Виховний захід "Я жінка. Я слабка і я всесильна"

Про матеріал
Сценарій до свята 8 Березня. Велика і прекрасна наша земля. Змінюється, щороку навесні оновлюється. Погляньте навколо: ласкаво світить сонечко. Від його теплого поцілунку розкриваються повіки перших квітів,весняний вітерець грайливо пестить ніжні коси берізки і плакучої верби, в голубому небі пропливають легенькі хмаринки, а довкола щасливим співом заливаються птахи. Це їм перший весняний місяць відкрив шлях до рідного краю саме навесні. Весна така чарівна, ніжна, лагідна як жінка.
Перегляд файлу

ВИХОВНИЙ ЗАХІД

"Я жінка. Я слабка і я всесильна"

 

 

Ведуча: Доброго дня!

Ведучий: Привіт усім. Ми щиро вітаємо вас, шановні гості, у цьому залі. Любі жінки  - весна то ваша пора. Вона схожа на вас, бо така ж гарна, юна, весела і ніжна.

Ведуча: (звертається до ведучого). Ти і мені кажеш ці слова?

Ведучий: Звичайно, я навіть висловив тобі комплімент, ще там, в коридорі.

Ведуча: Так, пригадую. Ти назвав моє святкове вбрання «класним прикидом», а вигляд — просто «відпадним». Нічого собі компліментик...

Ведучий: Між іншим, ці слова красномовно свідчать, що сьогодні я у захваті від тебе.

Ведуча: Знаєш, щиро кажучи, мені б хотілося, щоб ти висловлював компліменти не лише весною, коли усі дівчата і жінки розквітають наче квіти, а щодня і у більш приємній формі.

Ведучий: Слухаю і підкоряюся, пані! Так добре?

Ведуча: Чудово, ти схоплюєш усе на льоту.

ПІСНЯ  "Дай Бог"

В1. Велика і прекрасна наша земля. Змінюється,щороку навесні оновлюється. Погляньте навколо: ласкаво світить сонечко. Від його теплого поцілунку розкриваються повіки  перших квітів,весняний вітерець грайливо пестить ніжні коси берізки і плакучої верби, в голубому небі пропливають легенькі хмаринки, а довкола щасливим співом заливаються птахи. Це їм перший весняний місяць відкрив шлях до рідного краю саме навесні. Весна така чарівна, ніжна, лагідна як жінка.   

В2. Вже сама згадка про жінку будить у серці щемну радість, тривогу. Дійсно все, що пов'язано з жінкою та весною,-  все прекрасно. Навіть слова жіночого роду прекрасні: любов, радість, ласка, доброта.
В1. Ти правий, не те, що слова чоловічого роду: ремінь, щоденник, наказ.
В2. А ось як у поезії оспівується жінка  

ВІРШ " Я - жінка"

В1. Після таких слів навряд чи можна сказати щось краще про жінку.
В2. Ти правий. Знаєш, мене мучать питання. Ці питання виникли при підготовці до свята.
В1. Ми зібралися  говорити про жінок, а ти зі своїми питаннями...
В2. Але мої питання стосуються жінок.
В1. Гаразд, давай.
В2. Хто всіх годує, напуває, одягає?
В1. Жінка.
В2. Хто виховує дітей?
В1. Жінка.
В2. Хто створює в будинку затишок, чистоту?
В1. Жінка.
В2. А хто пилосос тримає?
В1. Жінка.
В2. Хто поступається місцем жінці  в автобусі?
В1. Чоловік.
В2. Ти впевнений? А я ось, добираючись в місто, побачив, як місце літній жінці уступила дівчина. Хто будує будинки, асфальтує дороги?
В1. Ти хочеш сказати, щоб я відповів - жінки? 
В 2: Дійсно, жінка – це восьме диво світу, муза, яка протягом віків надихає чоловіків на звитяжні вчинки. Бажаємо  Вам завжди бути музами для своїх чоловіків, найкращими мамами для своїх дітей і просто коханими і щасливими. Нехай кожну із вас вважають найвеличнішою таємницею Всесвіту, яку не може розкрити жоден чоловік, який живе на планеті Земля.

В1. Адже, велику роль у збереженні сім'ї відіграє жінка. Вона не тільки берегиня роду, вона є душею сімейного вогнища, зігріває своєю любовю усіх навколо, наче весна, яка ласкавими сонячними промінчиками несе тепло у кожен дім.

 

Пісня "Красива весна"

 

В2. Недаремно люди запримітили здавна і передали в прислів'ї:

 

- Чоловік у домі голова, а жінка — душа.

-  Жінка за три кути хату держить, а чоловік — за один.

-  Сто чоловіків можуть створити табір, але лише одна жінка може створити дім.

В1. А ти знаєш з якою птахою можна порівняти жінку?

В2. Ну, не знаю, можливо з голубкою.

В 1 А ось послухай.

Жінка- дивна пташка: підскакує зранку як дятел, лягає пізно, як сова. При цьому повинна воркувати як голубка і сяяти як жар-птиця, залишаючись для чужих чоловіків журавлем у небі, а для свого - синицею в руках.

 

Монолог "Дивна жінка"

В1. А ви знаєте, що кожна жінка у себе вдома — директор і завгосп, начальник цеху харчування, завідувачка дитячого сектора.

В2. А ще - уповноважена з постачання, міністр освіти і фінансів, повар — кулінар, кваліфікована швачка, прачка, прибиральниця...

Жінки можуть усе! І їхати за кермом автомобіля їм теж під силу.

Жінка за кермом - Богиня. Пасажири моляться, пішоходи хрестяться.

Монолог "За кермом"

В1. Але...при всьому цьому, які б рекорди не встановлювала б вона, жінка вміє залишитися жінкою: кмітливою, веселою, ласкавою, коханою, розумною, ніжною, вродливою, загадковою, жартівливою, привабливою.

Жартівлива пісня "Господиня гарна"

В1. Недарма кажуть, що “ Усі протилежності сходяться в серці жінки ” Адже сам Бог сотворив її саме такою.

В2.  Ну з цим можна і посперечатися. Відомо, що Бог створив жінку з ребра чоловіка. А ребро що? Це єдина кістка організму, у якій немає мозку.

В1. Не поспішай робити такі висновки. За біблійною легендою жінка дійсно була створена з ребра чоловіка, а не з ноги, щоб бути приниженою, звени увагу: і не з голови, щоб панувати над ним. А саме з боку, щоб бути бік до боку з чоловіком, щоб бути рівною з ним, саме з під руки, щоб бути захищеною, і з боку серця, щоб бути коханою.

Вірш  "Я та, яка на світі найрідніша"

В 1: Шановні жінки, а ви знаєте що дратує чоловіків у жінках найбільше.                            Ось послухайте.

  1. Дивиться серіал і засинає, а тільки переключиш на футбол -  одразу ж  прокидається і кричить «Я ж дивлюсь!»
  2. Надівши колготки, підстрибує і старається себе в них припідняти, як  барон Мюнхгаузен.
  3. Часами розмовляє по телефону – навіть коли у нього вже й зарядка сіла, вона все одно ще хвилин сорок щось розповідає.
  4. У скільки потрібно вийти з дому, щоб о 18-30 бути в гостях, якщо відомо, що дорога від дому до гостей складає 45 хвилин. Її відповідь – о 18-30!
  5. Переодягається ще мінімум пару раз після того, як скаже: «Ну, все, я готова!»
  6. Як  можна зайти в магазин за хлібом і витратити 300 гривень,  при цьому забути купити хліба.
  7. Постійно ховає чоловічі шкарпетки в пральну машину.
  8. Жужжить феном під час футболу.
  9. Або  під час матчу підсідає з фразою: «Ну поговори зі мною, а?», а під час серіалу «Між нами дівчатами » - їй ніколи.
  10. Коли  ти вже вийшов з  магазину і йдеш додому, вона звонить по-мобільному і каже: «Заодно візьми ще що-небуть до чаю!»
  11. Запитує: «А ти памятаєш, який сьогодні день?», замість того, щоб просто сказати.
  12. Регулярно забуває, любить її чоловік чи ні, тому постійно запитує про це.

В2 : Народне прислів'я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «А без вишиванки - нема жінки».  У

Українська жінка працьовита, щедра на таланти, здібна, обдарована. Ось погляньте яку красу творять жінки своїми  невтомними руками. І саме за такими чарівними вишиванками пізнають Україну в усьому світі.

Пісня "Україна -  вишиванка"

В 2: Жінка – це вічний біль і вічна втіха. Вона може перетворити життя на рай і на пекло. Послухайте як Стецько обіцяє перетворити життя Уляни на рай.

Сценка "Вояджер- менеджер"

В1. Чоловік з жінкою повинні бути наче руки і очі: коли руці боляче - очі плачуть, а коли очі плачуть - руки витирають сльози.

В 2: Тож бажаємо, шановні жінки , щоб чоловіки завжди вас поважали, любили, на руках носили, були прекрасними  господарями і люблячими  та мудрими батьками, адже це надзвичайно важливо!

В 1: Це Ваші безсонні ночі роблять з безпорадних крикунів старанних дівчаток і безстрашних хлопчиків . Це Ваше велике терпіння, Ваші турботи , Ваша любов благословляють їх на подвиги в ім”я життя на землі, це ваші молитви роблять неймовірне.

Пісня "Мамина молитва"

 

В2.Ось і  свято наше закінчується.Та не закінчується наше бажання дарувати вам радості миті. Ми щасливі, якщо ви, дорогі жінки, сьогодні забули на мить свої турботи і посміхались разом з нами. Ми дуже хочемо, щоб страх за синів і дочок не будив вас серед ночі, щоб грім ворожої канонади не тривожив ваші серця, щоб сльози на ваших очах зявлялися лише від радості, щоб мирне чисте небо нарешті засяяло над головою нашої неньки України. Віримо, що  так і буде, бо Україна - це ми.

 

Пісня "Україна - це ми"

 

 

1

 

doc
Додано
2 березня 2019
Переглядів
1014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку