Запрошуємо до літературатурного салону:"Життя та творчість В.Винниченка".

Про матеріал
Запрошуємо до літературатурного салону:"Життя та творчість В.Винниченка". Літературна спадщина письменника – золотий фонд України
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Запрошуємо до літературатурного салону

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Літературна спадщина письменника – золотий фонд України

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вів з 1911року до останніх своїх днів

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Спеціяльної психічної здатности «сили волі» немає. Уявляють собі, що мозок чи «душа» мають окремий участок, який заправляє рухом, акцією. Коли, мовляв, «воля» дужа, то людина усе робить так, як хоче, без вагання. Це – невірно. Бажання заправляють акцією. Коли в людини є декілька протилежних бажань,  то вони мусять боротися між собою.

Номер слайду 15

Сильними «волею» можна назвати тільки тих, у яких є сильні, виразно окреслені бажання. Слабкими – тих, у яких бажання слабкі, невиразні, володіють людиною не цілком, швидко зміняють одне одного.

Номер слайду 16

Треба вірити в щось, що робиш. Тільки загіпнотизовані фанатики можуть робити щось, не аналізуючи й безхитно вірячи в те, що роблять.

Номер слайду 17

Можна битися головою у стінку, знаючи наперед, що не розіб’єш її. Це робиться тільки тоді, коли є віра в те, що биттям у стінку купується якась інша цінність, більша за життя.

Номер слайду 18

На матеріалі "Щоденника" Володимира Винниченка). Людство топчеться серед істин, як сліпець серед незнайомих вулиць.  То знаходить їх і якийсь час іде ними, то губить і блудить, шукаючи знову, цюкаючи паличкою у різних напрямках.

Номер слайду 19

Поки робиш якусь роботу, вір у себе як у генія. Коли скінчив, стався до неї, як до витвору твого ворога, не прощаючи ні однієї помилки, ні найменшого недогляду.

Номер слайду 20

Люди, які не мають у що-небудь віри, які нічого свого не створили, яким увесь світ здається нудним, плескуватим і банальним, такі люди дуже люблять бути оригінальними.

Номер слайду 21

На матеріалі "Щоденника" Володимира Винниченка. Людство топчеться серед істин, як сліпець серед незнайомих вулиць.  То знаходить їх і якийсь час іде ними, то губить і блудить, шукаючи знову, цюкаючи паличкою у різних напрямках.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Найбільша цінність портрет Винниченка,написаний Миколою Глущенком.

Номер слайду 25

"Україна завжди і постійно стояла в центрі його мрій..."

Номер слайду 26

pptx
Додав(-ла)
Novak Tetyana
Додано
24 грудня 2019
Переглядів
681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку