Застосування графічного планшета на уроках математики

Про матеріал
Досвід роботи при викладанні математики дистанційно з використанням графічного планшета
Перегляд файлу

Застосування графічного планшета

на уроках математики

Завжди була впевнена, що для ефективного викладання математики достатньо дошки та крейди. Для учнів з високою мотивацією, здібностями та гарними задатками, можливо, й насправді.  Проте з часом змінюється все: ставлення учнів до навчання, методи та форми, стандарти життя вносять свої корективи, і ми розуміємо, що потрібно змінюватися та вдосконалюватися всім нам. Я почала змінювати та вдосконалювати свій підхід до викладання математики.

В будь-якій роботі важливий комфорт, і в моїй  роботі  графічний планшет просто незамінний. Багато хто недооцінює його можливості та користь від придбання, поки немає досвіду використання, але варто раз спробувати - і розлучатися з ним вже не захочеться

Графічні планшети, які є досить актуальними, особливо у форматі онлайн-освіти. Вони дають змогу вчителю набагато зручніше, ніж мишкою, щось домалювати, підкреслити, дописати, звернути увагу. Такі нібито незначні засоби значно підвищують ефективність роботи вчителя.

Графічний планшет - це пристрій для введення малюнків від руки безпосередньо в комп'ютер. Складається з пера і плоского планшета, який обладнано чутливою поверхнею (реагує на сигнали, що випромінюються пером і повідомляють про те, яким кольором і якої товщини потрібно намалювати штрих, і передає точні координати точки доторку в комп'ютер).

Використання графічного планшета у форматі онлайн відеоконференції надає можливість повністю відтворити звичне аудиторне заняття в умовах дистанційної освіти.

У поєднанні з Jamboard графічний планшет допомагає зробити урок цікавим та комфортним для усіх учасників процесу. Учні можуть також працювати з дошкою і наочність при такій формі навчання – це лише плюс.

 

   

Урок математики, 5 клас « Розв’язування задач»

 

Урок геометрії , 7 клас Тема «Вписане  коло  у трикутник»

Урок математики, 6 клас. Тема «Площа круга»

Урок математики , 5 клас Тема «Кут. Вимірювання кутів.»

Математика  4 клас Тема « Розв’язування рівнянь»

 

Вивчення можливостей використання нових технічних засобів в освіті, їх впровадження в педагогічну діяльність, обізнаність в інноваційних підходах – все це стає невід’ємною частиною роботи вчителя.












 

docx
Додано
23 липня 2023
Переглядів
1107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку