-Парк і Букінгемський палац, біля якого кожен день в період з квітня по серпень відбувається, напевно, найвідоміша процедура в Лондоні – зміна варти (в решту місяців зміна відбувається через день).

У Блумсбері розташовані Британський музей і бібліотека. Там має побувати кожен, хто знаходиться в Лондоні, адже в музеї зібрана найбільша колекція стародавніх реліквій, а читальна зала бібліотеки може затьмарити собою всі її книги.

На схід Трафальгарській площі знаходиться діловий центр Лондона – Сіті, в якому розташовані будівлі Банку та Лондонській біржі. Однак цей район відомий не тільки своїми офісами, а й собором Святого Павла, а також похмурим і величним Тауером і Тауерським мостом.

Якщо йти на південний схід від Вестмінстера – ви потрапите в район Челсі, в якому можна побачити знаменитий військовий госпіталь і стадіон «Стемфорд Брідж», де виступає не менш знаменитий футбольний клуб “Челсі”. Любителям футболу взагалі є на що подивитись в Лондоні, адже родом звідси одразу п’ять клубів, які виступають в Англійській Прем’єр-Лізі: “Арсенал”, “Челсі”, “Тоттенхем”, “Фулхем” та “Вест Хем”. І це тільки в сезоні 2010-2011, який виявився далеко не найбільш широко представленим лондонськими клубами.

Багато хто вважає своїм обов’язком зазирнути в один з лондонських пабів, які шануються у всьому світі. Найкращі паби розташовані вздовж річки Темза. Там, окрім традиційної для Англії кухні, вам запропонують ще й шикарний вид на річку.

Поет Семюель Джонсон став автором відомого вислову, що чи не найкраще характеризує Лондон: “Якщо ви втомились від Лондону – це значить, що ви втомилися жити”. Кожен, хто відвідав це місто, особисто переконувався у правоті Джонсона.

3 – тя група – туристичне агентство «Галопом по Європі».

А ми познайомимо вас з країною – сусідкою, де люди вітаються «джень добрий», де національною валютою є  злотий, а національною стравою є «журик» (супчик). Ми з вами побуваємо у Польщі. Столицею Польщі є місто Варшава. Але ми відвідаємо з вами  найдавніше місто яке розташоване на півдні Польщі і є перлиною національної культурної спадщини, місто якому  присвоєно звання Європейського і яке найохочіше відвідують туристи – це  Краків. Центр Кракова внесено до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.
Він з гідністю виконував функції столиці і резиденції королів. Це надзвичайне місто, що лежить над Віслою – найбільшою з польських рік, приваблює туристів із усього світу.

Тут розташувався знаменитий Вавель, резиденція, де відбувалися церемонії коронації польських монархів; костьол Діви Марії з унікальним вівтарем роботи нюрнберзького майстра Віта Стоша; центральна площа Ринку – найбільша площа середньовічної Європи (4 га); Казімєж – особливий мистецький район Кракова, у минулому окреме єврейське місто; Ягеллонський державний університет – один із найстаріших університетів у Європі і один з найбільших в Польщі, постійний переможець усіх польских рейтингів та топ-10 рейтингів  вищих навчальних закладів Східної та центральної Європи.
 

У краківському Старому місті збереглася середньовічна система забудови. Він був оточений кріпосними стінами, на місці яких в даний час знаходяться Планти – оригінальний за формою парк. З колишніх фортифікацій зберігся чудовий фрагмент з Флоріанськими воротами, декількома баштами і Барбаканом.

Краківська Площа Ринок – серце міста. Її прикрашають криті торгові Суконні ряди (Sukinnice), готичний костьол Діви Марії (Mariacki), невеликий костьол св. Войцеха, башта Ратуші (в підземеллях якої донині збереглися середньовічні кімнати тортур, а нині є театральна сцена і кав’ярня); все це оточують казкові кам'янички, кожна із своєю давньою і цікавою історією. Ринкова площа є однією з найбільших площ Європи, а першою впадає в очі будівля, при виході на неї є двухбашенний Маріацький костел, у вікно більш високої, сигнальної вежі, з якої щогодини висовується позолочена труба,  починають литися звуки хейналу, але кожен раз трубач не дограє мелодію до кінця. Якщо вірити ще одній існуючій в Кракові легенді, то в XIV столітті тодішній “колега” цього трубача першим помітив  наближаючу до міста орду ворогів, попередив городян хейналом, але дограти його не встиг – горло йому пронизала татарська стріла. Сьогодні трубач, звичайно ж, не корчиться, роблячи вигляд, що його підстрелили – навпаки, весело посміхається і махає рукою туристам, які стовпилися на площі.Посеред Ринку – пам’ятник Адаму Міцкевічу, під яким всі традиційно всі домовляються про зустрічі.

Уздовж вулиць, що ведуть від площі Ринку та оточують її, зосереджено майже все, що створює настрій і неповторний клімат міста. Це і цінні пам'ятники архітектури – костьоли, монастирі, кам'яниці міщан, університетські будівлі. Тут також розташувалися музеї з витворами мистецтва, чимало з яких є раритетними. У 36 краківських музеях знаходиться понад 2 млн. експонатів, тобто більшість ресурсів всіх музеїв в країні. Ресторани і кав’ярні Кракова випереджають один одного оригінальним оздобленням, досконалим меню та розважальними програмами.

Краків має свій королівський шлях. Так як колись урочисті кортежі монархів, послів та достойних гостей, так сьогодні прямують ним любителі старого Кракова і туристи. Свій початок він бере на площі Яна Матейка, через готичний Барбакан і Флоріанські ворота, вулицею Флоріанською, де постійно збираються художники і експонують свої роботи, через Ринок повз ренесансні фасади його кам’яниць, далі вулицею Гродською з її бароковими оздобами та костьолом святих Петра і Павла і на кінець – середньовічною, найбільш мальовничою, вуличкою Канонічною можна дійти до Вавельського узгір’я. 

Вавельське узгір’я знаходиться в кількохсот метрах від Ринкової Площі, королівський замок, височіє над Віслою і містом. Замок, побудований на початку 16 століття в стилі ренесансу. Для польської державності це місце особливе – символ гідного минулого і могутності колишньої Речі Посполитої. Зараз Вавель – чи не найголовніший туристичний об’єкт Кракова, який користується найбільшою популярністю. В ньому розташовані багатющі зібрання творів мистецтва. До найцінніших експонатів відноситься колекція 138 гобеленів роботи брюссельських ткачів. Кожен, хто відвідує Краків, повинен побачити Ренесансні галереї Замку та прекрасні королівські палати, оздоблені арабськими гобеленами.

До Замку прилягає Вавельський Кафедральний Собор, що є не лише прекрасною пам’яткою, але й діючим костелом, а також національним пантеоном, де поховані багато королів, національних героїв, поетів.

Біля підніжжя Замку, над самою Віслою, є печера Краківського Дракона. Запитайте у кракусів (мешканців Кракова) – кожен розповість вам легенду про цю дихаючу вогнем потвору, яка пожирала найвродливіших польських дівчат. Історія дуже схожа на українську легенду про Кирила Кожум’яку. Українського Змія було переможено у водах Дніпра, а Краківський Смок луснув на березі Вісли. Нині він є одним із символів Кракова – зовсім не страшний, у сучасних скульптурах він часто усміхнений, іноді навіть вбраний у краківську шапку-конфедератку. 
Безсумнівно цікавою для туристів є дільниця Казімєж у Кракові. Останнім часом вона навіть сперечається із Ринковою Площею за популярністю. Сюди приходить неабиякий турист, а той, що шукає особливого творчого натхнення. У лабіринтах вуличок Казімєжа можна перенестися у світ культури на всяк вибір. Колишнє єврейське місто-сусід Кракова, нині притягує шанувальників і виконавців музики, акторів, поетів. На Казімєжі щороку наприкінці червня – на початку липня проходить Фестиваль єврейської культури, який користується великою популярність.

4 – та група – туристичне агентство «Diamond Travel».

Ми відвідаємо країну де люди вітаються словами «бунжур», де національною стравою є круасани , країну – закоханих Францію. І наша подорож буде у найелегантнішу і найромантичнішу столицю - Париж. Краса і чарівність злилися воєдино в її столиці. Париж - торговий центр Франції. Кожен десятий житель столиці зайнятий у торгівлі. Крім великих універсальних магазинів і безлічі дрібних крамниць, у місті десятки ринків. Найбільший з них - Центральний ринок. Париж - одне з найкрасивіших міст світу і найбільших у світі центрів туризму. Своєю красою, вишуканим стилем і розкішшю Париж надихає артистів і мислителів.

 Париж - головне місто історичної області Іль-де-Франс розташований на річці Сена, яка тече через місто зі сходу на захід з населенням більше 9,5 млн. чоловік.  Побачити Париж і померти. Стільки разів ми повторювали цей вираз в надії хоч краєчком ока побачити це прекрасне місто - столицю мистецтва та архітектури, пам'ятників історії і старовини, моди і витонченого стилю. Париж притягує до себе людей різного віку, зачаровує, завдяки неповторній атмосфері старих вулиць Латинського кварталу, Набережних з букіністами, неквапливому течією життя на алеях Люксембурзького саду, спрямовуються вгору сходах Монмарта.

З цим містом пов'язані імена багатьох знаменитих людей: Тулуз-Лотрека, Ренуара і Море, Гюго і Дюма, Верлена і Кокто. До цього дня на вулицях Парижа можна зустріти відомих артистів, поетів, письменників  Улюбленим місцем спілкування парижан незмінно залишаються ресторани і кафе, окремі столики яких розташовуються прямо на вулицях міста. У центрі Парижа багатолюдно до самого пізнього вечора. Зайдіть в кафе  і можливо за сусіднім столиком буде снідати Жан-Поль Бельмондо або Жерар Департа.

Собор Паризької Богоматері (1163-1257) –Нотр Дам де Парі – перебуває у серці Парижа, на острові Сите. На площі перед собором перебуває бронзова дошка 0 км, від якої розраховані всі основні дорожні відстані Франції.

Ейфелева Вежа є сучасним символом Парижа, її видно із багатьох куточків південно-західній частині міста. Її висота 300 м, а вага сталевих конструкцій 9тис.т. Побудована спеціально для Всесвітньої виставки за планом вежу мали знести через 20 років тому після будівлі, але розвиток радіо, а трохи пізніше й телебачення врятували цю пам'ятку архітектури та зберегли її донині. У перші роки  існування до неї в повному обсязі ставилися однозначно: казали, що вона естетична і вписується в історичну частина міста, але потім до неї звикли - вона почала найголовнішою туристичною визначною пам'яткою. Ейфелева вежа удвічі більша бані собору Святого Петра у Римі та єгипетських пірамід в Гизі. До 1930 у неї найвищим спорудою у світі. Після установки у ньому радіотелевізійної антени її висота складає 322 метри.

Єлисейські Поля - головний проспект французької столиці - закінчуються Тріумфальної аркою, іншим символом Парижа, з’єднана  з Площею Злагоди, зі східного боку якої примикає сад Тюїльрі, розбитий в французькому стилі, і далі у тому самому напрямку, знаменитий Лувр - одне з архітектурних домінант історичного центру міста.Грандіозний будинок із вишуканими фасадами, фронтонами і внутрішніми двориками - багатовікова резиденція французької королівської сім'ї.  З 1791 - художньому музеї, у якому зібрано найунікальнішу колекцію у світі творів художнього мистецтва епохи Відродження, , давньоєгипетських, античного і західноєвропейського мистецтва. У основі колекції Лувру - колишні королівські збори, націоналізовані колекції монастирів і доходи приватних осіб. Збори поповнювалося з допомогою трофеїв наполеонівських походів, закупівель за кордоном, численних пожертвувань. Нині одне із найбільш багатих світових музеїв, який зберігає чимало шедеврів знамениту «Джоконду» Леонардо-де- Вінчі.

У Парижі три виду громадського транспорту: метро, автобуси і фунікулер, у якому можна піднятися однією з наймальовничіших пагорбів Парижа – Монмартр, який перекладається «Холм мучеників». Так назвали честь Святого Дені, страченого тут разом з іншими християнами в III столітті н.е. Його вінчає білосніжна базиліка Сакре-Кер (діюча церква). Звідти весь Париж відкриється перед вами, як у долоні. Монмартр - колишнє передмістя. Повстання на Монмартрі 18 березня поклало початок Паризької комуні 1871 року. З вершини пагорба відкривається прекрасний вигляд на Париж. І  у наш час на Монмартрі живуть і працюють художники, відразу ж продають свої картини і пропонують перехожим намалювати їх портрет.

У місті багато великих й малих палаців, особняків, площ, приваблюючих неповторною красою: Люксембургский палац, де засідає сенат, Елисейский палац - резиденція президента республіки, майдан  Злагоди і Будинок Інвалідів, у якому спочиває прах великого Наполеона. Чудова колекція полотен імпресіоністів та інших живописців XIX-XX ст. зібрано в переробленому з залізничного вокзалу музеї Орсе.

Париж воістину зелене місто. Крім державних садів Тюїльрі, Ботанічного і Люксембурзького садів, Пале - Руаяль і Інвалідів, муніципалітет відає Булонський і Венсенському лісами, а також 413 парками, скверами та алеями, причому 150 гектарів з них були створені за період після 1977 року.

У паризьких садах завсідники відчувають себе, як вдома. Кожен сад, сучасний сквер або старовинний парк мають свої традиції. «Сад повинен розташовувати до спілкування, але він повинен зберігати частку таємниці та мрії», - кажуть французи. Тому для закоханих - свої лави (у Парижі вони зазвичай дерев'яні або чавунні), для гравців в петанк - свої майданчики, а для любителів музики - музичні кіоски. Для дітей - ігрові майданчики, лялькові театри, прогулянки на поні, каруселі та кіоски з солодощами.                                 Париж різний, але для кожного він несе щось особливе, своє щось неповторне і вабить, що змушує нас знову і знову повертатися в це дивне місто.

3.Закріплення.

Отже, ми з вами заочно відвідали чотири європейські країни. Кожне агентство гарно справилося із завдання, молодці. А зараз я пропоную закріпити свої знання.

3.1. Гра «Впізнай країну»

Прослухайте, будь ласка, пісню і скажіть з якої країни вона лунає.

  1. Едіт Піаф «Падам»
  2. Happy birthday.
  3. Польська пісня.
  4. Guten tag! Guten tag!

3.2. Гра «Знайди назву».

У кожного агентства є конверт. Відкрийте його. Вам потрібно  знайти назву до кожного малюнка, з’єднати малюнок з назвою і відгадати країну.

1-ша група – туристичне агентство «Навколо світу». (Польща)                                2 – га група – туристичне агентство «Мавіді». (Франція)                                                   3 – тя група – туристичне агентство «Галопом по Європі». (Англія)                                  4 – та група – туристичне агентство «Diamond Travel». (Німеччина)

4. Підсумок.

Наша віртуальна мандрівка закінчується. Вам ще рости і рости! І ман­друвати по світу, дбати про добробут своєї Батьківщини. Україна має всі пе­редумови, щоб стати в один ряд із європейськими державами, бо, як ска­зав наш колишній Президент Віктор Ющенко: «Ми не є сусідами Європи, ми є цен­тром Європи...».

Історично саме Європа стала регіоном миру, в якому сформувався потужний інтеграційний територіально-економічний комплекс. На такій маленькій території існують 44 держави, економіка і культура яких тісно переплітаються між собою. Європа змінює своє обличчя, а наша Україна знаходиться в епіцентрі цих змін, доводячи своє прагнення називатися Європейською державою. Тому кожен із нас може з гордістю сказати: «Я – європеєць!»

 

 

 

D:\з документів______________________________________________________________________\фото 3 клас\квк про здоровя\IMG_6664.JPG D:\з документів______________________________________________________________________\фото 3 клас\квк про здоровя\IMG_6660.JPG    D:\з документів______________________________________________________________________\фото 3 клас\квк про здоровя\IMG_6654.JPG

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Середа Оксана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
31 січня 2018
Переглядів
12046
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку