Як зберегти енергію в гімназії?

Про матеріал
Мета роботи: підвищувати рівень обізнаності в галузі енергозберігаючих технологій, які складають основу захисту та впливу на довкілля. Переконатися, що велика економія складається з малих економій кожного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як зберегти електроенергію в гімназії ?Підготували учні 9 класу Роменець Крістіна тадутчин кирило Керівник: Наталія ізюменко

Номер слайду 2

мета підвищувати рівень обізнаності в галузі енергозберігаючих технологій , які складають основу захисту та впливу на довкілля; Переконатися, що велика економія складається з малих економій кожного.

Номер слайду 3

План Енергозбереження Як зберегти електроенергію. Порівняльна характеристика розжарювальної та енергозберігаючої лампочок. Сучасні лампи( переваги і недоліки) Хочу звернути увагу. Цікавий факт Як дбати про тепло в школіВисновок

Номер слайду 4

Завдання: створити покрокові інструкції: що саме робити кожному українцю, який бажає допомогти собі і країні стати багатшими і почати будувати економічну і енергетичну незалежність України своїми власними руками, подбавши про її екологічний стан. Актуальність даного проекту. Пошук нових шляхів до енергозбереження - є актуальною проблемою для нашої країни. Кожна людина повинна замислитися над тим, як зменшити споживання електроенергії, тепла і води, при цьому не позбавляючи себе можливості комфортного існування. Адже наше життя не можливе без побутової техніки, теплої води і тепла в наших оселях. Але, ресурси нашої планети постійно зменшуються зі стрімкою швидкістю. Неефективне використання електричної енергії є головною причиною існуючих на Землі екологічних проблем, одна із яких зміна клімату.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Енергозбереження Це діяльність, спрямована на економію та раціональне використання енергії і природних енергетичних ресурсів, тобто на підвищення енергоефективності.

Номер слайду 7

В нашій школі особливу увагу приділяють умовам навчання і праці. Затишно комфортно можна себе почувати під час навчання, коли відносна вологість повітря 40-60%, температура в кабінетах-класах повинна бути 17-20 градусів ( за санітарними правилами і нормами).

Номер слайду 8

Як зберегти електроенергію Ще років десять тому, коли газифікація велася прискореними темпами, запалити "блакитний вогник" на кухні хотіли жителі всіх невеликих містечок і сіл. Однак, останнім часом, у зв'язку зі значним подорожчанням цього виду палива, громадяни стали замислюватися про заміну газових котлів та конвекторів на більш економні пристрої. В цьому році в нашому закладі замість газової котельні встановили твердопаливний котел, який працює на дровах. В закладі стало тепліше. Це дійсно важливо. Наприклад, при потужності 25 к. Вт, експлуатаційні витрати у використанні газового котла складуть приблизно 100-250 грн, електричне джерело опалення потягне на 200-300 грн в день, а твердопаливний котел змусить Вас витрачати лише 80 грн. Але треба задуматися скільки треба спиляти дерев?Посадки потрібно відновлювати, щоб не надати ще більшої шкоди екології.

Номер слайду 9

Що можемо зробити ми?Вимикати світло, якщо не проводиться заняття в класі Вмикати, коли спускаємося в укриття і вимикати коли виходимо з нього Використовувати енергоефективні лампочки , які не містять шкідливих речовин Встановити датчики руху, що дає можливість заощаджувати електроенергію на 1 квт. Як економити електроенергію не обмежуючи себе в споживанні?Існує три стратегії енергозбереження в побуті : Пряма економія за рахунок скорочення споживання і оптимізації роботи електроприладів. Переоснащення закладу енергозберігаючою технікою. Перегляд тарифу.

Номер слайду 10

слід вимикати пристрої, якими ніхто не користується, а ще краще вимикати взагалі зарядні пристрої з розетки. Це не лише дозволить заощадити електроенергію але й вбереже пристрої від впливу можливих перепадів електроенергії. Можна також встановити в кабінеті інформатики автоматичні вимикачі. Які будуть автоматично вимикати комп’ютер і також за ощадить електроенергію.

Номер слайду 11

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва Лампа розжарювання Лампа енергозбереження Потужність 100вт 200 вт Час використання 2-5 місяців 2-3 роки Ціна 10 грн 80 грн Витрата на електроенергію в місяць 1623 грн 325 грн Виділення світла 5%85% Виділення тепла 95% 15 %Енергоощадні лампи споживають менше електроенергії, світять краще та служать довше, ніж звичайні моделі з вольфрамовою ниткою. Коштують вони, зрозуміло, дорожче, але ці витрати окупаються в рази. Енергоощадні лампи стануть у пригоді в приміщеннях, де штучне світло потрібне щодня, мінімум три години безперервно.

Номер слайду 12

Сучасні лампи( переваги та недоліки)1. Гарантійний термін 1-2 роки.2. Низьке тепловиділення.3. Економія енергії і грошей 80%.4. Мякий розподіл світла.5. Можливість створювати світло різного спектру . Лідером з показником +95 % енергоефективності у світі, є газорозрядна натрієва лампа (розряд відбувається у парах натрію). Світлова віддача такої лампи, досягає 100—200 Лм/Вт.

Номер слайду 13

Використання електроенергіїпо Андріївській гімназії

Номер слайду 14

хочу звернути вашу увагу: 1 квт зекономленої електроенергії дає змогу виготовити:50 зошитів по 24 аркуші18 підручників 3000 ручок4000 олівців 5000 пластмасових лінійок.

Номер слайду 15

цікавий факт Економити електроенергію можна за рахунок кольору стін. Біла стіна відбиває 80% спрямованого на неї світла, темно-зелена лише 15% чорна - лише 9%

Номер слайду 16

Як дбати про тепло в школі Звільнити простір біля батареї. Вдоскональте теплоізоляцію вікон зверніть увагу щоб провітрювання було не більш 15 хв. закривайте двері в кімнату утеплити приміщення ізолювати підлогу

Номер слайду 17

заклеїти щілини у вікнах, біля 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна 6. Наклейте фольгу за батарею. Це підвищить тепловіддачу радіатора на 20%. При цьому витрата на опалення приміщення зменшиться на 50%

Номер слайду 18

висновок зниження споживання електрики захищає енергосистему від перевантаження та дає можливість енергетикам прискорити відновлення об’єктів пошкоджених російськими ракетами та дронами. Наше дослідження показало що лише заміна ламп розжарення на економки за чотири місяці дасть фінансову економію а також збереження тепла в Андріївській гімназії. Ми можемо починати з простої економії води, електроенергії, тепла, газу, а можемо бути і більш активними – стати на захист збереження лісу або приєднатись до кліматичного маршу. Разом ми можемо врятувати і подбати про все, що для нас є таким цінним: нашу природу, здоров’я, життя і чудову планету!

Номер слайду 19

pptx
Додано
19 березня
Переглядів
39
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку