Виховний захід «Україна – це Європа»

Про матеріал
Україна – наша рідна країна. Це та земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Україна – це тихі води і ясні зорі, зелені сади біля хати, лани золотої пшениці.Україна – розкішний вінок з рути і барвінку, що над ним світять золоті зорі.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Педагог-організатор

Бандурського ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Л.П.Росовська

 

 

Мета: сприяти формуванню громадянської позиції, причетності до європейських цінностей і європейського громадянства,  усвідомлення власної  ролі й значення в житті суспільства, розширювати знання учнів про європейські країни, традиції, звичаї.

 

Хід заходу

На фоні музики Т.Кароль  «Україна – це ти»

Слово вчителя.

Сьогодні ми зібралися з вами на засідання  дитячого патріотично-дискусійного  клубу «Мередіан». 

Україна – це Європа? (Слайд 1)

  Вчитель: Україна – наша рідна країна. Це та земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші   батьки, де жили наші предки. Україна – це тихі води і ясні зорі, зелені сади біля хати, лани золотої пшениці.Україна – розкішний вінок з рути і барвінку, що над ним світять   золоті зорі.

 

Питання: А що, дітки, Україна для кожного з Вас?

( це рідний край, де я народився, живу, де живуть і працюють мої батьки; це земля,  на якій народився видатний український поет і художник Т.Г.Шевченко; це ліси та парки, гори, ріки і степи; це вулиця, на якій я живу, школа, мої друзі; це моя родина: тато, мама, сестричка, бабуся, дідусь, рідна домівка)

 

Хлопчик

                                 Буває, часом сліпну від краси.

                                 Спинюсь. Не теплю, що воно за диво -

                                 Оці степи, це небо, ці ліси.

                                 Усе так гарно, чисто, незрадливо,

                                 Усе,  як є – дорога, явори.

                                 Усе моє – все зветься Україна.

 

Вчитель. Ми побуваємо з Вами в різних куточках України. А допоможе нам в цьому незвичайна електронна книга «Моя Україна». Я думаю більшості із Вас ці чудові місця знайомі. Тепер пропоную Вам випробувати власну ерудицію. (Презентація «Архітектурні пам’ятки України» на фоні музики)

       Учень старший підсумок. Історію кожної окремої країни можливо прослідкувати за особливостями розвитку культури, звичаїв та традицій.  Культура  кожної держави унікальна та неповторна. Має свої особливості і  українська культура.

 Україна – це історія народу, який протягом багатьох  віків боровся  за свою свободу і   незалежність. Тепер він самостійний, незалежний і гордий.    

 

Питання: А Україна – європейська країна?

 

    Учень.  Так. Зараз Україна –  найбільша держава Європи з площею 603,7тис. квадратних кілометрів і   населенням понад  40  мільонів чоловік. Вона межу з семи країнами світу.  Географічний центр Європи  знаходиться на території України у Закарпатті село Ділове.

 Вчитель: Протягом багатьох століть поспіль Європа утримувала історичне    лідерство. Звідси почалися  великі географічні відкриття, тут зародився капіталізм, відбулася перша революція. Європа – це і  територія, на якій відбулися події двох світових воєн, це і приклад об”єднання багатьох держав   для спільного вирішення  злободенних проблем, це і спільні гроші – євро, це і спільний дім  для десятків різних націй та народів. Загальна площа  Європи – понад 10 млн. кв. км., населення     більш як 700 млн. чол.

Питання для дискусії:

  • Що  Європа для кожного з Вас? 
  • Що у нас Європейського?
  • Якою стала наша країна зараз?

Висновок. (вчитель)   Ми знову почали писати свою історію.

  • Які барви переважатимуть на скрижалях цієї історії?
  •  Куди буде спрямована енергія нації?
  • Яку державу збудуємо ми?

Шановані в Україні і за її межами люди дають свої прогнози. У них різні погляди, неординарне бачення  завтрашнього дня України, її майбутнього місця і ролі в житті людства.  Для нас вступ до ЄС, шлях до кращого життя, до нашого добробуту.

“ Дискусія навколо членства в ЄС сьогодні актуальна. Для мене не має сумніву: Україна буде в Євросоюзі. Я нікому не хочу доводити, що ми прагнемо до Європи. Україна – серце Європи. Без України Європа некомплектна “.

(Складання карти Україна з пазлів)

Пісня «Моя Україна»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
4 березня 2021
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку