ЗУСТРІЧ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

Про матеріал

Креативна форма зустрічі першокласників 1 вересня 2023р. у школі,яку організовують дев'ятикласники разом з класним керівником. Імена змінено.

Перегляд файлу

Програма святкової зустрічі першокласників        2023 – 2024 н.р. у школі)

 (Першокласники з батьками стоять на перед сходинкою,яка веде у школу; відстань між сім’ями 1-2 кроки)

Вед. Вітаємо ,Україно! Борися до кінця,

За мирне, світле небо, за наше майбуття!

              (Звучить Гімн України)

(перед школою. на сходинках стоять дев`ятикласники ,                                                                       після Гімну говорять слова)

1уч. Літо збігло як один день. Жовтокоса осінь нагадала про початок навчального року.

2уч. Яким він буде? Звичайно не простим, бо іде війна, але наші педагоги впораються і зроблять усе, щоб навчальний процес був плідним, корисним і цікавим.

3уч. Ось , нарешті, ми стали  найдорослішими , найдосвідченішими учнями Поздимирського НВК.

4уч. Тому стоїмо на цьому почесному місці,  щоб сказати усім, хто не знав:

 (говорять по черзі)

 - наша школа- найкраща!

- наша школа – найдивовижніша!

- наша школа -  найсвітліша!

- наша школа – найдоступніша!

5уч. А тепер звільняємо це почесне місце для  першокласників та їх батьків, бо цей день саме для них! Запрошукємо!

  

 (Дев`ятикласники стають збоку і по черзі підходять до  першокласників, беруть за руку; на фоні «серця»,яке намальоване перед сходинками, роблять певні рухи і відводять учня чи ученицю на почесне місце – перша сходинка. На другу сходинку за своєю дитиною стають батьки)

         (Ведучі: вчителька 1 класу та класний керівник 9 класу. Коли ведуча прочитала слова про учня чи ученицю, тоді аж дев’тикласник або дев’тикласниця бере за руку хлопчика чи дівчинку, веде у центр «серця», роблять відповідні рухи:крутяться,або присідають, або плещуть у долоньки і т.д. ; відводять учня чи ученицю на почесне місце – перша сходинка. На другу сходинку за своєю дитиною стають батьки)

Вед . Даринка сьогодні залишила вдома пів кімнати іграшок, бо тепер уже учениця 1 класу. Пані Лесю та Степане, не переживайте, що дочка ще маленька . У  їдальні каші багато, з`їсть усю – і результат побачите! .

 

Вед.Погляньте на дівчинку- Златку! Красуня? Звісно!  Мама Олена та Михайло спокійні, бо змалку дівчинка привикла до режиму і порядку.

 

Вед.А ось Владислав  -  дуже серйозний хлопець. Вікторіє та  Олександре! Дякуємо Вам, що стали членами Поздимирської шкільної сім`ї.!

 

Вед. Марійка нарешті дочекалася 1 вересня. Тепер   разом із сестричками і братом буде старанною ученицею. Дорогі  батьки, нехай і надалі ваші діти відчувають  любов , підтримку, увагу.

 

Вед. Знаєте,чого  Іванко хоче у школу?.Мріє стати президентом. Пане Василю та Олесю, навіть не сумнівайтеся. 9 років навчання у Поздимирі – гарний фундамент для здійснення мрії.

 

Вед. Таня обіцяла дідусеві і бабусі, що буде дружити у школі з книжками і зошитами, Що ж , такій дівчинці треба вірити.

 

Вед.  А Роман  зовсім не хвилюється, бо у класі  аж 5 дівчат. Отож, проблем ніяких! Так що ,шановні батьки,  шукати хлопця по школі не прийдеться!.Хочемо в це вірити.

 

Вед. Мілана! Учениця з таким іменем вперше буде у списках учнів нашої школи. Олено та Анлрію , то ваша перша дитина-школярка. Не переживайте, а радійте!

Вед. Знаємо, що Іванко.не спав цієї ночі, бо ніяк не може второпати, для чого батьки придбали йому такий великий  рюкзак. Шановні Оксано та Любомире, навчіть сина звечора покласти у рюкзак пляшечку з водою, контейнер з накладанками, 2-3 яблука, грушку, можна ще мандаринок кілька штук, сухе печиво…

Вед. Із твких  порад  наші першокласники подумають, що у школу йдуть тільки їсти , а не вчитися.

Вед.Як – не-як, але досвід багато про що говорить.,тому і ділюся.

Вед. Так у нас досвіду багато., але краще запросимо до слова директора школи .

Вед. Справді ,Любове Василівно , запрошуємо до слова!

 

ДИРЕКТОР:

.Ми дякуємо нашим захисникам, що маємо можливість сьогодні святкувати, здобувати освіту, мріяти про майбутнє .  Віримо у перемогу , бо  своїми знаннями та вчинками разом допоможемо наблизити мир.                                                        Тому вшануймо хвилиною мовчання  пам'ять  тих ,хто віддав своє життя  за наше майбутнє, зокрема і пам`ять нашого випускника Олександра Шваничика. 

(хвилина мовчання) .                                                                                                                           Дякуємо і завжди будемо пам`ятати наших героїв..

Сьогодні від імені усіх учнів та вчителів висловлю. подяку працівникам школи, батькам, голові сільської ради – усім, хто подбав про порядок,чистоту ,затишок і безпеку у нашому.. А в понеділок на загальношкільній лінійці отримають свої нагороди учні та вчителі за старанність та творчість. З святом Знань!. Миру і перемоги  усім!

!

ВЕД. - В добру путь! Зі святом!

           А тепер слова просять малята.

Перша вчителька. Не малята , а  школярики, які дуже чекали 1 вересня .Зараз самі вам про це розкажуть.                                                                              (  Виступ  першокласників)

Вед. А  тепер  ,дзвіночко, лунай,

         Усіх на уроки скликай!

 

 (   Дзвонять першокласники по черзі, дев`ятикласники стають разом у центрі “серця» і разом дзвонять. Ведуть першокласників у клас. Перший урок у кожному класі по локаціях). А у пешокласників – квест «У пошуках чарівного дзвіночка»( у ньому сюрприз від учнів 9 класу).Завдання виконують учні 1 класу з допомогою дев’ятикласників. Окреме завдання для батьків.

doc
Пов’язані теми
Класному керівникові, Сценарії
НУШ
Додано
29 серпня 2023
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку