Вікторина до Дня Землі "Наш Дім"

Про матеріал
Матеріал містить цікаві запитання про природу планети. Запитання різного характеру, але ,переважно розгорнутого типу з метою використання вчителем прийому " Мозгового штурму".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Земля наш дім. Вікторина до Дня ЗемліСкладена вчителем географії Черевко Н. В.

Номер слайду 2

М. Пришвін«Щоб берегти землю, природу,треба її полюбити,щоб полюбити, треба пізнати. Пізнавши – неможливо не полюбити.»

Номер слайду 3

Чому у ялини завжди гостра вершина? Які ви знаєте отруйні рослини, що ростуть в Україні? У її листі містяться вітаміни С і К, провітамін А, корисні мінеральні солі і білки. Навесні з неї варять борщ. Можна добути й зелену фарбу. У давнину з її волокон виробляли мішковину. Що це за рослина?

Номер слайду 4

Ця величезна ягода родом з Азії. Її родичі-диня, гарбуз і огірок. У деяких районах пустелі Калахарі вона є практично єдиним джерелом вологи. Житель посушливих пустель, кактус запасає в своєму стовбурі великий запас води, а листя його перетворилися в колючки. А для чого кактусу колючки

Номер слайду 5

Цей Первоцвіт отримав свою назву через своїх листя. Зовні вони темні, гладкі і холодні, а зсередини - теплі, м'які і світлі. Це струнке дерево росте на півночі Америки і за старих часів було єдиним джерелом цукру для місцевих племен. А тепер його лист зображений на прапорі Канади. Летючі насіння-парашутики - цього трав'янистої рослини далеко розносяться літнім вітерцем.

Номер слайду 6

Південно-американська жаба має яскраво-червоний колір шкіри. Про що попереджає таке забарвлення? Слово " Гіппо "в перекладі з латинської мови означає"Кінь". Назва якої тварини перекладається як"річкова кінь"? Глибоководна риба морський диявол має на голові довгий виріст у вигляді вудки зі світиться кулькою на кінці. Навіщо йому ця вудка? Поясніть свою відповідь. Цих птахів ще в Стародавній Греції використовували для відправки повідомлень на далекі відстані. Що це за Птахи?

Номер слайду 7

Самка цієї злісної, кровожерливої Рептилії-напрочуд турботлива мати. На відміну від інших рептилій вона стежить за своєю кладкою, відганяє від неї хижаків і навіть "пасе" малюків на мілководді. А в разі небезпеки дітлахи ховаються у величезній зубастій пащі ніжної матусі. Назвіть цю рептилію.

Номер слайду 8

Хто співає під водою? За Полярним колом, в країні вічних снігів, дуже багато тварин мають цю особливість. Хижакам вона допомагає непомітно підкрадатися до видобутку, а можливим жертвам - ховатися від ворогів. Назвіть цю особливість.

Номер слайду 9

Яка пора року в Південній Америці і в Австралії в липні? Контури якої країни на карті нагадують чобіт? Тільки на цьому континенті живуть сумчасті тварини. Крім того, тут знаходиться лише одна держава. Батьківщина та баскетболу. Найдовша річка в світі.

Номер слайду 10

Де треба побудувати будинок, щоб всі його вікна виходили на північ? Який материк омивається всіма чотирма океанами? Назва якої держави збігається з назвою головного убору? Одного разу на одне з міст США полився незвичайний дощ: з неба сипалися камінчики, водорості і навіть жаби! Яке природне явище передувало такому "дощику"?

Номер слайду 11

Найглибше озеро в світі, в яке впадає безліч річок, а витікає лише одна - Ангара. Цим словом ми називаємо і спортивний комплекс для занять плаванням, і частина земної поверхні, з якої по струмках і річках збирається вода в більшу водойму (озеро або річку). Що це за слово?Назвіть" кольорові " моря. Чи можуть в природі зустрітися Білий ведмідь і пінгвін?

Номер слайду 12

Які тварини ростуть протягом усього життя? У якого чудового стрибуна рівновагу допомагає утримувати хвіст? Який з оленів найбільший в Україні?  Яка тварина найбільша? У якої річкової тварини скелет міститься назовні?В якої тварини найдовший язик? Що таке крокодилячі сльози? . 

Номер слайду 13

Скільки планет у Сонячній системі? Сонце – це… Шлях, по якому планети рухаються навколо Сонця, - … Природний супутник Землі - … Температура на поверхні Сонця - …Скупчення зір - …Що означає слово «комета»?

Номер слайду 14

Падаючі зірки – це…Яку планету називають «червоною планетою»? Частина твердих речовин у космічному просторі. Навколо якої планети є кільце? Чим відрізняється комета від астероїда?Як неозброєним поглядом відрізнити планету від зірки? 

Номер слайду 15

Чи можна з Венери розгледіти Малу Ведмедицю?Від чого залежить колір зірки? Якого кольору буде найгарячіша зірка? Якого кольору холодні зірки? Планети - це гарячі або холодні небесні тіла? У якого небесного тіла, що обертається навколо Сонця, є "хвіст"? Як з'являються чорні діри? 

Номер слайду 16

Дякую

pptx
Додано
8 серпня 2023
Переглядів
245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку