Презентація "Вимірювання часу"

Про матеріал

Лабораторна робота у вигляді презентації містить зразок виконанння роботи для самостійного опрацювання учнями. Зрозумілі та легкодоступні досліди. Завершується робота самостійним висновком.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лабораторна робота № 3 Вимірювання часу Мета: навчитися користуватися приладами для вимірювання часу Обладнання: прилад для вимірювання часу (метроном, годинник з секундною стрілкою, секундомір), похила площина, олівець.

Номер слайду 2

Порядок і хід виконання роботи І.1. Навчіться за допомогою вчителя, слухаючи удари метроному, які відбуваються через одну секунду, визначати момент початку відліку часу. І.2. Відрегулюйте похилу площину так, щоб її нахил був достатнім для скочування олівця. Покладіть олівець на верхню частину похилої площини і притримайте його рукою.

Номер слайду 3

І.3. Відпустіть олівець з початком чергового удару метроному і порахуйте кількість його ударів n протягом часу, який олівець буде рухатись до нижнього кінця похилої площини: n=____ 3

Номер слайду 4

І.4. Визначте час руху олівця t=n-1=___c. ІІ. Аналогічні вимірювання часу, скочування олівця з похилої Площини можна повторити, використовуючи годинник з секундною стрілкою. Для цього: 3-1 Назад ІІ.1. Визначте ціну поділки шкали годинника Сг= b-a n = c под 10 0 10 - 0 10

Номер слайду 5

ІІ.2. зафіксуйте момент часу, коли олівець почне свій рух по похилій площині (t1) і закінчить (t2); визначте час руху олівця: t = t2 – t1 = ____=____ c. Висновок (опишіть, як вимірюють час протікання любого процесу за допомогою годинника)

ppt
Додано
13 липня 2018
Переглядів
4243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку