Вживання алкогольних та тютюнових виробів

Про матеріал
"Вживання алкогольних та тютюнових виробів"- одна з тяжких проблем сучасності, особливо серед молоді. Вважаю, що бесіди та виховні години на цю тему потрібно проводити частіше.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вживання алкогольних та тютюнових виробів. Полеховська Марина

Номер слайду 2

Можна по-різному визначити мету свого існування, але мету треба мати  інакше то буде не життя, а животіння.

Номер слайду 3

Людина — складний, таємний багатогранний світ. Серце людини — вмістилище всесвіту, зосередження емоційної енергії і принципів ставлення до дійсності. Голова людини — орган творчості, створений природою за образом і подібністю світові. Людина повинна прожити життя як найкраще і присвятити себе цій цілі.

Номер слайду 4

НІКОТИН - ОДНА З НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШИХ ОТРУТ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯПроблема «шкідливих звичок» є найбільш актуальною у наші часи, а боротьба з ними це задача не тільки держави в цілому, а й кожної окремої людини. Паління - це розповсюджена звичка, яка веде до небезпечних порушень здоров'я, особливо у вас - дітей.

Номер слайду 5

Тютюн однолітня рослина, листя якої є сировиною для тютюнової промисловості. Був завезений Христофором Колумбом, а у кінці XVI століття потрапив до Росії. З того часу цю рослину культивують і вирощують для виготовлення одного з продуктів повільного вбивства людства.

Номер слайду 6

Кожні 10 секунд у світі помирає одна людина внаслідок вживання тютюну!Найбільшої шкоди тютюн завдає підлітковому організму. Люди, які почали курити до 25 років, помирають від раку легень у 5 разів частіше, ніж ті, хто закурив після 25 років. Смертельною є доза від 50 до 100 мг нікотину. Саме така доза може потрапити в організм після викурювання 20 сигарет!

Номер слайду 7

Куріння

Номер слайду 8

Близько 90 % курців вважають куріння шкідливим для себе, і лише дві третини роб­лять спроби кинути курити. Курці, особливо молоді, не знають, що існує кілька типів на­слідків куріння

Номер слайду 9

Миттєві негативні наслідки куріння (про­тягом кількох хвилин після першого затягу­вання) проявляються в прискоренні серцевих скорочень, підвищенні кров'яного тиску, подразненні тканин гортані, попаданні чадно­го газу у кров, прямому й швидкому попадан­ні канцерогенів у легені, подразненні очей. Тривалі негативні наслідки куріння: рак легенів, порожнини рота, стравоходу, шлун­ка, підшлункової залози й жовчного міхура, захворювання серця, виразка шлунка, захво­рювання судин, хронічний бронхіт.

Номер слайду 10

Негативні наслідки можуть проявлятися у:

Номер слайду 11

Пам’ятка для учнів: Протягом кількох днів аналізуйте, коли і чому виникає бажання палити. Під час паління задавайте собі питання: чи приносить це заняття мені задоволення зараз?Призначте день відмови від цієї шкідливої звички. Переконайте себе, що куріння шкідливе для вашого здоров'я. Щодня зменшуйте кількість викурених цигарок. У разі виникнення бажання закурити випийте склянку води, займіться цікавою справою тощо.

Номер слайду 12

Пам'ятайте: якщо людина викурює в день лише 1 - 2 цигарки, вона вже скорочує своє життя на 4- 6 років.

Номер слайду 13

Усвідомте: нікотин-отрута, яка повільно вбиває ваші таланти, молодість, працездатність!

Номер слайду 14

РУЙНІВНА СИЛА АЛКОГОЛЮ НА ВСІ ОРГАНИ І СИСТЕМИ ЛЮДИНИ

Номер слайду 15

Алкоголь негативно впливає не тільки на того, хто зловживає цією речовиною, а й на майбутнє покоління. Дослідження вчених показали, що у підлітків алкоголізм, як важко виліковна, серйозна хвороба, виникає і розвивається у чотири рази швидше, ніж у дорослих. Деградація особистості також відбувається набагато швидше. Алкоголіки живуть на 15 років менше, ніж люди, які не мають звички систематичного пияцтва!Дослідження вчених виявили, що наслідки одноразового вживання алкоголю здоровою людиною зберігаються в організмі протягом 2-х тижнів. Концентрація алкоголю у крові більше 5% вважається смертельною для дорослої людини!

Номер слайду 16

Якщо людина знаходиться під виливом алкоголю протягом тривалого часу, біохімічні процеси мозку змінюються. Організм прагне підтримати процеси функціонування нервової системи. Таким чином формується звичка , стан, у якому алкоголь вже не має того ефекту, що раніше. Тоді мозок не може працювати без підтримки і стимуляції алкоголем. І, як наслідок, у людини виникає алкогольна залежність!!!!

Номер слайду 17

Алкоголь впливає на мозок, він гальмує роботу тих мозкових центрів, які відповіда­ють за вищу діяльність людини (інтелект, совість, можливість критичної оцінки ситуа­ції, рівень культури). Тому часто трапляється так, що люди, які зібралися на дружню бесіду за чаркою, закінчують сваркою або бійкою. Внаслідок зловживання алкоголем у людини розвивається грубість, егоїзм, моральна роз­бещеність, деградація особистості.

Номер слайду 18

Пагубний вплив алкоголю:

Номер слайду 19

Крім того, у людей, які багато п'ють, збільшується і починає гірше працювати печінка, виникають захворювання мозку серця, шлунка, кишкового тракту.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Пам’ятка для учня

Номер слайду 22

Пам'ятайте: ви несете відповідальність за стан свого здоров'я, народження майбутніх дітей!!! 

pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку