Використання краєзнавчого матеріалу для розробки місцевого екскурсійного маршруту «Заповідні куточки рідного міста»

Про матеріал
Використання краєзнавчого матеріалу для розробки місцевого екскурсійного маршруту «Заповідні куточки рідного міста»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання краєзнавчого матеріалу для розробки місцевого екскурсійного маршруту «Заповідні куточки рідного міста»Викладачі біології та хімії Стахорська Інна ОлександрівнаЄфименко Раїса Павлівна. Вище професійне училище № 21 м. Миколаєва

Номер слайду 2

Коли говоримо про Київ, уява одразу ж малює схили Дніпра, ансамбль Києво-Печерської Лаври, пам’ятник засновникам міста, Львів – Високий замок, вид на міські дахи з Ратуші, «Криївку», Одеса – Потьомкінські сходи, Ланжерон, Оперний театр, Ужгород – Набережна, пішохідний міст, замок… Коли згадуєш про Миколаїв, мало у кого складається яскрава картинка. Будемо це виправляти…

Номер слайду 3

У Миколаївській області багато мальовничих і по-справжньому унікальних місць. Тут є і красива природа, і надзвичайні історичні пам'ятки. Запрошуємо переконатися та відкрити для себе нові заповідні куточки Півдня України.

Номер слайду 4

На Миколаївщині є свій Крим

Номер слайду 5

Українська Швейцарія

Номер слайду 6

Радонове озеро

Номер слайду 7

Ліси у степах

Номер слайду 8

Кінбурнська коса

Номер слайду 9

Ландшафтні парки Півдня України

Номер слайду 10

Місто корабелів. Структура природно - заповідного фонду міста Миколаєва(інформація актуальна станом на 05.04.2021р.)В межах міста налічується 18 об’єктів природно - заповідного фонду загальною площею 1184 га (4,5% міської території)

Номер слайду 11

Здавалося б, навіщо їхати в інше місто, щоб відвідати там зоопарк…А якщо він – один із найкращих в Європі?А якщо він входить до світової асоціації зоопарків та акваріумів?Можливо, не кожен знає, що це за асоціація, але вже сам факт вражає. Із 8 тисяч існуючих зоопарків до асоціації входять всього 254 із них. Спочатку це був акваріум-музей із вільним доступом. Поступово він виріс до закладу, що став домівкою для більш ніж п’яти з половиною тисяч тварин 460 видів. Майже половина із них занесені до Червоної Книги. Зоопарк займає почесне третє місце за різноманітністю видів у Європі (після Неапольського та Монакського). В Миколаївському зоопарку живе найстаріша тварина усіх зоологічних парків України – 65-річний крокодил на ім’я Вася. Зоопарк має власний гімн, прапор, емблему, ювілейну монету та поштову марку. За рік його відвідують понад 300 тисяч людей.1. Миколаївський зоологічний парк

Номер слайду 12

2. Парк - пам’ятка садово-паркового мистецтва «Парк Перемоги» Парк було закладено в 1945 році на честь перемоги над нацистською . Навесні 1945 року тут було посаджено кілька тисяч дерев і чагарників, а також були розбиті 3 алеї і встановлена огорожа. Закладення парку відбувалося методом народного будівництва на розчищеній від дерев місцині — під час окупації там розміщувалось німецьке військове летовище. У 1967 році в парку була модернізована розважальна інфраструктура, встановлено 11 нових атракціонів та дитячий пересувний поїзд. Святкові гуляння, спортивні змагання, танцювальні вечори та концерти перетворили парк в центр культурного життя міста. У парку розташувались водні станції заводів «Ера», «Екватор», ім. 61 Комунара. Першим директором був призначений Дмитро Семенович Первухін. У 1967 році директором став Павло Остафович Сербулов, був повністю замінений атракціонний комплекс — встановлено 11 атракціонів крупних форм і дитячий руховий потяг. У 1970 році парк Перемоги став Дипломантом, а в 1975 році — Лауреатом Всесоюзного огляду парків культури і відпочинку у м. Москва. Наприкінці 1970-х років через парк була прокладена траса до нового Інгульського мосту. З осені 2012 року в парку проходила реконструкція спортивної інфраструктури. 16 вересня 2017 року в Парку Перемоги відбулося урочисте відкриття стадіону та спортивного містечка після реконструкції. У жовтні 2020 року Міністерство освіти погодилося передати спортивне містечко у власність міста.

Номер слайду 13

3. Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Народний сад» (“Парк ім. Г.І. Петровського”) Народний сад (раніше – Парк імені Г. І. Петровського) заснували на початку XIX століття на тому самому місці, де раніше була площа Військового ринку. Ініціатором створення парку був Миколаївський комітет тверезості. Протягом свого існування він зазнав різних змін, щоб сьогодні тішити мешканців і гостей міста.

Номер слайду 14

4. Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва “Сквер ім. 68-и Десантників”

Номер слайду 15

5. Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва “Аркасівський сквер”Аркасівський сквер (колишня назва — Сиваський сквер) — парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні. Розташований в Центральному районі, між вулицями Нікольською, Пушкінською і Адміральською. Площа 1 га.

Номер слайду 16

6. Сквер “Пам’ять”

Номер слайду 17

7. Флотський бульвар Флотський бульвар – це пішохідна вулиця на березі річки Інгул. У різні часи він називався Морським та Інгульським, а серед жителів міста був відомий просто як «Бульвар». Тут стоїть пам’ятний знак на честь заснування Миколаєва (старовинна гармата), пам’ятник Фалєєву, який керував будівництвом міста, та адміралу Макарову, видатному полководцю та вченому. Якір та вуличні ліхтарі в морському стилі доповнюють морську атмосферу та композицію. Місце, де в давнину було велике міське звалище, сьогодні стало одним із улюблених серед жителів Миколаєва

Номер слайду 18

8-11. Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення “Дуб черешчатий” Дуб черешчатий по вул. Адмірала Макарова, 1 Дуб Черешчатий по вул. Адміральська, 22 Дуб Черешчатий по вул. Велика Морська. Дуб черешчатий по вул. Адмірала Макарова, 14

Номер слайду 19

12. Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Ліски» Ліски — парк, розташований в однойменному мікрорайоні Миколаєва. В 1974 році територія парку отримала статус заповідного об'єкта. «Ліскам» надано статус парку—пам'ятки садово—паркового мистецтва місцевого значення, який охороняється законом.

Номер слайду 20

Сквер Юних героїв (колишня назва — Піонерський парк) — парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні. Розташований у місті Миколаїв, у Центральному районі, при вул. Адмірала Макарова. Площа 4,7 га. Статус присвоєно згідно з рішенням Миколаївської обласної ради від 23.10.1984 року № 448. Перебуває у віданні: Департамент житлово-комунального господарства (м. Миколаїв).13. Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва “Юних героїв”

Номер слайду 21

14. Гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення “Турецький фонтан” Турецький фонтан — гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована в місті Миколаїв, у місцевості Сухий Фонтан, на вул. Спортивній, 7. Площа 0,01 га. Статус присвоєно згідно з рішенням Миколаївської обласної ради від 23.10.1984 року № 448. Перебуває у віданні: Миколаївський яхт-клуб. Статус присвоєно для збереження джерела питної води, облаштованого 1792 року в місці, де колись стояв Турецький палац Потьомкіна.2016 року споруда фонтана була відновлена.

Номер слайду 22

15. Заповідне урочище «Дубки»Дубки — заповідне урочище місцевого значення в Україні. Розташоване в Інгульському районі міста Миколаїв, на Старому Водопої. Площа урочища 106 га. (0,909233 км²). Створене Миколаївським лісництвом у 1950-ті роки XX ст. Перебуває у віданні: Департамент житлово-комунального господарства (м. Миколаїв). Штучно посаджене дубове урочище

Номер слайду 23

16. Лісопарк «Балабанівський»

Номер слайду 24

17. Парк «Юність» Парк «Юність» (колишня назва — Парк ім. Ленінського комсомолу) — парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні. Розташований у місті Миколаїв, в Інгульському районі, між Богоявленським проспектом та вулицями Парковою і Театральною. Площа 19,6 га.

Номер слайду 25

18 . Жовтневе водосховище

Номер слайду 26

Кожен народ, проживаючи на своїй історично сформованій території, повинен прагнути зберегти природні умови існування для майбутніх поколінь.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
16 жовтня
Переглядів
15
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку