Загадки: органи чуття, складові комп'ютера

Про матеріал
Загадки про органи чуття, предмети, явища, дії та складові частини комп’ютера.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загадки про органи чуття, предмети, явища, дії та складові частини комп’ютера. На ніч два віконця. Самі закриваються, А як сонце встане: Самі вікриваються. Сопе, хропе, часом чхає, Сюди-туди зазирає; На морозі замерзає, Бо одежини не має. Він отаман хоч куди,Має військо в два ряди,Що його охороняє,Ворогів не підпускаєПомагають слухати,Як одне ми називаємо?Ну звичайно ж…(очі)(ніс)(язик)(вухо)

Номер слайду 2

Стали всі рядком малята. Будуть фотографувати. Дуже це складна робота. Виготовить … (фото) Ця дія дуже непроста,Бо інформація складна. Це не стіл і не коробка,А звичайно ж це – (обробка)Може він порахувати, Може він пісні співати, Малювати і писати, Помилки перевіряти. Може він листа прийняти, З другом швидко нас зв’язати, Він багато чого може І завжди нам допоможе! (комп’ютер ) В блоці цім живе процесор Помічник він, не агресор В ньому щось гуде, співає Одним оком нам моргає. Головний він, знає толк, А зовуть ... (системний блок)

Номер слайду 3

Він покаже все на світі: Що малюють, пишуть діти, Грають як і що співають, І як пошту відправляють. Все, що є відображає, Без нього ПК немає! (монітор) Сотня клавіш, різні знаки Спершу учні – небораки, А тепер раз – два і готово Відстукали слово. Ось де пальцям фізкультура І це все – (клавіатура). Скромний сірий колобок Довгий, тонкий проводок Зверху на коробці Дві великі кнопки В тебе є хороша книжка, А в комп'ютера є …(мишка). Ось я кнопку натискаю І папір вже заправляю. Він друкує без зупинки Вірші, пісні і картинки І швидкий він, наче спринтер Відгадайте, що це (принтер)

Номер слайду 4

Він нічого не друкує,І не пише, й не малює. Може він малюнки вмить. У комп’ютер розмістить(сканер) ,Він невтомний трудівник. Диски він ковтати звик. Має дивний дуже рот. Хто це, діти? (дисковод)

Номер слайду 5

РЕБУСИІнформатика

Номер слайду 6

Монітор

Номер слайду 7

Навушники

Номер слайду 8

Зберігання

Номер слайду 9

Комп’ютер

pptx
Додано
4 жовтня 2021
Переглядів
1847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку