Заняття "Веселі старти"

Про матеріал
Конспект заняття спортивної години "Веселі старти" із здоров'язбережувальним змістом стане у пригоді як вихователям ГПД, так і вчителям початкових класів
Перегляд файлу

Тема: "Веселі старти".

 

Мета: забезпечити рухову активність дітей, розвивати спритність та швидкість реакції, виховувати почуття колективізму та взаємодопомогу в учнів класу.

 

Обладнання: два волейбольні м'ячі, два прапорці, два обручі.

 

План заняття.

  1. Організація початку заняття.

 

  1. Основна частина.
    1. Вступне слово.
    2. Гра "Передай м'яча".
    3. "Естафета з стрибками".
    4. "Лінійна естафета".
    5. "Спіймай м'яча".
    6. "Естафета з прапорцями".

 

  1. Заключна частина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Організація початку заняття.

Добрий день, діти!

На занятті ми перевіримо як ви вмієте працювати в команді, від активної участі кожного з вас буде залежати чи переможе ваша команда чи ні. Отже тема нашого заняття "Веселі старти".

 

II. Основна частина.

  1. Вступне слово.

Діти, а чи всім вам подобається займатися фізичною культурою? Що саме вам подобається? Добре, а зараз ми з вами поділимось на команди. Перша команда матиме назву "Хмаринка", - друга - "Сонечко".

 

  1. Гра "Передай м'яча"

Перша естафета матиме назву "Передай м'яча". Команди повинні стати двома колонами, тобто один за одним. М'яч тримають учні що стоять перші. По команді перші передають м'яч тому, хто стоїть за ним, тоді — наступному. Так до кінця шеренги. Останні, отримавши м'яч, біжать на початок колони і починають все спочатку. Гра закінчується тоді, коли перші гравці повертаються на своє місце. Перемагає та команда, яка швидше закінчить гру.

 

  1. "Естафета з стрибками"

А тепер давайте ми з вами трішки пострибаємо. Гравці, як і в попередній грі стають у колони один за одним. За сигналом, перші гравці до даної відстані стрибками на одній нозі, а повертаються стрибками на іншій нозі. Повернувшись, треба рукою доторкнутися до наступного гравця. Гра закінчується, коли всі гравці прострибають до даної відстані і повернуться назад.

  1. "Лінійна естафета"

А зараз естафета з бігом. Гравці кожної команди шикуються один за одним в колону. За сигналом гравці, які стоять попереду біжать до даної відстані і повертаються назад. Повернувшись, вони беруть наступного гравця і біжать удвох. Таким чином, останній круг біжить вся команда. Перемагає та команда, яка швидше впорається з завданням.

 

  1. "Спіймай  м'яча "

А тепер пограємо в ось таку гру. У колі капітан кидає гравцеві своєї команди м'яч, який стоїть першим, а сам біжить і стає в кінці своєї колони. Перший гравець ловить м'ячі й біжить з ним у коло на місце капітана, а потім кидає м'яча другому гравцеві своєї команди і біжить в кінець і т.д.

Коли капітан повертається в коло, гра закінчується. Перемагає та команда, капітан якої першим займе своє місце в колі.

 

  1. "Естафета з прапорцями "

А зараз естафета. Перед командами проводиться лінія старту. На деякій відстані перед командами кладеться набивний м'яч. Капітани отримують прапорці. За командою капітани оббігають м'ячі. Повернувшись, передають естафету гравцю, що стоїть попереду. Гра триває, доки естафета не дійде до капітана.

 

III. Заключна частина.

Молодці, діти! ви всі сьогодні були активними, добре справлялися із завданнями, допомагали одне одному і не підводили команду. Нам дуже сподобалася ваша спритність і активність.

До побачення!

docx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку