Використання інтерактивних технологій на уроках фізики

Про матеріал
Мета вчителя завжди одна – зробити навчання якіснішим, цікавим, доступним для дітей. Широкі можливості для цього дають нові технології.  Використання комп’ютерних технологій у навчальному процесі є вимогою часу, оскільки вони підвищують пізнавальну цікавість, розвивають творчість учня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Педагоги не можуть успішно когось учити, якщо в цей же час ретельно не вчаться самі Алі АпшероніВикористання інтерактивних технологій на уроках фізики Роботу виконав: вчитель фізики Жорнівського НВК Вознюк В. З.2018 рік

Номер слайду 2

Мета вчителя завжди одна – зробити навчання якіснішим, цікавим, доступним для дітей. Широкі можливості для цього дають нові технології.  Використання комп’ютерних технологій у навчальному процесі є вимогою часу, оскільки вони підвищують пізнавальну цікавість, розвивають творчість учня.

Номер слайду 3

Learning. Apps.org - онлайн сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час. На сайті доступна велика база завдань, розроблених учителями з різних країн для усіх предметів шкільної програми. Кожен із ресурсів можна використати на своєму уроці, змінити під власні потреби, розробити схожий чи зовсім інший навчальний модуль.

Номер слайду 4

У кожній групі доступно кілька шаблонів вправ, опис та зразки яких можна попередньо переглядати перед тим, як створити власний навчальний ресурс. У технології створення в Learning. Apps.org інтерактивних завдань різних рівнів складності - вікторин, кросвордів, пазлів чи ігор - використовується майже однаковий алгоритм дій, які потрібно виконати.

Номер слайду 5

Використання Learning. Apps.org на уроках фізики сприяє підвищенню пізнавальної активності учнів, швидкому та ефективному засвоєнню ними навчального матеріалу, залучення до роботи практично кожного учня, виявлення труднощів та способів їх подолання, підвищення результативності навчального процесу. 

Номер слайду 6

У своїй діяльності вчитель повинен вирішувати не тільки навчальні завдання, а й створювати учням умови для самостійного творчого пошуку, спонукання їх до дослідницької діяльності, формування навичок орієнтування у величезному інформаційному просторі і самостійного прийняття рішень. І як необхідна умова у вирішенні поставлених завдань розглядається впровадження інноваційних технологій в навчальний процес. Постійний розвиток системи інформаційного забезпечення в поєднанні з технічним супроводом забезпечує високу якість освітнього процесу.

Номер слайду 7

Pow. Toon – це безкоштовний інструмент для створення анімаційних відео та презентацій. Замість того, щоб робити чергову презентацію в Power. Poіnt, Ви можете скористатися Pow. Toon і зробити презентацію, яка запам'ятається всім.

Номер слайду 8

Приклад власної анімованої презентації

Номер слайду 9

Отже, застосовуючи онлайн сервіс Pow. Toon на уроках фізики та в позакласній роботі, можна підвищити мотивацію, результативність навчання та стимулювати формування фізико-предметних компетентостей.

pptx
Додав(-ла)
Вознюк Віктор
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Розробки уроків
Додано
7 листопада 2020
Переглядів
710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку