Заочний конкурс «Аналіз заходів щодо впровадження провідних ідей, зазначених в «Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді»

Про матеріал

Кращий лідер учнівського самоврядування.Сценарій цікавого збору органу учнівського самоврядування.

Мета та завдання національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Україні – це комплексна система і цілеспрямована діяльність щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу. З метою національно - патріотичного виховання молоді, прививання любові до рідного краю та толерантного ставлення до людей у класних колективах нашої школи проводяться заходи, які сприяють впровадженню ідей, зазначених в «Концепції національно – патріотичного виховання молоді та дітей». І сьогодні на засіданні учнівської ради ми спробуємо проаналізувати роботу класних колективів, роботу шкільних гуртків стосовно цього питання.

Перегляд файлу

Відділ освіти Снігурівської райдержадміністрації

Районний методичний кабінет

Снігурівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3

Снігурівської районної ради

Миколаївської області

 

Заочний конкурс 

Кращий лідер учнівського самоврядування.Сценарій цікавого збору органу учнівського самоврядування

 

Тема збору: «Аналіз заходів щодо впровадження провідних ідей, зазначених в «Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді»

 

 

 

 Президент учнівського         

                                          самоврядування

                                          Кудрявцева М.

                                             

 

 

 

                            2018

Засідання проходить у кабінеті учнівського самоврядування школи.

Присутні: президент учнівського  самоврядування Кудрявцева М., заступник президента Вороніна А., учні - лідери  5-11класів, члени шкільних гуртків «Юні музеєзнавці», «Теплі долоньки», педагог – організатор Карапетян М.С.Президент учнівського самоврядування Кудрявцева М:

- Доброго дня , шановні друзі.

Мета та завдання національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Україні – це комплексна система і цілеспрямована діяльність  щодо  формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу. З метою національно - патріотичного виховання молоді, прививання любові до рідного краю та толерантного ставлення до людей у класних колективах нашої школи проводяться заходи, які сприяють впровадженню ідей, зазначених в «Концепції національно – патріотичного виховання молоді та дітей». І сьогодні  на засіданні учнівської ради ми спробуємо проаналізувати роботу класних колективів, роботу  шкільних гуртків стосовно цього питання.

Тимоша Юлія, учениця 10 класу:

-Наш класний колектив  у листопаді  започаткував загальношкільну акцію «Увага!Птахи!». На лінійці зробили об’яву, щоб кожен класний колектив на протязі тижня зробив годівничку. Учні 10 та 11 класів допомогли нам прилаштувати їх на деревах на пришкільний ділянці. По черзі учні, які не байдужі до природи , до долі пернатих друзів, годують птахів.

Холомйова Анастасія,учениця 11 класу:

-Учні нашого класу брали активну у польових роботах:  допомагали районним аграріям у збиранні овочів (цибулі, помідорів). Ми відчуваємо відповідальність за національне багатство нашого краю, залучаємось до активної трудової діяльності.

Рудюк Анастасія, учениця 10 класу,член гуртка «Теплі долоньки»:

-На День волонтера, 5 грудня, гуртківці організували теплу зустріч з волонтерами нашого району, які  поділилися з нами враженнями від поїздок у зону АТО. Також члени нашого гуртка організували та провели загальношкільні  акції: «Лист воїну АТО», « Продукти (чай, печиво) воїну АТО», «Серце до серця» ( фінансово підтримали  хворого  хлопчика Татаурова Олександра), підготували  розважальну програму для вихованців реабілітаційного центру «Журавлик» на день Святого Миколая.

Донець Катерина, учениця 7-Б класу, член гуртка «Юні музеєзнавці»:

-Члени нашого гуртка проводили тематичні лінійки до Дня Соборності України, до Дня пам’яті учасників бою під Крутами, до Дня пам’яті воїнів- інтернаціоналістів, до Дня героїв Небесної Сотні, до Дня українського козацтва, до Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій, до Міжнародного дня рідної мови, брейн-ринги, уроки мужності, конференції, прибирали біля  пам ‘ятників партизанам-підпільникам, оновили надписи на могилах. Проводили  екскурсії, зустрічі з військослужбовцями АТО.

Бутрім Кристина  відповідальна за комісію культури учнівського самоврядування:

-В останні дні зимових  свят учні-лідери Ковальова К.,Катано А.,Мороз Д., Лисенко І.,Музиченко В.,Плотніков Є. та Катано Є. мали змогу показати  багатство українських  традицій і вирішили поколядувати в мікрорайоні нашого міста. Суму, яку вони зібрали, а саме, 1238грн. вирішили витратити на потреби самоврядування та обладнання вбиральні для дівчат. А для шкільної родини «наші артисти» підготували цікавий захід «Українські вечорниці». Гарні, веселі, в українському вбранні, дівчата та хлопці співали, танцювали, пригощали глядачів пирогами з картопелькою та капустою, вареничками з сиром.

Тимоша Юлія  очолює комісію корисних справ учнівського самоврядування:

-Учні 10 класу  Рудюк А., Кисельов В., Бурьонок Є. та учень 9 класу Ханейчук М. взяли участь у міському мітингу, присвяченому жертвам Голодомору. До Дня Перемоги  організували та провели традиційний фестиваль військової пісні «Просто неба», на який був запрошений  клуб «Стежина» Снігурівського територіального центру соціального обслуговування населення. Кожен класний колектив підготував художній номер: пісню, вірш. Гості – члени клубу «Стежина», виступили з цікавими піснями.

Кисельов Віталій відповідає за спортивну комісію:

-З метою пропаганди здорового способу життя молодих громадян організували та  провели до Дня фізкультурника загальношкільне спортивне свято, до дня народження партизанки-радистки Іди Лауди традиційний міський міжшкільний турнір з баскетболу. Команда нашої школи посіла І місце. Захищали честь школи учні: Оганян А., Кисельов В.,Виноград М.,Малий В.,Леонтьев А.,Пронцевич Е., Мілян М. У районних змаганнях з волейболу наші юнаки – спортсмени посіли ІІ почесне місце.

Осипов    Микола ,  учень 5 класу:

-На світі існує чимало людей. Я хочу розказати  про  звичайну людину -  Єфремова Олександра Миколайовича. Його молодша донька,  Анастасія, навчається в нашому класі. Наша класна родина запросила на годину спілкування Олександра Миколайовича, де він поділився своїми спогадами.Ми дізналися,щонавчався Олександр Миколайович в нашій загальноосвітній школі №3. Він ніколи не був байдужим до людського горя. Труднощі і біди військових завжди приймав близько до серця. Саме тому став волонтером з 2014 року. Президентом України його нагороджено Орденом ІІІ ступеня, медаллю «За безкорисне служіння Батьківщині», а 25 грудня 2015 року було присвоєно звання «Людина року» у номінації «Громадська діяльність Снігурівщини». Ми тішимося тим, що поряд з нами живе гарний сім’янин, батько, Людина з великою літери – Єфремов Олександр Миколайович.

Карапетян М.С.,педагог-організатор:

- Шановні учні, у своїй роботі у школі  ми керуємось державними нормативно-правовими документами. Одним із таких документів є «Концепція національно-патріотичного виховання дітей та молоді», яка визначає нову стратегію цілеспрямованого і ефективного процесу виховання громадянина-патріота України.Кожен з вас поділився з нами тим , яким чином впроваджуються провідні ідеї, зазначені в «Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Всі ці заходи  сприяють ціннісному ставленню  зростаючої  особистості до суспільства і держави, до праці, до людей, до рідної природи, спортивній і фізичній підготовці. Я вважаю, що і надалі ми будемо працювати і вчитися так, щоб бути гідними громадянами рідної України.

Президент  учнівського самоврядування Кудрявцева Марія:

- Шановні, я вважаю, що в школі проведена велика результативна робота щодо національно – патріотичного виховання молоді. Маю надію на те, що ми і надалі будемо плідно працювати в цьому напрямку згідно річного плану учнівського самоврядування.

На цьому наші збори закінчено, дякую всім.

 

docx
Додано
17 квітня 2018
Переглядів
636
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку