Використання Slides в додатку презентацій Microsoft PowerPoint

Про матеріал
Перш ніж пояснювати використання слайдів, важливо надати їм сенс. Ми постійно отримуємо величезний потік інформації і знаємо, що швидкість запам'ятовування низька. Зазвичай ми вважаємо, що після трьох днів, між тим, що було сказано, і тим, що було почуто і зрозуміло, залишається менше 5% вихідного повідомлення.
Перегляд файлу

Вступне слово

Перш ніж пояснювати використання слайдів, важливо надати їм сенс. Ми постійно отримуємо величезний потік інформації і знаємо, що швидкість запам'ятовування низька. Зазвичай ми вважаємо, що після трьох днів, між тим, що було сказано, і тим, що було почуто і зрозуміло, залишається менше 5% вихідного повідомлення.

Тому роль слайдів під час виступу утримувати увагу. Дійсно, з метою оптимізації запам'ятовування життєво важливо підтримувати оптимальний рівень слухання. Але слайди частіше створюються для того, щоб нести замітки доповідача. Там, де було б достатньо зображення або декількох слів, ми знаходимо цілі списки аргументів і демонстрацій, підкріплених цифрами. Це рефлекс, який спонукає нас критикувати потужний інструмент, який може забезпечити успіх ваших презентацій.

  1.                 Microsoft PowerPoint – це популярний додаток для створення презентацій для різних сфер людської діяльності.
    Презентація – це система взаємозв’язаних складних об’єктів, які складаються з простих елементів

 

  1.               Слайд є однією зі сторінок презентації.  В сукупності групи слайдів - це набір слайдів. На слайдах розміщуються текст, графіки, малюнки. PowerPoint надає безліч готових варіантів дизайну і змісту шаблонів. Слайди використовуються  та завантажуються у форматі .ppt або .pdf.

3. Зміст презентації

  •                  Додавання слайда
  •                  Макети слайдів
  •                  Шаблони
  •                  Переходи
  •                  Анімація
  •                  Параметри анімації
  •                  Гіперпосилання

4. Додавати нові слайди до презентації можна різними способами:

  •                  На панелі форматування кнопка Створити слайд;
  •                  За допомогою меню Вставка Створити слайд;
  •                  За допомогою комбінації клавіш [CTRL] + [M];
  •                  В області структури викличте контекстне меню правою кнопкою миші і виберіть Створити слайд.

5. Макет слайдів.

Для забезпечення однакового оформлення слайдів і збереження особливостей стилю кожної презентації текст слід вводити в спеціальні рамки.

  •                  Термін «макет» відносять до розташування об'єктів на слайді. У макетах містяться рамки, які включають текст, такий як заголовки слайдів або маркіровані списки, і основний вміст слайду: таблиці, діаграми, малюнки, фігури і картинки.
  •                  Кожен раз при додаванні нового слайда можна вибрати для нього макет в області завдань Розмітка слайда. Формат Розмітка слайда.

6. Додавання тексту.

Текст на слайд додають як в передбачені в макетах місця - в текстові наповнювачі, так і в будь-яке інше доступне місце. Якщо додавати текст в наповнювачі, то, при зміні макета, буде змінюватися і положення даного тексту.

  •                  Текстові наповнювачі в PowerPoint можуть бути представлені маркованим списком - булетірованним (булет - маркери-крапки або кулі) або можуть бути простим текстом (текстове поле).
  •                  Незважаючи на те, що в PowerPoint передбачені спеціалізовані наповнювачі під різний вміст (таблиці, зображення, текст, SmartArt, діаграма, мультимедіа), більшість макетів використовують «універсальний» наповнювач, який дозволяє вставити будь-який з перерахованих типів вмісту.
  •                  Текст на слайди презентації не обов'язково вводити, його можна копіювати з інших джерел стандартними способами, наприклад, через контекстне меню, команди групи «Буфер обміну» вкладки «Головна», або стандартні сполучення клавіш: Ctrl + C для копіювання і Ctrl + V для вставки вмісту.
  •                  Навички додавання і реорганізації слайдів відносяться до базових, які стануть в нагоді як при створенні презентації з чистого аркуша або шаблону, так і модифікації вже створеної презентації.

7. Реорганізація слайдів.

Найпоширенішим режимом за замовчуванням - «Звичайний». Він надає можливість редагування вміст конкретного слайда, так і проводити маніпуляції з самими слайдами.

  •                  Дублювати слайди можна звичайним копіюванням. Ctrl + C (скопіювати) і Ctrl + V (вставити) або в панелі слайдів перетягнути слайд з утриманням клавіші Ctrl.

8. Шаблони слайдів представлені в додатку PowerPoint за замовчуванням.

Найпростіший спосіб зміни зовнішнього вигляду презентації це застосування шаблону. В додатку PowerPoint дизайни шаблонів розроблені професійними художниками і гарантують привабливість презентації.

Збільшити кількість варіантів оформлення презентації, при використанні шаблону, можна за допомогою кольорової схеми слайда  -> Формат Оформлення слайда.

Крым того безліч варіантів дизайнів шаблонів представлено в мережі Інтернет.

 

9. Видалення слайду.

Команда видалення слайдів в контекстному меню знаходиться поруч з дублюванням, а клавіша на клавіатурі, яка відповідає за видалення - Delete.

  •                  Видалення слайда, як і будь-яку іншу операцію можна скасувати за допомогою кнопки скасування на панелі швидкого доступу або за допомогою «гарячого» поєднання клавіш Ctrl + Z.
  •                  Операції з реорганізації слайдів можна робити в режимах «Звичайний», «Структури» і «Сортувальник слайдів», а можна робити в режимах: «Читання» і «Сторінки заміток».

 

Отже на цьому моя презентація закінчена . Дякую за увагу!

docx
До підручника
Інформатика 7 клас (Пилипчук О.П., Ріпко Н.А., Шестопалов Є.А.)
Додано
4 квітня 2021
Переглядів
612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку