Задачі з гумором "Механічний рух" 7 клас

Про матеріал

Авторські задачи які в жартівливій формі дають можливість перевірити засвоєні учнями знання з теми "Рівномірний рух. Швидкість руху" та зменшити психологічне навантаження на уроці.

Перегляд файлу

Скачування торрента «А» почалося о 13:30 зі швидкістю 75 Кб/сек, а скачування торрента «Б» почалася о 14:00, зі швидкістю 200 Кб/сек.

Питання: Через який  час  розміри торрентів «А» і «Б» стануть рівними?

Відповідь: Об’єм інформації, що скачується, можна прийняти як пройдений шлях до зустрічі. Розвязавши не складне рівняння, де час - невідома величина, отримаємо 18хв.

Два барана та муха.

Два барана Боня і Біляш, відстань між яким 200м, йдучи на «стрілку», повинні зустрітися на вузенькому місточку. Кожен має швидкість 36км/год, вони ж круті пацани. Аж раптом Боня помітив, як з його лоба злітає муха та починає літати між ним та Біляшем з швидкістю 72км/год (теж мені винищувач). Як довго їй залишилось жити, та який шлях встигне пролетіти.

 

Відповідь: Оскільки в початковий момент відстань між баранами дорівнює 200м, а кожен має швидкість 36км/год, то жити їй залишилось 10с. За цей час вона пролетить рівно 200м. Game Over.

Картинки по запросу aluno indo pra escola«Відмінник»

Ну дуже старанний учень 7-го класу Кузя Швидкий, йдучи до школи раптом з’ясував, що його школа знаходиться аж за 1200м від дому. А сьогодні на першому уроці контрольна з математики. Як розрахувати йому швидкість так, щоб за 20хв, які залишились до контрольної, він точно не встиг на неї?

Відповідь: Головне не поспішати, а то раптом встигнеш. «Відмінник» Кузя порахував, що швидкість не повинна перевищувати 1м/с.

 

«Шабаш»

Крутий байкер Кощій на прізвисько «Чахлик» виїхав о 9год 30хв зі Львова до Києва на щорічний шабаш на Лисій горі. Його подруга «Яга» чекає на нього рівно о 24год. Чи встигне «Чахлик», якщо його байк може розвивати швидкість лише 180 м/с? 

Відстань Львів – Київ складає 540км.

 

Відповідь: Ще жоден бал нечисті не обходився без короля. От і сьогодні королева балу не залишиться без нього, адже Кощею знадобиться всього 3000с. Він ще встигне зібрати букет зі змій.

https://i.pinimg.com/originals/68/07/df/6807df5edf78b2567cd176cdf3b4fe0b.jpg

«Крутий Карич»

Федько з Барбосом, повертаючись з прогулянки, натрапили на зграю ворон. Старий ворон Карич помітив, як Барбос його дражнить. Чи залишиться з вухами пес, що разом з Федьком долає 36000м за 1год, а старий Карич може розвинути максимальну швидкість 12м за 1с.

Відповідь: Як не старався Федько, а Барбос без вух залишиться. Карич хоч старий, та розвиває швидкість більшу ніж Барбос з товаришем. Ворон ще жодного разу не пробачав образ.

Розумний Піф.

Поки Піф спав злі жартівники привязали до хвоста різний мотлох. З якою швидкістю він повинен рухатись (в межах можливого), щоб не чути гуркіт того мотлоху?

Віповідь: Піф добре вчив фізику і дуже швидко зрозумів «Обігнати гуркіт не вдасться, адже швидкість звуку 360м/с», а  тому добігши до першого пункту прийому вторинної сировини зупинився та  здав весь мотлох отримавши кошти на морозиво. Ну і хто розумніший?

 

docx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 9. Рівномірний рух. Швидкість руху
Додано
12 липня 2018
Переглядів
2064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку