Вступ до курсу Біологія 6 клас

Про матеріал
Презентація підготовлена на допомогу вчителю, на перший урок біології у 6 класі.Стисло можна показати учням важливість предмету, його мету та значимість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вступ до курсу «біологія» 6 клас. Підготувала вчитель біологіїПотапова Олександра Миколаївна. КЗ «Губиниський ЗЗСО (опорний заклад)»

Номер слайду 2

Школярі вивчають нині досить велику кількість дисциплін. Серед них "найважливішими" прийнято вважати математику (відтак і алгебру з геометрією), українську й іноземну мови, історію України, правознавство і природничий блок (до якого відношу фізику, біологію та хімію).

Номер слайду 3

Часто від вихованців українських шкіл доводиться чути, наприклад, таке: "Ну нашо нам та біологія? Шо я, біологом буду, шолі?" чи подібні вислови. Себто, в молодого покоління виникає питання: а чи те нам начитують, що нам дійсно в житті знадобиться?

Номер слайду 4

Біологія - це наука, яка вивчає життя в усіх його проявах. Вона досліджує різноманітність організмів, їхню будову, процеси життєдіяльності, хімічний склад, взаємозв'язки з навколишнім середовищем та багато інших різноманітних проявів живого.

Номер слайду 5

Кожну з груп організмів вивчає окрема біологічна наука. Наука про рослини дістала назву ботаніка, наука про тварин - зоологія, а наука про гриби - мікологія.

Номер слайду 6

Будову організмів вивчають науки морфологія та анатомія, процеси життєдіяльності - фізіологія

Номер слайду 7

Взаємодію живих організмів, їхніх угруповань між собою, а також з умовами неживої природи вивчає наука екологія.

Номер слайду 8

Біологія відповідає на безліч питань: "Як ми будемо лікуватися через 10 років?", "Що будуть їсти наші діти?", "Чи побачить моя онука слона?". Біологія - це і є наше життя. Це те, що ми їмо, як користуємося ресурсами природи та оберігаємо її.

Номер слайду 9

Біологія - наука, яка потрібна кожному і в якій кожен знайде себе. Це може бути медицина, якщо Ви хочете стати лікарем, зоологія - при зацікавленості тваринами, арахнологія для юних любителів павуків або ботаніка для звичайних садоводів. Головне пам'ятати, що вчитися ніколи не пізно. Вчити біологію означає пізнавати себе та довкілля.

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
9 лютого 2021
Переглядів
1152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку