Вивчення творів Тараса Шевченка на уроках читання.

Про матеріал
Вивчення творів Тараса Шевченка розширює кругозір учнів, розвиває пам'ять, уяву. Виховує патріотів України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчення творів Тараса Григоровича Шевченка на уроках в початковій школіВиконалавчитель початкових класів. Гегач Тетяна Сергіївна

Номер слайду 2

Вивчення творів Тараса Григоровича Шевченка у початковій школі є важливим етапом формування патріотичних цінностей та розвитку мовленнєвих та літературних навичок учнів.

Номер слайду 3

Основна мета вивчення творів Шевченка:1. Формування патріотичної свідомості (викликати почуття національної гордості та любові до рідної землі.);2. Розвиток моральних цінностей (виховувати почуття справедливості, гуманності та милосердя.);3. Розширення кругозору (ознайомити учнів з універсальними значеннями творчості поета та його внеском в українську літературу.).

Номер слайду 4

Переваги вивчення творів Шевченка у початковій школі: Естетична складова. Твори письменника наповнені прекрасними образами та поетичними зображеннями. Підвищення мотиваціїЦікавий матеріал сприяє більшій зацікавленості учнів у навчальному процесі. Розвиток мовлення. Читання, розповіді, інсценування та обговорення творів Тарса Григоровича активізують мовленнєві навички учнів.

Номер слайду 5

Методи та прийоми вивчення творів Тараса Шевченка: Декламування. Учні вивчають виразне читання уривків з поезій Шевченка;Творчі завдання. Діти створюють власні вірші та історії, використовуючи твори поета як натхнення;Рольові ігри. Клас інсценізує епізоди з життя письменника та його літературних героїв.

Номер слайду 6

Ігрові форми роботи з творами поета:1) Кенгуру-учні письмово відповідають на запитання про життя Тараса Шевченка та його твори.2) Шлях до тризубу-діти перевіряють свої знання про художника за допомогою кросворду чи гри-головоломки.3) Літературний калейдоскоп-учні в групах створюють виставу, використовуючи фрагменти творів Тараса Григоровича.

Номер слайду 7

Тематичні уроки на основі творів Тараса Шевченка: Українська хата. Український пейзаж. Герої творів Шевченка. Учні ознайомлюються з описами української хати у творах Шевченка та самостійно малюють її. Учні аналізують описи природи у творах поета та створюють свій власний український пейзаж. Учні обирають одного героя з творів прозаїка і розповідають про його характеристику.

Номер слайду 8

Роль вчителя у вивченні творів Шевченка:1) Об’єднуваність Вчитель створює сприятливу атмосферу для зацікавленості учнів у вивченні шевченківського матеріалу.2)Індивідуалізація. Вчитель враховує потреби та інтереси кожного учня, використовуючи різноманітні методи та прийоми.3)Стимулювання творчостіВчитель надихає учнів на творчу самовираження під час роботи з творами Шевченка.

Номер слайду 9

Впровадження проектної діяльності на уроках з творів живописця. Український орнамент. Українська кухня. Український костюм. Клас досліджує український орнамент та створює свій власний проект з використанням орнаменту. Діти досліджують український костюм та створюють свій власний костюм українського козака. Учні вивчають українські страви, готують їх та презентують результати своєї роботи.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 січня
Переглядів
246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку