Вплив кімнатних рослин на здоров'я школярів

Про матеріал

Люди часто відводять кімнатним рослинам лише роль прикраси їхніх помешкань, невиправдано забуваючи про те, що рослини, до всього іншого, мають цілющі властивості, благотворно впливають як на фізичне, так і на психо-емоційний стан людини , а також на мікроклімат в приміщенні. Спробуємо з'ясувати , які квіти сприятливо впливають на комфорт в помешканні.

У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певні властивості, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя.Правильно підібрані рослини поліпшують самопочуття, нейтралізують негативний вплив на організм. Любіть, піклуйтеся про обрані вами рослини, і вони дадуть вам відповідь тим же.

Перегляд файлу

Вплив кімнатних рослин на здоров'я школярів 

Люди часто відводять кімнатним рослинам лише роль прикраси їхніх помешкань, невиправдано забуваючи про те, що рослини, до всього іншого, мають цілющі властивості, благотворно впливають як на фізичне, так і на психо-емоційний стан людини , а також на мікроклімат в приміщенні. 
Спробуємо з’ясувати , які квіти сприятливо впливають на комфорт в помешканні. 

Для чого потрібні кімнатні квіти . (2 слайд)
Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини ще 5000 років тому, однак у наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх тільки як прикрасу приміщень. 
Для чого ж нам потрібні кімнатні квіти? Звичайно, квіти дійсно створюють в приміщенні затишок, комфортну атмосферу, роблять інтер'єр приміщень живим і привабливим, однак в останні роки вчені відкрили й інші властивості кімнатних рослин, і ці відкриття змінили ставлення людей до них. Кімнатні рослини потрібні не тільки для затишку. У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, та й повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним - у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини , як бензол.  
Електромагнітне випромінювання, бактерії і висушений повітря теж не додають здоров'я ні нам, ні нашій шкірі. З усіма цими проблемами допомагають впоратися кімнатні рослини, однак не всі підряд, а певні види

3 слайд  Сам тільки колір рослин, зелений, вже сам по собі діє на нас заспокійливо, дарує спокій і розслабляє. Кімнатні рослини збагачують приміщення киснем, поглинаючи вуглекислий газ, зволожують повітря, позбавляють від пилу. Вирішивши прикрасити кімнату рослинами, необхідно визначитися з типом рослин, який підійдуть саме вашій обстановці і вибрати кілька. Варто мати на увазі, що кожна рослина має свої, характерні тільки їй  властивості. 
Правильно підібрані рослини поліпшать ваше самопочуття, нейтралізують негативний вплив на ваш організм побутової техніки та синтетичних матеріалів. 
Всі без винятку рослини виділяють фітонциди - біологічно активні речовини, що перешкоджають зростанню і розвитку в повітрі бактерій і грибів. Серед кімнатних рослин, які мають бактерицидні і дезинфікуючими властивостями можна виділити алое, хризантему, плющ, цитрусові рослини, мирт, хлорофітум, герань, аглонема, нефролепіс, шеффлера, спатифиллум, філодендрон,  фікус.

Квіти допомагають розвинути творчі здібності, благотворно впливають на серцево-судинну систему і на фізичний, психологічний та енергетичний стан людини в цілому. 
Головне, про що потрібно пам'ятати - про кімнатні квіти треба дбати і дарувати їм свою любов, тільки тоді вони будуть служити надійним захистом від багатьох життєвих негараздів. 


Давайте поговоримо про деякі найпоширеніші кімнатні рослини.
4 слайд   Хлорофітум чубатий. Дослідження його властивостей проводили як за кордоном, так і в нашому ботанічному саду. У приміщеннях розміщували різні рослини, і з допомогою низки вимірювань визначалося, яка з них краще очищує повітря. Виявилося, що пальма першості по праву належить хлорофітуму чубатому, листова пластинка якого повністю зелена. Хлорофітум поглинає формальдегід, чадний газ, виділяє фітонциди, а також має значний бактерицидний ефект. Вчені встановили, що за добу рослина може знищити близько 80% хвороботворних мікроорганізмів, що знаходяться в безпосередній близькості від рослини. 

 

5 слайд  Інша популярна кімнатна рослина — диффенбахія — теж очищує повітря від шкідливих речовин: формальдегіду, ксиліту, бензолу. Його рекомендують тримати у промислових приміщеннях. Але разом з тим це отруйна рослина.
Диффенбахія належить до сімейства ароїдних. Всі ароїдні — отруйні рослини. Вони мають знаходитися в недоступних для маленьких дітей і домашніх тварин місцях, щоб ті не могли спробувати рослину «на зуб». Але сама по собі рослина не може завдати шкоди людині, вона не виділяє в повітря шкідливих речовин. А ось потрапляння на шкіру людини отруйного соку ароїдних може викликати опік та алергічні реакції. 


6 слайд   Азалія підтримує в приміщенні енергетику бадьорості, допомагаючи сконцентруватися на головному і не звертати увагу на дрібниці. Азалія захищає від пліток, брехні і суєти, нервозності і невпевненості. 
Алое  . ЇЇ добре мати там, де люди часто хворіють, що говорить про ослаблений біополе приміщення . Алое захищає від проникнення хвороботворних енергій і вібрацій, очищає і зміцнює енергетику простору. 

7 слайд    Аспарагус і спаржевий плющ допомагають "залатати чорні діри", які створюють в енергетичному просторі своєї квартири слабохарактерні люди, і запобігти марну розтрату енергій: через "чорні діри" випливає енергія, призначена для звершення якихось справ. Ці рослини, як і цикламен, захищають від розчарування, піднімають настрій і додають впевненості у власних силах. 
8 слайд   Бальзамін створює навколо себе потужний вібраційний потік радості і гармонії, згладжуючи наслідки конфліктних ситуацій. Бальзамін заряджає атмосферу приміщення сонячною енергією; притягує творчі енергії. Створювана бальзаміном доброзичлива атмосфера сприяє прояву в людях найкращих якостей. 
Бегонія королівська підходить товариським, гостинним людям, будучи одним з найсильніших захисних рослин. Бегонія королівська не лише трансформує негативні вібрації в позитивні, але ще й впорядковує їх, приводячи атмосферу в будинку до рівноваги і гармонії. Бегонія нейтралізує негативну енергію від сварок між близькими людьми, згладжує конфлікти і суперечності, нервозність і напруженість, захищає дім від вторгнення зовнішніх вібрацій. 

 

9 слайд   Герань служить "вогнегасником "для негативних енергій, агресивних нападів, емоцій гніву й роздратування. Вібрації гніву - одні з найнебезпечніших і руйнують сприятливу атмосферу; чим довше агресивна емоція зберігається в просторі, тим активніше впливає на людей. Герань пом'якшує енергію гніву; її захисна здатність поширюється здебільшого на господарів будинку. 
Кала може служити оберегом щастя в домі. Кала не просто призводить протилежні енергії до золотої середини, але і трансформує їх в єдиний потік радості. Енергетика кали протистоїть вібраціям смутності, песимізму, туги, печалі, пригніченості й депресії. Кала підвищує імунітет людини проти емоційного виснаження і стресів, наповнюючи атмосферу приміщення радістю і бадьорістю. 


10 слайд  Кактуси діють приблизно однаково: притягають і вбирають в себе негативні для людини енергії, трансформують вібрації ненависті, злоби і роздратування, працюючи "громовідводом". Кактуси не пускають в будинок негативну енергію, тому їх рекомендується ставити на вікна або навпроти вхідних дверей. Видів кактусів дуже багато, але особливо корисні кактуси з довгими голками. Як і інші корисні кімнатні рослини, вони мають бактерицидні властивості, однак у них є ще одна важлива особливість. 
Кактуси можуть захищати людину від шкідливого електромагнітного випромінювання, знижуючи іонізацію повітря в приміщеннях. Саме тому кактуси рекомендується розміщувати в безпосередній близькості від екрану телевізора чи комп'ютера, але при цьому рослина має отримувати достатньо світла: адже кактуси - рослини жарких країн.

11 слайд   Каланхое захищає від апатичності і занепаду сил і протистоїть внутрішнім негативним енергіям; захищає від депресії і допомагає вистояти в будь-яких життєвих негараздах. 
Монстера потрібна там, де обстановка відрізняється крайньою хаотичністю, де під впливом обставин все йде догори ногами. Монстера поглинає вібрації безладу, концентрує всі енергії на спокої і рівновазі, служить своєрідним "камертоном" для присутніх у просторі енергій, розставляючи все по місцях м'яко і гнучко, навіть ніжно. 

12 слайд   Папороть - рослина "золотої середини", вона ідеально підходить для приведення в гармонію енергетичних потоків зовнішнього та внутрішнього світу. Жодне інша рослина не здатна врівноважити два цих енергетичних вектора, а також сприяти прояву паранормальних здібностей і пробудженню схованих сил людини. Папороть приводить людей до компромісу і створює в атмосфері приміщення почуття міри. 
13 слайд  Узамбарська фіалка надає заспокійливу дію на атмосферу приміщення, створює навколо себе затишок і атмосферу блаженства і спокою. Але спокою не сонного, коли хочеться завмерти й не ворушитися, а радісного, коли люди не переживають через дрібниці, а внутрішньо знають, що все буде добре. Білі фіалки очищають простір від вібрацій важких думок і поганих почуттів; вони гарні для квартир, в яких живуть маленькі діти, для їх захисту від негативних вібрацій. Фіалки з рожевими та червоними квітками очищають простір від замкнутості енергій і напруги, в якому люди легко можуть захворіти; вони полегшують енергетику квартири. 


14 слайд  Фікус працює як "пилосос", що очищає простір від пилу тривог, сумнівів, переживань. Печалі і занепокоєння послаблюють енергетику квартири і порушують вібраційне рівновагу. Фікус не тільки очищає простір, поглинаючи негативні енергії і трансформуючи їх у позитивні, але і перешкоджає проникненню негативних вібрацій ззовні, яких особливо багато у великому місті. 
15 слайд   Цикламен корисно мати в будинку, де живуть або часто бувають емоційні люди з м'яким, мінливим, слабким характером, сильно залежні від свого настрою або думки оточуючих. Цикламен вносить в атмосферу енергію натхнення, якого так не вистачає слабохарактерним людям. Завдяки цикламенам піднімається настрій, з'являється бажання щось робити; цикламен захищає від розчарування. 

 

16 слайд   Якщо в приміщенні в якості підлогового покриття використовується лінолеум, то заведіть драцену. Ця рослина дуже красиво, і легко вписується в будь-який інтер'єр. В офісах зазвичай використовують великі екземпляри, а для квартир підійдуть невеликі рослини. Драцена майже на 70% очищає повітря від бензолу, що виділяється лінолеумом, а також справляється з потрапляють в квартиру вихлопними газами. 

17 слайд
У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певні властивості, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя.

Правильно підібрані рослини поліпшують  самопочуття, нейтралізують негативний вплив на  організм. 
Любіть, піклуйтеся про обрані вами рослини, і вони дадуть вам відповідь тим же.

1

 

docx
Додав(-ла)
Остап'юк Діна
Додано
10 липня 2018
Переглядів
1147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку