Виховний захід "Попелюшка класу"

Про матеріал

Сценарій свята для дівчат рекомендовано для 5-7 класу. Можна використати рекомендовані конкурси, а також запропонувати власні в залежності від здібностей учасниць.

Перегляд файлу

ПОПЕЛЮШКА КЛАСУ

В  ІІ – Хто з нас, хлопців, не оглянеться, побачивши на вулиці струнких, довгоногих, з красивими фігурами, симпатичними обличчями й чарівними усмішками дівчат?

В І – Що не кажіть, Україна славиться красунями. Здавна в усьому світі славились українські дівчата. Їм в усі віки були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість, ввічливість, багата фантазія і, звичайно ж,  велика шана, любов і повага до рідного краю.

В ІІ.  З давніх-давен   вроду  українських дівчат порівнювали з трояндами, які розпускаються сонячним ранком, ваблять до себе зрошеною росою ніжних пелюсток, їхня бадьорість нагадує перші промінчики сонця.

В  І.  А пригадаймо Роксолану. Це дівчина своєю вродою, чарівністю підкорила півсвіту. Ясним розумом дочка Ярослава Мудрого Анна заполонила серце французького короля Генріха. Я думаю, ви згодитесь, що врода це не основне. Для того, щоб бути гарною жінкою  не достатньо лише вроди, потрібно бути  моторною, розумною, веселою, хазяйновитою. 

В  ІІ – Тільки такі дівчата і навчаються в нашому ліцеї.

В  І. Сьогодні чудовий день. Я сподіваюсь у вас гарний настрій ?

В ІІ. Сьогодні  до нас завітало свято! Ми раді бачити вас на нашій  шоу-програмі “Міс класу 2016”.

В І.Саме сьогодні ми повинні визначити, хто з чарівних учасниць завоює  цей почесний титул і кому одягнемо корону Королеви краси.

В І. Мушу визнати, що в нас всі дівчата просто чарівні, але з них ми маємо вибрати одну, а як це складно, бо в кожна  з них  смілива, відважна, завзята, неординарна особистість.

В ІІ.   Щоб це змагання було чесним,

Ми оберемо журі почесне.

Поглянемо разом з вами, друзі,

Хто буде в цім почеснім крузі .

В І. А до речі, кажуть, що наші дівчата – найкрасивіші дівчата в світі (До глядачів) Це правда? А саме до кінця нашого шоу ви повинні вибрати ту єдину, яка і стане «Міс глядацьких симпатій». Для цього потрібно всього лишень вписати номер учасниці, яка вам до вподоби, у бюлетень.

В ІІ.  Вони найкрасивіші, найрозумніші, найпривабливіші, найталановитіші, найчарівніші…ну справжні принцеси.

В І. Отже, перейдемо до першого конкурсу «Привіт, це я!» 

В ІІ. Ну, краса... в загальному, це гарна зовнішність людини, досконалі і витончені форми її тіла, гарний одяг, який підкреслює гармонію дивовижного витвору природи і витвору рук людських, вміння себе подати, талант, розум... особливо розум

В І.  Отже, наступний конкурс нашого шоу – «Розумниця».

В ІІ. Дівчатам буде поставлено ряд питань, на які вони повинні дати повну, вичерпну, змістовну та оригінальну відповідь або пояснити значення прислів’їв та приказок. Ну, що ж,  дівчата щасти вам.

В І.  (виходить до дівчат з кошиком і питаннями)

РОЗУМНИЦЯ.

  1.   Якби ти спіймала золоту рибку і вона б запропонувала тобі виконати твої бажання, щоб ти попросила в неї ?
  2.   Якби ти мала чарівну паличку, як у доброї феї з казки про Попелюшку, то до чого б ти доторкнулася, щоб змінити світ у першу чергу ?
  3.   Чи змогли б жінки взяти владу у свої руки і керувати світом ? Чому ти так вважаєш ?
  4.   Якби ти зірвала джек-пот  Супер лото і одержала б  силу-силенну грошей, на що б ти їх витратила ?
  5.   Якби ти зустрілась з інопланетянами і вони попросили тебе  одним словом охарактеризувати землян, на яку б рису землян ти вказала би в першу чергу ?
  6.   Яке бажання замовила джину із лампи Алладина для виконання?

В І. Ми безмежно раді, що наші дівчата не тільки вродливі, але і розумні, і винахідливі, і дотепні, і оригінальні, тобто, справжні красуні, або як прийнято називати у цілому світі, – справжні леді.

В ІІ.   Тож саме для них звучить пісня.

В І. Людей, у яких немає взагалі ніяких талантів, не буває. Кожен може в чомусь досягти успіху.

В ІІ.  Головне - вчасно встати на свою стезю і не витрачати час і сили на те, до чого душа не лежить, оскільки так можна  розчаруватися в собі і розчарувати оточуючих, які покладають на тебе великі надії.

В І.  Третім конкурсом нашої програми буде – «Мій талант». За умовами цього конкурсу кожна конкурсантка повинна продемонструвати різні сторони свого таланту.

В ІІ.   Послухай, а ти знаєш, як з’явилася жінка на світ?

В І.   Звичайно. Бог наслав на чоловіка сон, і коли той міцно спав, з ребра Адама зробив Єву.

В ІІ.   А мені відома цілком інша версія. Ось прослухай. Після того як до Бога звернувся чоловік і поскаржився на свою нудьгу, Бог замислився, з чого ж зробити жінку, якщо весь людський матеріал пішов на чоловіка. І тому став створювати жінку з кількох яскравих променів сонця, всіх чарівних фарб зорі, задумливого смутку, краси лебедя, грайливості кошеняти, граційності газелі, притягальної сили магніту.

В І.   Все змішав і додав: в’їдливості мухи, впертості осла, зажерливості акули, ревнощів тигриці, мстивості пантери, кровожерливості п’явки, дурману опіуму та невблаганності стихії.

В ІІ.   Цю жінку Бог вручив чоловікові зі словами: "Бери її такою, якою вона вийшла, і не намагайся її переробити. Зазнавай щастя з нею впродовж життя та терпи муки від неї до самої смерті ”.

В І.   Ця легенда - жарт, але у ній є й доля істини, адже жінка – це одвічний біль і одвічна втіха. Вона може перетворити життя і на рай, і на пекло. А ще вона може з нічого зробити скандал і зварити обід.

МАЙСТРИНЯ

10 повітряних петель – сплести ланцюжок.

Пісня.

Краватка.

Рима.

В ІІ. Бо кожна жінка по своїй суті – справжня господиня. Тому ми і пропонуємо до вашої уваги наступний конкурс «Господиня».

Я ВАРЕНИЧОК МАЛЕНЬКИЙ МАЮ ДРУЗІВ ЧИМАЛЕНЬКО.

В І.   У результаті підрахунку ваших голосів буде визначена дівчина, яка стане володаркою титулу “Міс глядацьких симпатій”. Зараз наші помічники пройдуть залом із скриньками для голосування, а ми попросимо вас всіх дружно проголосувати. Домовились?

В ІІ.   Для вас наступний художній номер

В І. Яка маленька дівчинка не мріє стати принцесою? Але ж це тільки на перший погляд здається, що бути принцесою так легко!

В ІІ.   Зважте самі: численні прийоми... Тугі корсети...

В І. ... Довгі бали, на яких обов’язково знайдеться заморський принц, який просить вас неодмінно виконати його улюблену пісню або ж потанцювати з ним справжнісіньку королівську кадриль!

В ІІ. З цього випливає, що в кожної принцеси, яка поважає себе, обов’язково повинен бути свій кавалер, яким вона зможе вразити присутніх найвишуканішого балу!

В І. Отже, пані та панове! Дозвольте запросити вас на справжнісінький світський бал!

В ІІ. Де, як не на балу, ви зможете побачити стільки справжніх Леді!

В І. Вони прекрасні у своїх легких сукнях, вони граціозні, і здається, що вони зовсім не йдуть, а летять . Вони бездоганні.

В ІІ. Отож, ми представляємо на ваш суд конкурс під назвою “Принцеса на горошині”!

Виступ переможниці

В І. Що ж, на жаль, навіть найчудовіший вечір добігає кінця і від його закінчення нас відділяють тільки декілька хвилин. То ж давайте ж іще раз привітаємо наших учасниць бурхливими оплесками!

В ІІ. Шановні наші красуні! Ми вітаємо вас всіх. Нехай щастить вам у житті, чистих рос вам, мудрої думки, краси і нев’янучої вроди. Будьте завжди впевнені у собі і знайте, що кожна з вас – найкраща.

Ведучий 1. У кожній квітці своя чарівність. Так само, як у кожній дівчині  Треба лише вміти бачити. Треба вміти дивитись . Якщо ви і в кожній конкурсантці є також своя неповторність.

Ведучий 2.  Отже, є на Україні справжні красуні. Сподіваємось, що вони прославлять, і на весь світ наші національні і культурні традиції, красу української Берегині.

 

Вікторина для вболівальників

  1. Яких каменів немає в морі? (сухих)
  2. На яке дерево сідає ворона після дощу? (на мокре)
  3. Мамина мама. А нам? (бабуся)

4. Що можна бачити з закритими очима? (сон)

5. Як одним словом можна замінити: зима, весна, літо, осінь? (рік)

6. З якого посуду нічого не можна з’їсти? (з порожнього)

7. Яким стане білий камінь, якщо вкинути його в Чорне море? (мокрим)

8. Що у світі найшвидше? (думка)

9. Ким бігала корова, як була маленька? (телям)

10. Що стоїть між вікном і дверима? (буква і)

11. Якою косою не можна косити? (дівочою)

12. Скільки горобець робить кроків за 7 років? (жодного – він стрибає)

 

1

 

doc
Додано
25 березня 2018
Переглядів
821
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку