Вітальна гостина для хлопчиків до Дня захисника України

Про матеріал

Основна мета:Навчити учнів шанувати народні традиції, пов'язані зі святом Покрови; спонукати учнів замислитись над глибинною сутністю народних традицій; переконати дітей в необхідності берегти традиції, у яких втілюється самобутність українського народу. Відзначати День захисника України, сприяти згуртуванню дитячого колективу. Розвивати театральні здібності, виразність та інтонаційність читання віршів, формувати дикцію. Виховувати патріотичні почуття до рідної землі, до захисників України та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювати інтерес до героїчного минулого держави і сьогодення, любов до Батьківщини.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

Вітальна гостина для хлопчиків

до Дня захисника України

 

C:\Users\komp\Desktop\83.jpg

 

 

 

 

 

Мета:  Навчити учнів шанувати народні традиції, пов’язані   зі святом Покрови;  спонукати учнів замислитись над глибинною сутністю народних традицій; переконати дітей в необхідності берегти традиції, у яких втілюється самобутність українського народу. Відзначати День захисника України, сприяти згуртуванню дитячого колективу. Розвивати театральні здібності, виразність та інтонаційність читання віршів, формувати дикцію. Виховувати патріотичні почуття до рідної землі, до захисників України та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювати інтерес до героїчного минулого держави і сьогодення, любов до Батьківщини.

Обладнання: магнітофон, наочність, інвентар для конкурсів

Хід заходу

Ведуча 1:
Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана.

Ведуча 2:Для нас, українців, це свято християнське і національне, це боротьба українського народу за право бути вільними, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.

 Ведуча 1: 

Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Багато церков маємо побудованих на честь свята Покрови.

Ведуча 2:

Цього дня ми з вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події давнини і молимось за мирне небо сучасності.

 Ведуча 1:

Окреслюючи перспективи майбутнього, ми повинні вдивлятись в минуле, черпати з нього той безцінний скарб, який не дасть загубити головне, розчинитися серед дрібних проблем.

 Ведуча 2 . Ніхто б не подумав, що на  рідній   українській     землі   в   ХХІ сторіччі    лунатимуть     постріли,  убиватимуть  людей

Ведуча 1 :.   Нині   знову   прийшов   цей   час      час   вибору   між  свободою  та  рабством,  світлим  майбутнім  та  темним минулим,  справедливістю та тиранією.

 Ведуча 2.Патріотизм, героїзм нашого народу у всі часи був  прикладом для наслідування.

Ведуча 1.Патріотизм, героїзм нашого народу і сьогодні залишається прикладом для майбутніх поколінь

Учениця 1.Героям країни,
Воїнам світла —
Захисникам України,
Що мужньо боронять нас
Від супостата,
Ні танком ні градом
Вас не залякати.
Учениця 2. Всім тим що життя
Не шкодують віддати —
Низький вам уклін,
І велика подяка!

Учениця 3.Вітаємо Вас із Днем захисника України!

Це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, водночас стало уособленим святом усіх чоловіків.

Учениця 4. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.  З нагоди свята вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України, та бажаємо успіху тим, у кого іспит на нього ще попереду.

Учениця 5. Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів та зичимо міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам.

Учениця 6.Військових люблять всі — і жінки, і діти,
Їх обов'язок — берегти країну і захищати,
Ніхто не зможе на всьому білому світі
Перед військових шармом встояти!

Учениця7. Наш колектив жіночий хоче привітати
Вас, чоловіки, з вашим славним святом.
І прийміть у цей святковий час
Цілу низку побажань від нас.

Учениця 8.Щоб бутерброд не падав маслом вниз,
Приємний завжди щоб чекав сюрприз,
Щоб зранку з тої лиш вставав ноги,
Щоб не залазив ніколи у борги.

Учениця 9.Не хворів, а ще не сумував,
Їв з апетитом, міцно спав,
Менше у житті вам хвилюватись,
Більш нам подобатись старатись,

Учениця 10Мужності, бадьорості, наснаги,
Оптимізму, сили і відваги.
Не сердитись і не сваритись,
Не з паскудитись, не лінитись

Учениця 11.Щоб ніколи втоми Ви не знали,
Щоб на все Вам сили вистачало.

.

 

 

Учениця12. Вас вітаємо з святом і віримо,
Ви — самі надійні у нас,
І знаємо — виправдаєте довіру
І буде мирним кожен день і годину.

Вручення подарунків хлопчикам

Вчитель: Всі наші хлопчики хочуть бути схожими на своїх батьків та дідусів, які виявили високе почуття патріотизму, національної гідності, мужність та героїзм. Тому, мабуть, немає жодного хлопчика, який би не мріяв стати мужнім, хоробрим, надійним захисником Вітчизни. Та щоб стати мужнім, надійним захисником Батьківщини, потрібно готуватися до цього з дитинства. Адже солдат має бути дужим, спритним, кмітливим, винахідливим. Він повинен вміти багато чого робити. Ми маємо впевнитися, що ви для цього готові, а тому влаштуємо вам випробування. 

 Щоб здійснити цікаву подорож у дивовижний світ чоловічої сили і краси, кмітливості і майстерності/ ми проведемо конкурсну програму.

 Давайте перевіримо, чи мужні та сильні наші хлопці?

Конкурс « Бантики»

 Роздайте двом-трьом гравцям по п’ять стрічок (або шнурків). Перед кожним з них є 5 стільців. За командою “руш” діти мають зав’язувати на кожному стільчику по одному бантику зі стрічок. Хто перший впорається – той і переміг.

Конкурс  “Повітряний футбол”
З обох боків кімнати поставте ворота (два стільці або тримайте в руках обруч). Перед кожним з воріт покладіть на підлогу по 5 повітряних кульок. В цій забаві беруть участь 2 гравці. За вашою командою вона мають по черзі задувати кульки у ворота, не допомагаючи собі ані руками, ані головою, ані ногами… Тільки дмухати. Виграє найспритніший.

Конкурс  « Кращий хазяїн » 
Для цього конкурсу необхідно запросити чотирьох чоловіків. Видати їм по одній рукавичці з маленькими дірочками на пальцях. У кожну рукавичку налити однакову кількість води і запросити гравців „подоїти корову”. Хто надоїть більше „молока” за відведений час, той і переможець. 

Конкурс «Мумії»

Ведучий 1 Умови конкурсу такі : Хто швидше обмотає туалетним папером іншого гравця

Конкурс «Паперове авіа шоу»

Ведучий 1 Чи придатні наші добровольці до служби в авіаційних військах. Умови конкурсу : учасники роблять з паперу літачки. А потім кожна команда по черзі запускає їх якнайдалі, дальність та якість польоту літачків.

Конкурс «Швидкі сапери»

Ведучий 2 Умови конкурсу такі : перший учасник по команді ведучого стартує, тримаючи ложку з тенісною кулькою, пробігає певну відстань, оббігає перешкоду. Повертається до команди і передає естафету наступному учасникові. Команда, що першою закінчить конкурс. Перемагає і отримує 2 бали.

Конкурс «Секретний конверт»

Вчитель. У військовій справі потрібно все розуміти з півслова. Завдання конкурсу полягає в тому, що один із учасників отримує конверт, в якому записано певний текст, і за допомогою міміки та жестів пояснює своїй команді. Хто перший відгадає, той і виграє у цьому конкурсі 2 бали.

 Ось і настала хвилююча мить. Для оголошення переможців нашої програми

Ведуча 2:  Тож не дамо загинути, зів’янути, піти в небуття традиціям нашого народу!

Ведуча 1:Збережемо! Піднімемо! Відродимо!

Ведуча 2:Хай в цьому нам допоможе Господь Бог і Пречиста Діва Марія!

Ведучі разом: Слава Україні!

 

 

 

 

 

docx
Додано
14 жовтня 2018
Переглядів
969
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку